Bankvrij financieren voor het MKB

We zitten er bovenop

De laatste nieuwtjes op het gebied van crowdfunding

Het laatste crowdfunding nieuws

ravi-roshan-_AdUs32i0jc-unsplash.jpg

Ons Publicatiebeleid deze periode

Wij merken enerzijds dat investeerders op dit moment voorzichtiger zijn, maar we zien ook dat er investeerders zijn die juist nu in crowdfunding willen investeren omdat de beurzen uiterst grillig zijn. Kapitaal op Maat blijft deze periode ondernemers die op zoek zijn naar financiering helpen.We streven naar een aanbod dat past bij deze onzekere tijd en publiceren het liefst projecten met materiële of hypothecaire zekerheid. We nemen nog steeds alle aanvragen in behandeling, maar laten de actuele omstandigheden mee wegen in ons publicatiebeleid. In ons wekelijks bericht over de lopende en te verwachten projecten houden wij u hierover op de hoogte. Aarzelt u alstublieft niet om contact met ons op te nemen mocht u vragen hebben of meer informatie willen, het liefst per mail via info@kapitaalopmaat.nl of indien telefonisch via 015 – 760 00 19.

damian-zaleski-RYyr-k3Ysqg-unsplash.jpg

Openstellen reactie menu tijdens Aflossingsfase

Vanaf het moment dat duidelijk werd dat de Corona crisis een enorme impact op de economie zal hebben werd ook duidelijk dat er sprake is van solidariteit en dat men elkaar wil helpen. Wij ontvingen veel verzoeken van investeerders die graag direct met ondernemers in wiens project zij geïnvesteerd hebben willen kunnen communiceren. Wij faciliteren dit graag omdat deze mogelijkheid van crowdfunding juist nu van toegevoegde waarde kan zijn.

Kapitaal op Maat heeft het plaatsen van reacties door investeerders bij projecten in de aflosfase per direct weer mogelijk gemaakt. Dit betekent dat investeerders reacties kunnen plaatsen gedurende de aflossingsfase bij projecten waarin zij hebben geïnvesteerd. Bij de reactie zal het klantnummer van de investeerder worden vermeld en ontvangt de ondernemer een melding dat een reactie is geplaatst. Kapitaal op Maat behoudt altijd het recht om niet-relevante of ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen.

pasha-chusovitin-9gby0AjdEIg-unsplash.jpg

Liquiditeitsproblemen als gevolg van het Coronavirus?

Gedurende deze uitdagende periode is Kapitaal Op Maat betrokken bij het wel en wee van ondernemers die via ons platform een lening hebben lopen voor de groei van hun onderneming. Vorige week vroegen we alle ondernemers een update te plaatsen over het effect van corona op hun business. Gister stuurden we alle ondernemers een bericht waarin we onze procedure omtrent de verzoeken van uitstel betalen maandelijkse termijnen uitleggen.

Belangrijke voorwaarde om de verzoeken tot uitstel van de maandelijkse termijnen namens de investeerders eventueel te kunnen honoreren is dat de ondernemer in eerste instantie investeerders informeert middels het plaatsen van een update op het platform. In deze update informeert de ondernemer de investeerders over de invloed van het coronavirus op de liquiditeit en daarnaast verzoekt de ondernemer de investeerders concreet om uitstel van betaling van het geheel of een deel van de maandelijkse termijn tot het moment dat de bedrijfsvoering volledige betaling weer toestaat.

Het formele verzoek tot uitstel dient de ondernemer in te dienen middels een e-mail aan Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat via een mail: zekerheden@kapitaalopmaat.nl). De Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat neemt vervolgens contact met de ondernemer op over de verder te nemen stappen.

images.jpg

Groei crowdfunding door schaalvergrotingin kapitaalintensieve land- en tuinbouw

Grootbanken maakten in de afgelopen jaren een terugtrekkende beweging als het gaat om kredietverstrekking in de land- en tuinbouw. Maar de behoefte aan geld om te investeren, is onverminderd groot. Steeds meer ondernemers trekken particulier geld aan en ontdekken crowdfunding als redmiddel om toch te kunnen kopen of uitbreiden. Peter-Paul van Dijk, algemeen directeur van Kapitaal Op Maat ging in gesprek met nieuweoogst.nl over het 'bankvrije financieren' voor deze sector. Lees het artikel hier    

 

kira-auf-der-heide-IPx7J1n_xUc-unsplash.jpg

GEEN investeringsfee voor de investeringen in december.

