Bankvrij financieren voor het MKB

We zitten er bovenop

De laatste nieuwtjes op het gebied van crowdfunding

Het laatste crowdfunding nieuws

Knipsel.JPG

Interview Kapitaal Op Maat

Nederland Crowdfunding is de branchevereniging van crowdfunding platforms voor bedrijfsfinanciering. De branchevereniging is in 2014 opgericht en heeft ten doel de ontwikkeling van crowdfunding als instrument voor aanvullend financieren en investeren, verder te versterken en te verduurzamen. Uiteraard is Kapitaal Op Maat lid van deze belangenvereniging. Onlangs werd Pim van de Velde van Kapitaal Op Maat door hen geïnterviewd.

Odyssse.JPG

Behouden vaart Odyssee

Met dank aan 339 investeerders is het project Scheepvaartbedrijf Odyssee succesvol gefund. Binnen 6 dagen tijd was het doelbedrag van € 320.000,- door de crowd bijeen gebarcht. Dit is de 2e aanvraag getoetst & ingediend door Cygnus Finance Support met wie Kapitaal Op Maat een samenwerking is aangegaan. Cygnus Finance Support is een netwerkorganisatie van zelfstandige financieringsspecialisten met een lange ervaring als bankier én zelfstandig adviseur voor het MKB.

spaarvarken_100.jpg

Bandbreedte rentepercentages aangepast

Minimaal eens per jaar bepalen wij de rentepercentages van de vijf risicoklassen. Dit doen wij aan de hand van de actuele marktrente & marktontwikkelingen. Op basis van de kengetallen die de ondernemer aandraagt, toetsen de financiële experts het plan. Vervolgens wordt een aanvraag ingedeeld in één van de vijf risicoklassen (van hoog tot laag risico). Met deze classificatie hebben investeerders een goed beeld van de commerciële haalbaarheid van de projecten. De indeling bepaalt ook de rente die de ondernemer gaat betalen. Naarmate het risico van de aanvraag groter is, is de rentevergoeding hoger. Bekijk hier de tabel.

pitch foto4.jpg

De Pitch - C'est bon Chez Léon

Vrijdag 3 maart jongstleden werd deel 4 van de televisieserie De Pitch uitgezonden. Dit keer was het de beurt aan C’est bon chez Léon, een brasserie in het centrum van Naaldwijk. Naast lunch en diner verzorgt Léon van der Heijde private dining voor kleine groepen in de brasserie. Catering aan huis is mogelijk in de vorm van buffetten en home cooking. Vanwege de grote vraag naar de diensten en producten van C’est bon chez Léon zijn er plannen om uit te breiden in een nieuwe vestiging. Voor onder andere de inrichting van de nieuwe vestiging is kapitaal nodig. Binnen 4 uur was zijn aanvraag van vijfenzeventigduizend euro bij elkaar. Een fantastisch resultaat. Ook op zoek naar kapitaal?

Cygnus.png

Samenwerking met Cygnus Finance Support

De publicatie van het succesvol gefunde project Döner Home is mede tot stand gekomen door Cygnus Finance Support met wie Kapitaal Op Maat een samenwerking is aangegaan. Cygnus Finance Support is een netwerkorganisatie van zelfstandige financieringsspecialisten met een lange ervaring als bankier en zelfstandig adviseur voor het MKB. Cygnus is geen bemiddelaar in financieringen, maar richt zich primair op de dienstverlening aan financieringsplatforms door het uitvoeren van een of meerdere onderdelen van het financieringsproces.

spaarvarken_100.jpg

Nieuwe leningsvormen

Op veler verzoek van ondernemers gaan wij meerdere leningsvormen aanbieden dan uitsluitend annuïtaire leningen. Naast annuïtaire leningen gaat Kapitaal Op Maat nu ook lineaire leningen voor ondernemers aanbieden. Tevens kan vanaf nu voor beide leningsvormen een tijdelijke aflossingsvrije periode worden ingebouwd, waarbij alleen maandelijks rente wordt betaald. Indien er materiële zekerheden aan de lening verpand zijn, zoals bijvoorbeeld een hypothecaire inschrijving, kan ook een slotsom aan te lening worden toegevoegd. Uit de toetsing van de financieringsaanvraag moet blijken welke leningsvorm het beste past bij het businessplan en het doel van de financiering. Kapitaal Op Maat streeft hiermee een optimale leningsstructuur aan ondernemers te kunnen aanbieden rekening houdende met een goede risico- en rendementsverhouding voor de investeerders.

JL-ffr8e_400x400.jpeg

MKB Trends 2017

Ondernemen in het midden- en kleinbedrijf (MKB) krijgt in 2017 een andere betekenis. Dat blijkt uit de drie MKB Trends 2017, die gepresenteerd werden tijdens het vijfde jaarlijkse MKB Trends-event in Utrecht. De MKB Trends zijn opgesteld door Dutch Network Group, autoriteit op het gebied van ondernemerssupport en gelieerd aan MKB-Nederland, op basis van gesprekken met experts, eigen observaties en de MKB Monitor. De MKB Trends voor 2017 zijn: 1) van oude naar nieuwe structuren, 2) van vaste segmenten naar vloeibaar gedrag en 3) van straks naar nu, gewoon omdat het kan. Trendstrateeg Richard Lamb van Bureau TrendWatcher.com over de MKB Trends 2017: "Deze drie MKB Trends laten zien dat het midden- en kleinbedrijf in 2017 de motor van de economische groei zal zijn. Middelgrote ondernemingen en zzp'ers kunnen goed anticiperen op veranderende omstandigheden. Dat is wat Nederland nodig heeft!"

Bij Persbericht Kapitaal Op Maat Rabobank 16-11-2016.jpg

Rabobank gaat samenwerken met Kapitaal Op Maat

Rabobank en Kapitaal Op Maat hebben 14 november jongstleden een kaderovereenkomst getekend. Met deze samenwerking kan de bank ondernemers met een financieringsbehoefte naast bancair krediet ook beter wijzen op de mogelijkheden van crowdfunding. Voor ondernemers die voor financiering van hun plan...

Lees verder

Genomineerde Cashcow Award.png

Nominatie Cashcow Award 2016

Kapitaal Op Maat is genomineerd voor een Cashcow Award 2016 voor het beste crowdfunding platform. De Cashcow Awards zijn een nieuw initiatief van de gezamenlijke beleggersplatformen Cashcow.nl, Cash magazine en Bull Up beleggersclub. De beste financials worden per categorie op een rij gezet en het publiek kan bepalen wie de beste is. Ook u kunt uw stem laten gelden, stem op Kapitaal Op Maat! Bovendien maakt u kans op een hotelvoucher ter waarde van 100 euro. Daar bovenop ontvangt elke deelnemer ook nog een gratis toegangskaart voor de BeleggersFair. De Cashcow Awards worden uitgereikt op 25 november tijdens de BeleggersFair in de RAI te Amsterdam.

Logo (1).png

Crowdfundpanel.com voor investeerders

Bent u crowdfunder? Dan heeft u naast uw projecten bij Kapitaal Op Maat wellicht ook geïnvesteerd in projecten van andere crowdfundingplatformen. Aangezien elk crowdfundingplatform haar eigen dashboard aanbiedt, is het lastig om inzicht te krijgen in uw totale beleggingsportefeuille. Met de...

Lees verder

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!