Bankvrij financieren voor het MKB

Aantrekkelijke rentes

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Hallo financieel expert!

Hallo financieel expert!

Wat is het toch een mooi vak om ondernemers in het MKB aan (groei)kapitaal te helpen. Geld is er genoeg, maar hoe komen geldgever en geldnemer het beste bij elkaar?

Toen wij in 2013 startten met ons crowdfunding platform kapitaalopmaat.nl hebben wij veel energie gestoken in het vinden van ondernemers op zoek naar een financiering. Deze acquisitie vond vooral online plaats. Vandaag de dag zien wij dat veel Ondernemers uit het MBK vertrouwen op de kennis van hun financieel adviseur wanneer zij op zoek zijn naar een financiering. Vandaar dat wij ook in toenemende mate aanvragen via deze financieel adviseurs ontvangen.

Crowdfunding via kapitaalopmaat.nl is een prachtige manier voor ondernemers om aan kapitaal te komen. Het zorgt niet alleen voor geld, de werving zorgt ook nog eens voor (extra) publiciteit. Natuurlijk gaat het primair om de financiering, maar al die publiciteit die met een crowdfunding campagne gepaard gaat is mooi meegenomen. Zo vertelde recent een horeca-ondernemer ons dat hij tijdens de campagne meer bezoekers had ontvangen. Natuurlijk spreekt een consumentenproduct investeerders erg aan, temeer het overgrote deel van de investeerders particulier is.

Veel ondernemers stellen een incentive ter beschikking. Een cadeau als dank voor de investering. Hier wordt door investeerders gretig gebruikt van gemaakt. Het voordeel voor de ondernemers is de (extra) klantenbinding én ambassadeurschap. Enkele voorbeelden van een incentive zijn: korting op een hotelovernachting, dinercheque of een gratis product of dienst wat de onderneming maakt.

Hiermee is crowdfunding van veel meer toegevoegde waarde dan ‘gewone’ traditionele geldverstrekkers. Ook de dialoog met investeerders zorgt niet alleen voor transparantie, regelmatig komen er tips & adviezen vanuit de crowd waar een ondernemer echt iets aan heeft. Een ouderwetse win-win situatie dus.

En hoe zit het dan met de kosten? Die vallen reuze mee. Crowdfunding is misschien niet de allergoedkoopste vorm van financieren, maar in combinatie met de campagne voor veel ondernemers (en hun adviseurs) zeker het overwegen waard.

We werken inmiddels al samen met zo'n 60 financieel adviseurs die wij tijdens een Masterclass alles geleerd hebben over crowdfunding voor het MKB. Crowdfunding ervaren zij als een goede aanvulling op het huidige aanbod van geldaanbieders.

Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op

Wist je dat wij regelmatig Masterclasses organiseren voor financieel adviseurs? Ook een keer deelnemen? Geef je hier op.

Lees verder
Crowdfunding wordt serieus genomen

Crowdfunding wordt serieus genomen

De afgelopen weken was er een hoop commotie over een persbericht van de AFM. De kop was “AFM ziet risico’s voor crowdfunding-investeerders door schaarste projecten en onvoldoende transparantie; voorschriften op punten aangescherpt”.

De AFM beroept zich op een onderzoek gehouden in 2016 onder investeerders van de 6 toonaangevende crowdfundingplatforms in Nederland, waaronder ook Kapitaal Op Maat. Een onderzoek waar wij onze volledige medewerking aan hebben gegeven. Kort voordat het persbericht vanuit de AFM werd verstuurd ontvingen wij de resultaten van het onderzoek onder de Kapitaal Op Maat-investeerders, dat naar mijn bescheiden mening een aantal goede en relevante conclusies bevat.

Lees verder
Mkb financiering

Mkb financiering

In Het Financiële Dagblad van 6 februari schrijft Jaap Koelewijn dat het midden- en kleinbedrijf maar mondjesmaat financiering rond krijgt. Er is in corporate Nederland een stuwmeer met spaargeld en banken zijn terughoudend met het verlenen van starterskredieten. Zoals gebruikelijk in ondernemend Nederland zijn er echter altijd wel weer slimme vogels die een oplossing bieden voor dit hiaat. Om deze onwenselijke situatie te doorbreken zijn namelijk crowdfunding- of beter crowdlending platforms zoals Kapitaal op Maat opgericht. Hierbij investeren particulieren of ondernemingen in nieuwe zakelijke initiatieven.

Lees verder
Heb je poen? Wat te doen?

Heb je poen? Wat te doen?

Geld moet rollen, dat is een bekend gezegde. Het is goed voor de economie en het is fantastisch als je bepaalde uitgaven kunt permitteren. Toch zijn wij in Nederland vooral spaarders. Wij willen geen risico’s lopen en ons geld veilig parkeren op een spaarrekening tegen een acceptabele rente. Die gedachte is al sinds de economische én financiële crisis geen waarheid meer.

Lees verder
Groeiend belang crowdfunding wordt onderschat

Groeiend belang crowdfunding wordt onderschat

 

Het FD constateert op 30 november dat het midden- en kleinbedrijf “te zeer afhankelijk is van bankkrediet”. Het veel besproken fenomeen crowdfunding biedt volgens Jan Sijbrand van DNB geen soelaas. Alternatieve vormen van bedrijfsfinanciering zoals crowdfunding hebben “een toename van drie keer niks naar heel erg weinig” laten zien. Pim van de Velde, van crowdfunding platform Kapitaal Op Maat: “Het is opmerkelijk dat een snelgroeiend fenomeen als crowdfunding, of beter crowdlending, zo wordt gebagatelliseerd. Crowdlending voorziet overduidelijk in een behoefte en biedt een oplossing voor de financieringsvraagstukken van het mkb dat nagenoeg nul op het rekest krijgt bij banken.”

Lees verder
Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!