Al eerder maakten we melding van het behalen van de 30M financiering via ons platform. We zijn ontzettend trots op dit resultaat en het behalen van deze mijlpaal stemt ons zeer positief voor 2020. De investeerder die daadwerkelijk de teller op 30M zette hebben we benaderd en we zullen hem binnenkort passend in het zonnetje zetten! Vooruitlopend op de nieuwe tarieven voor investeerders die per 1 januari as. van kracht worden, willen wij onze investeerders tegemoet komen en voor de investeringen in december geen investeringsfee in rekening brengen. Tevens danken we u voor het getoonde vertrouwen en spreken we onze hoop uit voor nog vele toekomstige investeringen via ons platform. Lees hier meer over de nieuwe tarieven  

IMG_8424.JPG

Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat vestigt Hypotheek in Roemeniƫ tbv Tara Frumoasa

We gaan letterlijk en figuurlijk ver voor onze investeerders en ondernemers. In 2016 was Kapitaal op Maat het eerste crowdfunding platform dat een Stichting Zekerheden introduceerde. Deze onafhankelijke stichting maakt het mogelijk om aangeboden zekerheden in een project namens een grote groep investeerders vast te leggen. Begin november hebben we een nieuw unicum voor de Nederlandse crowdfunding branche bereikt met de vestiging van een rechstgeldige hypotheek in het buitenland. Op 5 november vloog Peter-Paul van Dijk, namens de stichting Zekerheden Kapitaal op Maat naar Boekarest, Roemenië voor de formele vestiging van de hypotheek t.b.v. het project Guesthouse Tara Frumoasa. Bij aankomst werd hij ontvangen door ondernemers Anja de Bakker en Robert Stompff waarna bij de notaris de formaliteiten afgewikkeld werden. 

2201-740-507.jpg

De Zeeuwse Parel - 2 bereikte binnen 15 minuten de 100%!

Met de eerste twee van in toaal zes projecten van het recreatie villapark De Zeeuwse Parel brak Kapitaal Op Maat oude records. In minder dan 15 minuten ( na de 48 uur online ) een project gefinancierd zien worden zorgde voor gejuich binnen het team van Kapitaal Op Maat. Het succes van deze projecten vertelt ons dat de financieringscapaciteit van Kapitaal Op Maat echt goed is en dit motiveert ons om meer van dergelijke investeringskansen te vinden. De komende periode zuller er nog vier projecten van De Zeeuwse Parel volgen, maar we willen nu al vast onze investeerders bedanken en ook het team De Zeeuwse Parel voor de prettige samenwerking. Investeerders die bij De Zeeuwse Parel-2 op de wachtlijst geplaatst werden krijgen voorrang bij De Zeeuwse Parel-3 en let op, de publicatie hiervan zal morgen(onder voorbehoud)plaatsvinden. #staytuned

 

 

439769_20191104_Maggie_ShanghaiPapa.jpg

Aandacht voor Shanghai Papa in lokale media Rotterdam

Maggie’s restaurant Shanghai Papa is geïnspireerd op haar vader. Hij is jarenlang eigenaar geweest van het restaurant Shanghai in Den Haag. Het restaurant heeft ondertussen een nieuwe eigenaar, omdat haar vader ernstig ziek is. Maggie en haar familie is onderdeel geworden van de expositie “Chinese Restaurantverhalen” in Verhalenhuis Belvédère. In deze expositie worden de verhalen verteld van drie generaties Chinese restauranteigenaren. Volgens Maggie is het verschil tussen haar generatie en die van haar vader heel groot. Hij moest zien te overleven en kan niet veel anders kan in een restaurant werken: “Hij heeft er voor gezorgd dat wij die keuze hebben.”

In het restaurant komt een restaurant gedeelte en een theetuin gedeelte waar mensen ook workshops kunnen volgen. In de theetuin moet je het beeld krijgen van hoe de Chinezen vroeger thee dronken. Voor Maggie zijn haar roots heel belangrijk: “Uiteindelijk kunnen we laten zien dat de Chinese keuken er nog steeds staat. We zijn Chinees en daar zijn we blij om.” Lees hier het hele bericht 

BullHead.png

We zijn genomineerd voor de Gouden Stier award!

Jaarlijks reikt IEX Gouden Stier de oscars uit voor de beste beleggingsproducten van het jaar. IEX Gouden Stier selecteert de beste producten, diensten en aanbieders die er op dit moment in de markt te vinden zijn en geeft deze een keurmerk. Alleen keurmerkdragende producten en diensten komen in aanmerking voor de jaarprijs. We danken IEX Gouden Stier voor de nominatie in de categorie beste crowdfundingplatform 2019. Vanavond is Kapitaal Op Maat aanwezig bij het event en we hopen de Gouden Stier mee naar huis te kunnen nemen.

aaron-burden-123584-unsplash.jpg

Nieuwe Raamovereenkomst Investeerders gaat in per 20 september

Het is nu ruim een jaar geleden dat Kapitaal Op Maat onder nieuw bestuur kwam. Met het nieuwe bestuur is er bredere kennis en expertise aan boord gekomen en dit gecombineerd met de leerervaringen van het afgelopen jaar heeft geleid tot de wens en noodzaak om de huidige contractstukken aan te passen. Het betreft een vernieuwde overeenkomst van geldlening, de introductie van een raamovereenkomst en de aangepaste gezamenlijke algemene voorwaarden. We noemen dit de gezamenlijke algemene voorwaarden omdat ze zijn opgesteld voor zowel de ondernemers als de investeerders. De ingangsdatum voor de nieuwe overeenkomsten is 20 september. Met de nieuwe overeenkomsten is Kapitaal op Maat nog beter in staat de belangen van investeerders te behartigen en wordt de slagkracht van de Stichting Zekerheden groter. Lees meer over wat dit voor u betekent en bekijk alle nieuwe overeenkomsten via deze link

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!