Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke ideeën

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Wat is crowdfunding en hoe werkt het?

Wat is crowdfunding en hoe werkt het?


Crowdfunding is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire en toegankelijke manier om financiering te verkrijgen voor allerlei projecten, van start-ups tot creatieve initiatieven en duurzame projecten. Maar wat houdt crowdfunding precies in en hoe werkt het? In deze informatieve blog duiken we dieper in de wereld van crowdfunding om u een helder inzicht te bieden in deze financieringsmethode.

 

Lees verder
Bankvrij Financieren

Bankvrij Financieren

Recent moest in de VS weer een bank gedwongen overgenomen worden door een branchegenoot. Dit keer was het de First Republic Bank die onder druk van de toezichthouder door JP Morgen Chase overgenomen moest worden, om te voorkomen dat deze middelgrote bank om zou vallen. De bank komt hiermee in het rijtje van banken die de afgelopen maanden in problemen kwamen en gered moesten: de Silicon Valley Bank, Signature Bank en het Europese Credit Suisse.

Lees verder
Toelichting op uitstel van betaling wegens Corona

Toelichting op uitstel van betaling wegens Corona

Enkele weken geleden legden we uit hoe we bij Kapitaal Op Maat omgaan met de verzoeken om uitstel van betaling wegens Corona. We vroegen Jan Boer, bestuurder van Stichting Zekerheden Kapitaal Op Maat om een toelichting.

Lees verder
7 Relevante links met slimme tips over corona maatregelen voor mkb - ondernemers

7 Relevante links met slimme tips over corona maatregelen voor mkb - ondernemers

Het is voor iedereen duidelijk dat Corona de economie hard raakt en dat de effecten hiervan nog lange tijd voelbaar zijn. In dit blog verzamelde Kapitaal op Maat  de beste tips die momenteel gedeeld worden. We zullen de komende tijd via nieuwsberichten relevante maatregelen en ook ons antwoord op de actuele ontwikkelingen delen. 

Lees verder
Hallo financieel expert

Hallo financieel expert

Wat is het toch een mooi vak om ondernemers in het MKB aan (groei)kapitaal te helpen. Geld is er genoeg, maar hoe komen geldgever en geldnemer het beste bij elkaar?

Toen wij in 2013 startten met ons crowdfunding platform kapitaalopmaat.nl hebben wij veel energie gestoken in het vinden van ondernemers op zoek naar een financiering. Deze acquisitie vond vooral online plaats. Vandaag de dag zien wij dat veel Ondernemers uit het MBK vertrouwen op de kennis van hun financieel adviseur wanneer zij op zoek zijn naar een financiering. Vandaar dat wij ook in toenemende mate aanvragen via deze financieel adviseurs ontvangen.

Crowdfunding via kapitaalopmaat.nl is een prachtige manier voor ondernemers om aan kapitaal te komen. Het zorgt niet alleen voor geld, de werving zorgt ook nog eens voor (extra) publiciteit. Natuurlijk gaat het primair om de financiering, maar al die publiciteit die met een crowdfunding campagne gepaard gaat is mooi meegenomen. Zo vertelde recent een horeca-ondernemer ons dat hij tijdens de campagne meer bezoekers had ontvangen. Natuurlijk spreekt een consumentenproduct investeerders erg aan, temeer het overgrote deel van de investeerders particulier is.

Veel ondernemers stellen een incentive ter beschikking. Een cadeau als dank voor de investering. Hier wordt door investeerders gretig gebruikt van gemaakt. Het voordeel voor de ondernemers is de (extra) klantenbinding én ambassadeurschap. Enkele voorbeelden van een incentive zijn: korting op een hotelovernachting, dinercheque of een gratis product of dienst wat de onderneming maakt.

Hiermee is crowdfunding van veel meer toegevoegde waarde dan ‘gewone’ traditionele geldverstrekkers. Ook de dialoog met investeerders zorgt niet alleen voor transparantie, regelmatig komen er tips & adviezen vanuit de crowd waar een ondernemer echt iets aan heeft. Een ouderwetse win-win situatie dus.

En hoe zit het dan met de kosten? Die vallen reuze mee. Crowdfunding is misschien niet de allergoedkoopste vorm van financieren, maar in combinatie met de campagne voor veel ondernemers (en hun adviseurs) zeker het overwegen waard.

We werken inmiddels al samen met zo'n 60 financieel adviseurs die wij tijdens een Masterclass alles geleerd hebben over crowdfunding voor het MKB. Crowdfunding ervaren zij als een goede aanvulling op het huidige aanbod van geldaanbieders.

Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op

Wist je dat wij regelmatig Masterclasses organiseren voor financieel adviseurs? Ook een keer deelnemen? Geef je hier op.

Lees verder
Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!