Bankvrij financieren voor het MKB

We zitten er bovenop

De laatste nieuwtjes op het gebied van crowdfunding

Het laatste crowdfunding nieuws

D&K.JPG

Crowdfunding groeit met 33%

In 2016 werd in Nederland 170 miljoen euro via crowdfunding opgehaald. Dat is een groei van 33% ten opzichte van 2015. Douw&Koren brengt sinds 2011 de status en ontwikkeling van crowdfunding in Nederland in kaart. Ondernemingen haalden gemiddeld zo’n € 80.500 op. 83% van het totale volume werd opgehaald door ondernemers. Waarbij een lening verreweg het meest populair is. Geïnteresseerd in het gehele rapport? Dat is hier te downloaden.

iStock-537715084.jpg

Economie draait op volle toeren

Het gaat goed met de Nederlandse economie. De economie komt weer terug op het peil van vóór de financiële crisis in 2008. Deze opsteker is goed voor ondernemend Nederland. De groei wordt volgend jaar mede aangejaagd door consumenten, die profiteren van de loonsverhogingen van de afgelopen twee jaar. Dus bent of kent u een ondernemer? Dit is hét moment om door te pakken. Op zoek naar groeikapitaal? Zet crowdfunding in! Dien uw financieringsaanvraag nu in.   

Bij Persbericht Kapitaal Op Maat Rabobank 16-11-2016.jpg

Rabobank gaat samenwerken met Kapitaal Op Maat

Rabobank en Kapitaal Op Maat hebben 14 november jongstleden een kaderovereenkomst getekend. Met deze samenwerking kan de bank ondernemers met een financieringsbehoefte naast bancair krediet ook beter wijzen op de mogelijkheden van crowdfunding. Voor ondernemers die voor financiering van hun plan...

Lees verder

Genomineerde Cashcow Award.png

Nominatie Cashcow Award 2016

Kapitaal Op Maat is genomineerd voor een Cashcow Award 2016 voor het beste crowdfunding platform. De Cashcow Awards zijn een nieuw initiatief van de gezamenlijke beleggersplatformen Cashcow.nl, Cash magazine en Bull Up beleggersclub. De beste financials worden per categorie op een rij gezet en het publiek kan bepalen wie de beste is. Ook u kunt uw stem laten gelden, stem op Kapitaal Op Maat! Bovendien maakt u kans op een hotelvoucher ter waarde van 100 euro. Daar bovenop ontvangt elke deelnemer ook nog een gratis toegangskaart voor de BeleggersFair. De Cashcow Awards worden uitgereikt op 25 november tijdens de BeleggersFair in de RAI te Amsterdam.

Logo (1).png

Crowdfundpanel.com voor investeerders

Bent u crowdfunder? Dan heeft u naast uw projecten bij Kapitaal Op Maat wellicht ook geïnvesteerd in projecten van andere crowdfundingplatformen. Aangezien elk crowdfundingplatform haar eigen dashboard aanbiedt, is het lastig om inzicht te krijgen in uw totale beleggingsportefeuille. Met de...

Lees verder

advies.png

Klankbord investeerders

Op 15 september 2016 vond de eerste bijeenkomst plaats met het Investeerders Klankbord. Zeven (opbouwend kritische) investeerders hebben met ons de agenda voor deze bijeenkomst bepaald. Onderwerpen als; het borgen van zekerheden van ‘oude’ Overeenkomst van Geldleningen, het uitwinnen van zekerheden, verpandingen & de rating van de projecten zijn met elkaar besproken. Na afloop was een ieder het met elkaar eens dat het klankbord zinvol & nuttig was. De notulen zijn voor een ieder hier te raadplegen.

Sparkholder.JPG

Sparkholder

Sinds begin 2015 heeft Kapitaal Op Maat een samenwerking met Sparkholder. Sparkholder is een online tool die op basis van de boekhouding van de ondernemer inzicht kan verschaffen in de kredietwaardigheid. Bepaalde financiële criteria van bedrijven zijn daardoor up-to-date te volgen. Deze koppeling is in de loop van 2015 verplicht gesteld. Dit stuitte op weerstand van ondernemers, waarbij ook nog niet alle boekhoudpakketten gekoppeld konden worden. Voor ons is dit een reden om de verplichte koppeling op te heffen. Ondernemers die volledig transparant willen zijn naar hun investeerders kunnen nu op vrijwillige basis een abonnement op Sparkholder afsluiten.

Exsy.jpg

Exsyting gaat toetsen

Per 1 oktober aanstaande gaat het bedrijf Exsyting voor Kapitaal Op Maat de toetsingen verzorgen. Exsyting is een initiatief van professionals uit het bedrijfsleven, bankwereld, overheid en onderwijs. Zij combineren actuele theoretisch kennis uit het hoger onderwijs met gedegen praktijkervaring. Voor elke financieringsaanvraag wordt een compleet en uitgebreid rapport opgesteld inclusief risicorating. Uiteraard is dit rapport ook toegankelijk voor investeerders.

Gouden.JPG

Nominatie beste crowdfunding platform

Kapitaal Op Maat is genomineerd voor een GOUDEN STIER in de categorie 'Beste Crowdfunding Platform' en daar zijn wij best trots op. In de beoordeling speelden onder andere transparantie en duidelijke uitleg over de risico's een belangrijke rol. Verder is onder andere gekeken naar het aantal succesvolle financieringen, het aantal investeerders dat actief is via het platform, het totaal geïnvesteerde vermogen, de doorlooptijd tot financiering en het percentage defaults. Op 10 november aanstaande is de uitreiking.

 

CCA.jpg

Certified Crowdfunding Advisor

Kapitaal Op Maat heeft onlangs haar 1e crowdfunding masterclass voor intermediairs georganiseert. Het resultaat? 3 KOM Certified Crowdfunding Advisors! Het doel van deze masterclass is financieel intermediairs te informeren over de crowdfunding mogelijkheden voor ondernemers in het MKB. Sinds kort biedt Kapitaal Op Maat deze doelgroep een aantal handige tools: een modern eigentijds platform, kennis & deskundigheid, vast aanspreekpunt én een speciaal intermediair account. Ben je intermediair en wil je één van de volgende masterclass bezoeken? Stuur een mail naar info@kapitaalopmaat.nl

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!