Bankvrij financieren voor het MKB

We zitten er bovenop

De laatste nieuwtjes op het gebied van crowdfunding

Het laatste crowdfunding nieuws

Vinfoil Investors Day 005 LR.jpg

Vinfoil geeft investeerders kijkje in de keuken

Voor investeerders die €2.000 of meer geïnvesteerd hebben heeft Vinfoil een corona proof fabrieksbezoek georganiseerd. Op deze ochtend eind september werd aan een kleine groep investeerders uitleg gegeven over de producten en werd de assemblagehal getoond. Uiteraard werden investeerders tijdens deze rondleiding in de watten gelegd met een hapje en een drankje!

Voor investeerders was het een geweldige kans om Vinfoil en de ondernemers te leren kennen en vragen te stellen over de technische en unieke producten van dit succesvolle bedrijf. Vinfoil loopt vooraan met innovatieve modules in de koudfolie transfer. Door het toepassen van koudfolie transer in het drukproces wordt een luxe uitstraling gerealiseerd op verpakkingen. Vinfoil blijft nieuwe toepassingen bedenken en heeft onlangs een nieuwe techniek gepatenteerd die een in aluminium aangebracht hologram effect kan aanbrengen op een zeer precieze plaats op de verpakking.

Kapitaal Op Maat juicht het contact tussen investeerders en ondernemers toe. We openden het reactieveld weer voor interactie met de ondernemer, maar er kan nog veel meer wat ons betreft! Een bedrijfsbezoek is ontzettend leuk, maar niet altijd mogelijk en vanwege corona nu zeker niet. Er zijn online genoeg alternatieven te bedenken om je investeerders op de hoogte te houden en we denken graag mee. Mail ondernemers@kapitaalopmaat.nl voor je ideeën en vragen.

 

 

SMF_Crowdfunding_Europa-300x209.jpg

Impuls voor non-bancair financieren, crowdfunding gaat de grens over met nieuwe Europese Crowdfunding wetgeving

Bron: www.stichtingmkbfinanciering.nl

Graag delen we het bericht van Stichting MKB Financiering waarin alles over de nieuwe Europese crowdfunding wetgeving (ECSP) heel duidelijk wordt uitgelegd…

Lees verder

logo.png

Hoteleigenaar Marja Hillebrand opent 21 oktober (vandaag) het eerste COVID sneltestpunt in Den Haag.

Binnen 15 minuten testuitslag voor Haagse ondernemers en hun personeel  

Iedereen leeft mee met de ondernemers die opnieuw getroffen worden door de coronamaatregelen. Sommige ondernemers tonen zich erg ondernemend. Marja Hillebrand, die we...

Lees verder

unnamed-2.png

Uitkomsten AFM Covid-19-onderzoek Nederlandse crowdfunding-platformen

Als platform hebben wij vanzelfsprekend meegewerkt aan het Covid-19 onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten, met dezelfde vanzelfsprekendheid delen wij de belangrijkste uitkomsten hiervan met jullie, onze investeerders, ondernemers en intermediairs. Van alle actieve platformen...

Lees verder

balance-2121323_1920.jpg

Tip! EZK maakt coaching voor ondernemers in coronaprolemen gratis

We willen ondernemers in ons netwerk de volgende tip van sprout niet onthouden: Overheid biedt ondernemers gratis coaching aan tijdens coronacrisis. We lazen verder op de website van de rijksoverheid en het is echt waar, ondernemers kunnen dit jaar gratis professionele coaching krijgen wanneer ze in zwaar weer zitten, bijvoorbeeld wanneer ze door de coronacrisis failliet dreigen te gaan. Ondernemers kunnen hiervoor traditioneel terecht bij Stichting Ondernemersklankbord (OKB), dat mede door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gefinancierd wordt. Eerder betaalden ondernemers hier een eigen bijdrage van 150 euro voor. Dat is nu gratis! Aanmelden kan via deze link.

 

 

2263-740-311.JPG

56 investeerders bezorgen Hotel aan de Linge binnen 30 minuten een Corona Overbruggingskrediet.

Dit Corona Overbruggingskrediet van € 30.000,- zorgt ervoor dat het Hotel aan de Linge te Kedichem deze periode niet omvalt. De afgelopen periode was erg spannend voor ondernemer Marco Kruger die een maand geleden al een aanvraag voor een krediet deed bij de Rabobank. Na 4 stressvolle weken wachten op de Rabobank was de nood echt hoog. Marco Kruger laat weten heel blij te zijn met de gang van zaken bij Kapitaal Op Maat. " Er was alle begrip voor mijn situatie en er werd heel snel geschakeld door alle betrokkenen". Bovenal is Marco ontzettend dankbaar en onder de indruk van het getoonde vertrouwen door de investeerders. Bekijk de details van het project hier 

Bent u ondernemer en kunt u ook niet langer wachten op het toegezegde overbruggingskrediet? Neem contact op via info@kapitaalopmaat.nl en we bespreken de mogelijkheden via ons platform. 

0-5.jpeg

Parfumado in Dragon's Den.

Begin 2020 deed het parfum sample platform Parfumado een project via Kapitaal Op Maat. Met dank aan 165 investeerders werd er toen €105.000,- opgehaald. Afgelopen zondag schitterde ondernemer Martijn van Rooy in de eerste aflevering van het bekende programma Dragon's Den. Gefeliciteerd met de investering Parfumado en we denken dat de positieve exposure zal zorgen voor veel nieuwe inschrijvingen!
Voor wie het gemist heeft hier de link naar de eerste uitzending van Dragons Den.

 

 

karsten-wurth-rafblRbne3o-unsplash.jpg

Ons Publicatiebeleid deze periode

Wij merken enerzijds dat investeerders op dit moment voorzichtiger zijn, maar we zien ook dat er investeerders zijn die juist nu in crowdfunding willen investeren omdat de beurzen uiterst grillig zijn. Kapitaal op Maat blijft deze periode ondernemers die op zoek zijn naar financiering helpen.We streven naar een aanbod dat past bij deze onzekere tijd en publiceren het liefst projecten met materiële of hypothecaire zekerheid. We nemen nog steeds alle aanvragen in behandeling, maar laten de actuele omstandigheden mee wegen in ons publicatiebeleid. In ons wekelijks bericht over de lopende en te verwachten projecten houden wij u hierover op de hoogte. Aarzelt u alstublieft niet om contact met ons op te nemen mocht u vragen hebben of meer informatie willen, het liefst per mail via info@kapitaalopmaat.nl of indien telefonisch via 015 – 760 00 19.

damian-zaleski-RYyr-k3Ysqg-unsplash.jpg

Openstellen reactie menu tijdens Aflossingsfase

Vanaf het moment dat duidelijk werd dat de Corona crisis een enorme impact op de economie zal hebben werd ook duidelijk dat er sprake is van solidariteit en dat men elkaar wil helpen. Wij ontvingen veel verzoeken van investeerders die graag direct met ondernemers in wiens project zij geïnvesteerd hebben willen kunnen communiceren. Wij faciliteren dit graag omdat deze mogelijkheid van crowdfunding juist nu van toegevoegde waarde kan zijn.

Kapitaal op Maat heeft het plaatsen van reacties door investeerders bij projecten in de aflosfase per direct weer mogelijk gemaakt. Dit betekent dat investeerders reacties kunnen plaatsen gedurende de aflossingsfase bij projecten waarin zij hebben geïnvesteerd. Bij de reactie zal het klantnummer van de investeerder worden vermeld en ontvangt de ondernemer een melding dat een reactie is geplaatst. Kapitaal op Maat behoudt altijd het recht om niet-relevante of ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19