Bankvrij financieren voor het MKB

We zitten er bovenop

De laatste nieuwtjes op het gebied van crowdfunding

Het laatste crowdfunding nieuws

20180606_sparkholder_kom.jpg

Loanstreet is toetsingspartner van Kapitaal Op Maat

Kapitaal Op Maat werkte al eerder samen met Sparkholder. Sparkholder heeft een online tool/platform ontwikkeld genaamd LoanStreet waarmee MKB-ondernemers heel laagdrempelig een financieringsaanvraag kunnen indienen.
Op basis van de actuele boekhouding vindt direct de beoordeling plaats. Aanvragen die aan de toetsingsvoorwaarden van Kapitaal Op Maat voldoen, zullen vervolgens op ons platform gepubliceerd worden. De financiële informatie wordt door LoanStreet aangeleverd en het risicoprofiel wordt volgens hun eigen  ratingsystematiek vastgesteld, waarna Kapitaal Op Maat de volledige kredietbeoordeling uitvoert.
Via ons platform LoanStreet laten we ondernemers en hun accountants snel zien bij welke financier ze terecht kunnen op basis van cijfers uit de online boekhouding. De nauwere samenwerking met Kapitaal Op Maat is een perfect voorbeeld van ‘straight through processing’: minder gedoe voor ondernemers door ketenintegratie, waardoor ze sneller en op basis van actuele data hun financiering kunnen regelen." Aldus Sergio Torres, CEO van Loanstreet & Sparkholder.

12.png

Oprichter Job Maniac hoort bij Sprouts selectie van De 25 onder 25 van 2018

De 25 onder de 25 wordt elk jaar samengesteld door de redactie van Sprout. In deze lijst vind je de 25 meest veelbelovende ondernemers onder de 25 jaar van 2018. Het oordeel van de jury over JobManiacs oprichter is erg lovend en we feliciteren Willem Faasse met deze prestatie! 
'Indrukwekkend: Willem Faasse is 24 en heeft al meer dan 100 man voor zich werken. De Zeeuw startte in 2012 met JobManiac, een uitzendbureau voor vakmensen in onder meer de grond-, weg- en waterbouw, techniek en groenvoorziening. Dat de vraag naar de vakmensen die Faasse levert enorm is, bewijst de expansie van zijn mini-concern: JobManiac heeft inmiddels (franchise)vestigingen in Goes, Oud-Beijerland, Eindhoven en Apeldoorn. Faasse zegt dagelijks honderd tot honderdveertig vakmensen uit te zenden.' Lees hier meer 

vernieuwend.png

Het reactieveld voor ondernemers en investeerders

Vanaf de publicatie van een nieuw project tot het moment van 100% succesvolle funding kunnen investeerders via "Reacties" vragen stellen aan de ondernemer(s) als er onduidelijkheden zijn die onvoldoende in de Pitch zijn beschreven. Tot nu toe bleef deze interactieve functie ook open nadat de lening volledig was gefinancierd. Vanaf nu zal na de funding de communicatie met de investeerders in het specifieke project verlopen via het veld "Updates". Investeerders kunnen uiteraard te allen tijde hun eventuele vragen richten aan Kapitaal Op Maat via de gebruikelijke communicatie kanalen.

Untitled-2.jpg

Crowdfunding naast beleggen? Waarom niet?

De rente staat extreem laag, sparen levert niets meer op. Vermogende particulieren worden naar de beurs gedreven waar de aandelenkoersen op dit moment zeer turbulent zijn. Zo hadden we het hoogste niveau in 7 jaar en zo is de hele winst van de AEX weer verdampt. Is crowdfunding de optie?

Lees verder

nos.jpg

Tientallen miljoenen euro's via crowdfunding geïnvesteerd in bedrijven

Nemen particuliere investeerders de rol van de (stugge) banken over? Gisteravond heeft het actualiteitenprogramma Nieuwsuur (NPO2) een reportage uitgezonden over de ontwikkeling van de crowdfunding markt in Nederland: Crowdfunding steeds populairder bij MKB. Wil je de uitzending...

Lees verder

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!