Bankvrij financieren voor het MKB

We zitten er bovenop

De laatste nieuwtjes op het gebied van crowdfunding

Het laatste crowdfunding nieuws

Sparkholder.JPG

Sparkholder

Sinds begin 2015 heeft Kapitaal Op Maat een samenwerking met Sparkholder. Sparkholder is een online tool die op basis van de boekhouding van de ondernemer inzicht kan verschaffen in de kredietwaardigheid. Bepaalde financiële criteria van bedrijven zijn daardoor up-to-date te volgen. Deze koppeling is in de loop van 2015 verplicht gesteld. Dit stuitte op weerstand van ondernemers, waarbij ook nog niet alle boekhoudpakketten gekoppeld konden worden. Voor ons is dit een reden om de verplichte koppeling op te heffen. Ondernemers die volledig transparant willen zijn naar hun investeerders kunnen nu op vrijwillige basis een abonnement op Sparkholder afsluiten.

nieuws.jpg

Hoe gaat het met?

Sinds eind vorige week kunnen ondernemers een update geven hoe het men hun bedrijf gaat. Hier is een speciale tab 'Updates' voor gemaakt die bij het project wordt getoond. Updates zijn alleen inzichtelijk voor investeerders die aan de betreffende ondernemer geld hebben uitgeleend. Ook Kapitaal Op Maat kan een update geven als deze relevant is voor de investeerders.

Exsy.jpg

Exsyting gaat toetsen

Per 1 oktober aanstaande gaat het bedrijf Exsyting voor Kapitaal Op Maat de toetsingen verzorgen. Exsyting is een initiatief van professionals uit het bedrijfsleven, bankwereld, overheid en onderwijs. Zij combineren actuele theoretisch kennis uit het hoger onderwijs met gedegen praktijkervaring. Voor elke financieringsaanvraag wordt een compleet en uitgebreid rapport opgesteld inclusief risicorating. Uiteraard is dit rapport ook toegankelijk voor investeerders.

Knipsel502.JPG

Verhoging tarieven ondernemer

Per 1 oktober 2016 zullen wij de volgende tarieven voor ondernemers verhogen. De toetsingsfee wordt € 395,- ex btw (dit was € 249,-). De succesfee wordt 4% (dit was 3,25%). De overige tarieven blijven ongewijzigd. Dit is de eerste keer sinds het bestaan van Kapitaal Op Maat (2013) dat wij de tarieven verhogen. De reden voor deze verhoging is dat de kosten zijn toegenomen.

Logo De Pitch.JPG

Televisieprogramma ‘De Pitch’ komt terug

Na het succes van het eerste seizoen van het televisieprogramma De Pitch, is 6 september jl. het startsein gegeven voor een nieuw seizoen. Het tweede seizoen van De Pitch bestaat uit 6 afleveringen en wordt in 2016 opgenomen en uitgezonden op WOS TV. Het programma is bedoeld voor (startende)...

Lees verder

Gouden.JPG

Nominatie beste crowdfunding platform

Kapitaal Op Maat is genomineerd voor een GOUDEN STIER in de categorie 'Beste Crowdfunding Platform' en daar zijn wij best trots op. In de beoordeling speelden onder andere transparantie en duidelijke uitleg over de risico's een belangrijke rol. Verder is onder andere gekeken naar het aantal succesvolle financieringen, het aantal investeerders dat actief is via het platform, het totaal geïnvesteerde vermogen, de doorlooptijd tot financiering en het percentage defaults. Op 10 november aanstaande is de uitreiking.

 

afbeelding-en-log-cf-week.png

Crowdfunding Week 2016

Voor het derde jaar op rij vindt op 11 t/m 13 oktober 2016 de Crowdfunding Week plaats. Dit keer speciaal gericht op ondernemers die willen (door)groeien. Met de Branchevereniging Crowdfunding Nederland reizen wij langs 3 locaties van de Kamer van Koophandel: Arnhem, Eindhoven en Groningen. Het programma bestaat onder andere uit workshops en speeddates met crowdfunding experts. Natuurlijk is ook Kapitaal op Maat aanwezig. Deze dagen zijn primair bedoeld voor ondernemers die al weten wat crowdfunding inhoudt en deze vorm van financieren willen gaan inzetten. Meer informatie? Bezoek de website van de branchevereniging Crowdfunding. 

60.png

Maximale looptijd projecten 60 dagen

De maxiale looptijd van een crowdfunding project is aangepast van 100 naar 60 dagen. Binnen 60 dagen moet het voor de ondernemer én investeeerder duidelijk zijn of het doelbedrag is behaald. Die kans is groot want gemiddeld haalt een project binnen 15 dagen haar doelbedrag bijeen met een succesratio van ruim 90%. Vanaf 1 augustus 2016 zullen nieuw te publiceren projecten maximaal 60 dagen online staan.

CCA.jpg

Certified Crowdfunding Advisor

Kapitaal Op Maat heeft onlangs haar 1e crowdfunding masterclass voor intermediairs georganiseert. Het resultaat? 3 KOM Certified Crowdfunding Advisors! Het doel van deze masterclass is financieel intermediairs te informeren over de crowdfunding mogelijkheden voor ondernemers in het MKB. Sinds kort biedt Kapitaal Op Maat deze doelgroep een aantal handige tools: een modern eigentijds platform, kennis & deskundigheid, vast aanspreekpunt én een speciaal intermediair account. Ben je intermediair en wil je één van de volgende masterclass bezoeken? Stuur een mail naar info@kapitaalopmaat.nl

Afbeelding1.jpg

De crowd bepaalt

Helaas moeten wij constateren dat er voor de projecten Kids City en Coqtail onvoldoende draagvlak bij de crowd is. In overleg met de ondernemers is besloten hun campagnes te beëindigen. Namens de ondernemers dank voor uw steun aan die investeerders die wel in de plannen vertrouwen hadden. Wellicht komt er een vervolg? Overigens is onze 'success rate' ruim 90%. Dat wil zeggen dat 9 van de 10 projecten het doelbedrag 100% behalen.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!