Bankvrij financieren voor het MKB

We zitten er bovenop

De laatste nieuwtjes op het gebied van crowdfunding

Het laatste crowdfunding nieuws

Bij Persbericht Kapitaal Op Maat Rabobank 16-11-2016.jpg

Rabobank gaat samenwerken met Kapitaal Op Maat

Rabobank en Kapitaal Op Maat hebben 14 november jongstleden een kaderovereenkomst getekend. Met deze samenwerking kan de bank ondernemers met een financieringsbehoefte naast bancair krediet ook beter wijzen op de mogelijkheden van crowdfunding. Voor ondernemers die voor financiering van hun plan...

Lees verder

Genomineerde Cashcow Award.png

Nominatie Cashcow Award 2016

Kapitaal Op Maat is genomineerd voor een Cashcow Award 2016 voor het beste crowdfunding platform. De Cashcow Awards zijn een nieuw initiatief van de gezamenlijke beleggersplatformen Cashcow.nl, Cash magazine en Bull Up beleggersclub. De beste financials worden per categorie op een rij gezet en het publiek kan bepalen wie de beste is. Ook u kunt uw stem laten gelden, stem op Kapitaal Op Maat! Bovendien maakt u kans op een hotelvoucher ter waarde van 100 euro. Daar bovenop ontvangt elke deelnemer ook nog een gratis toegangskaart voor de BeleggersFair. De Cashcow Awards worden uitgereikt op 25 november tijdens de BeleggersFair in de RAI te Amsterdam.

Logo (1).png

Crowdfundpanel.com voor investeerders

Bent u crowdfunder? Dan heeft u naast uw projecten bij Kapitaal Op Maat wellicht ook geïnvesteerd in projecten van andere crowdfundingplatformen. Aangezien elk crowdfundingplatform haar eigen dashboard aanbiedt, is het lastig om inzicht te krijgen in uw totale beleggingsportefeuille. Met de...

Lees verder

advies.png

Klankbord investeerders

Op 15 september 2016 vond de eerste bijeenkomst plaats met het Investeerders Klankbord. Zeven (opbouwend kritische) investeerders hebben met ons de agenda voor deze bijeenkomst bepaald. Onderwerpen als; het borgen van zekerheden van ‘oude’ Overeenkomst van Geldleningen, het uitwinnen van zekerheden, verpandingen & de rating van de projecten zijn met elkaar besproken. Na afloop was een ieder het met elkaar eens dat het klankbord zinvol & nuttig was. De notulen zijn voor een ieder hier te raadplegen.

Sparkholder.JPG

Sparkholder

Sinds begin 2015 heeft Kapitaal Op Maat een samenwerking met Sparkholder. Sparkholder is een online tool die op basis van de boekhouding van de ondernemer inzicht kan verschaffen in de kredietwaardigheid. Bepaalde financiële criteria van bedrijven zijn daardoor up-to-date te volgen. Deze koppeling is in de loop van 2015 verplicht gesteld. Dit stuitte op weerstand van ondernemers, waarbij ook nog niet alle boekhoudpakketten gekoppeld konden worden. Voor ons is dit een reden om de verplichte koppeling op te heffen. Ondernemers die volledig transparant willen zijn naar hun investeerders kunnen nu op vrijwillige basis een abonnement op Sparkholder afsluiten.

nieuws.jpg

Hoe gaat het met?

Sinds eind vorige week kunnen ondernemers een update geven hoe het men hun bedrijf gaat. Hier is een speciale tab 'Updates' voor gemaakt die bij het project wordt getoond. Updates zijn alleen inzichtelijk voor investeerders die aan de betreffende ondernemer geld hebben uitgeleend. Ook Kapitaal Op Maat kan een update geven als deze relevant is voor de investeerders.

Exsy.jpg

Exsyting gaat toetsen

Per 1 oktober aanstaande gaat het bedrijf Exsyting voor Kapitaal Op Maat de toetsingen verzorgen. Exsyting is een initiatief van professionals uit het bedrijfsleven, bankwereld, overheid en onderwijs. Zij combineren actuele theoretisch kennis uit het hoger onderwijs met gedegen praktijkervaring. Voor elke financieringsaanvraag wordt een compleet en uitgebreid rapport opgesteld inclusief risicorating. Uiteraard is dit rapport ook toegankelijk voor investeerders.

Knipsel502.JPG

Verhoging tarieven ondernemer

Per 1 oktober 2016 zullen wij de volgende tarieven voor ondernemers verhogen. De toetsingsfee wordt € 395,- ex btw (dit was € 249,-). De succesfee wordt 4% (dit was 3,25%). De overige tarieven blijven ongewijzigd. Dit is de eerste keer sinds het bestaan van Kapitaal Op Maat (2013) dat wij de tarieven verhogen. De reden voor deze verhoging is dat de kosten zijn toegenomen.

Gouden.JPG

Nominatie beste crowdfunding platform

Kapitaal Op Maat is genomineerd voor een GOUDEN STIER in de categorie 'Beste Crowdfunding Platform' en daar zijn wij best trots op. In de beoordeling speelden onder andere transparantie en duidelijke uitleg over de risico's een belangrijke rol. Verder is onder andere gekeken naar het aantal succesvolle financieringen, het aantal investeerders dat actief is via het platform, het totaal geïnvesteerde vermogen, de doorlooptijd tot financiering en het percentage defaults. Op 10 november aanstaande is de uitreiking.

 

afbeelding-en-log-cf-week.png

Crowdfunding Week 2016

Voor het derde jaar op rij vindt op 11 t/m 13 oktober 2016 de Crowdfunding Week plaats. Dit keer speciaal gericht op ondernemers die willen (door)groeien. Met de Branchevereniging Crowdfunding Nederland reizen wij langs 3 locaties van de Kamer van Koophandel: Arnhem, Eindhoven en Groningen. Het programma bestaat onder andere uit workshops en speeddates met crowdfunding experts. Natuurlijk is ook Kapitaal op Maat aanwezig. Deze dagen zijn primair bedoeld voor ondernemers die al weten wat crowdfunding inhoudt en deze vorm van financieren willen gaan inzetten. Meer informatie? Bezoek de website van de branchevereniging Crowdfunding. 

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!