Bankvrij financieren voor het MKB

We zitten er bovenop

De laatste nieuwtjes op het gebied van crowdfunding

Het laatste crowdfunding nieuws

vernieuwend.png

Het reactieveld voor ondernemers en investeerders

Vanaf de publicatie van een nieuw project tot het moment van 100% succesvolle funding kunnen investeerders via "Reacties" vragen stellen aan de ondernemer(s) als er onduidelijkheden zijn die onvoldoende in de Pitch zijn beschreven. Tot nu toe bleef deze interactieve functie ook open na de gerealiseerde financiering. Vanaf nu zal na de funding de communicatie met de investeerders in het specifieke project verlopen via het veld "Updates". Investeerders kunnen uiteraard te allen tijde hun eventuele vragen richten aan Kapitaal Op Maat via de gebruikelijke communicatie kanalen.

peter-paul-van-dijk.jpg

Peter-Paul van Dijk algemeen directeur Kapitaal Op Maat

Per 1 mei 2018 is Peter-Paul van Dijk benoemd tot algemeen directeur van crowdfunding platform Kapitaal Op Maat. Peter-Paul is al sinds de oprichting in 2013 dagelijks betrokken bij Kapitaal Op Maat en heeft een brede kennis op het gebied van MKB financieringen. Daarbij heeft hij veel affiniteit met het beheer van de financieringsportefeuille en is hij nauw betrokken bij Stichting Zekerheden KOM. Peter-Paul: “Ik heb sinds de oprichting met veel plezier het platform mede-opgezet vanuit verschillende rollen: als compliance officer, product manager & mede bestuurder. Ik ga nu als algemeen directeur van Kapitaal Op Maat vol enthousiasme de volgende fase tegemoet."  

 

fiscaalcrowfunding_b449a535-b335-4a4e-940f-67a764b066c4.jpg

Crowdfunding en de Belastingdienst

Wist u dat u uw jaaroverzicht voor de belastingdienst zelf kunt downloaden vanuit uw account? U gaat naar 'mijn portfolio' en klikt vervolgens op het betreffende jaartal en vervolgens op 'downloaden als PDF'. 
Naast de aanpassing van het heffingsvrij vermogen (€ 25.000,- of €50.000,- met fiscale partner) zijn er drie tarieven, afhankelijk van de hoogte van het vermogen. Dit geldt voor binnenlandse én buitenlandse belastingplichtigen met een box 3-inkomen in Nederland. Wilt u meer weten? Kijk dan hier.

CCA_3-(1) (1).jpg

Masterclass voor financieel adviseurs die crowdfunding trajecten willen begeleiden

Dinsdag 3 april 2018 is er weer een uitdagende masterclass voor financieel adviseurs die hun klanten willen begeleiden bij toekomstige Crowdfunding Trajecten. Lees meer over deze en de eerstvolgende sessies. Lees meer

Velde.jpg

Vertrek Pim van de Velde bij Kapitaal Op Maat

Per 1 mei 2018 gaat Pim van de Velde, een van de oprichters en eigenaren van het crowdfunding platform Kapitaal Op Maat, het bedrijf verlaten. Pim van de Velde: “Ik ben trots op wat wij met Kapitaal Op Maat en het team in de afgelopen jaren hebben bereikt. Het is voor mij persoonlijk een zeer leerzame periode geweest om het platform vanaf het begin, in deze nieuwe markt, op te bouwen en de twee doelgroepen van investeerders én ondernemers met elkaar te verbinden. De vele gesprekken met investeerders, ondernemers én intermediairs heb ik als zeer inspirerend ervaren. Ruim vier jaar na de oprichting van het platform hebben 4.600 investeerders met elkaar 22 miljoen euro gefund om 234 ondernemers aan een financiering te helpen. Crowdfunding is inmiddels een bewezen product in de financieringsbranche. In de komende jaren zal dit nog verder worden geprofessionaliseerd. Het huidige management gaat dit verder vormgegeven. Ik wens hen daar alle succes bij. Crowdfunding is én blijft een prachtige vorm van bedrijfsfinanciering.”

coins-currency-investment-insurance-128867.jpeg

Recovery Rate nader toegelicht

Via ons crowdfunding platform leent u geld uit aan ondernemers met als doel het vergroten van uw rendement. Hierbij dient u rekening te houden met het risico dat is gekoppeld aan deze investeringen in het MBK. Als platform verkleinen wij dit risico door een grondige check van elke financieringsaanvraag te doen en vervolgens een indicatie van het risico te geven. Kapitaal Op Maat werkt met financiële analisten die goed bekend zijn met de beoordeling van ondernemingsplannen en jaarrekeningen. De risico indicatie is daarnaast gebaseerd op de zekerheden die een ondernemer biedt en wordt gekoppeld aan de rente die wordt vergoed.

De door de ondernemer geboden zekerheden worden ondergebracht in de Stichting Zekerheden Kapitaal Op Maat. Deze entiteit borgt namens alle betrokken investeerders de ‘zekerheden’. De Stichting Zekerheden Kapitaal Op Maat zal direct in staat zijn de zekerheden namens betrokken investeerders, indien van toepassing, uit te winnen via een incassobureau en/of rechtzaak. 

Deze zogenaamde  'Recovery rate': Het totaalbedrag wat de Stichting Zekerheden Kapitaal Op Maat als resultaat van (juridische) procedures alsnog heeft verhaald op ondernemers die in default zijn geraakt zal in de toekomst een belangrijke graadmeter zijn. De Recovery Rate tot op heden is: Totaal € 67.000,- (10,08%). Dit resultaat wordt (nog) niet weergegeven in het 'rendement'.

image (1).png

Hoe werkt Automatisch Investeren?

Automatisch Investeren... Kan dat? Ja, dat kan en u houdt alle controle. In uw account heeft u de mogelijkheid om aan de hand van door u ingevoerde voorkeuze instellingen automatisch een investering te doen. Deze investering wordt gedaan op het moment dat er in een nieuw project geïnvesteerd kan worden. Zodoende hoeft u op dat moment niet online te zijn. Uw voorkeuze instellingen (in mijn account - automatisch investeren) kunt u uiteraard te allen tijde aanpassen en zijn direct actueel.

finstage.jpg

Stichting Exsyting wordt Finstage BV

Sinds oktober 2016 verzorgt Stichting Exsyting de risicoanalyses voor de financieringsaanvragen van Kapitaal Op Maat. Vanaf 1 januari 2018 is Stichting Exsyting Finstage BV geworden. U zult bij de risicoanalyses vanaf nu een ander logo zien. Dit is meteen ook de enige verandering die u zult merken. Finstage was al onderdeel van Exsyting. Voor de duidelijkheid en focus is er besloten om als Finstage BV verder te gaan. Finstage zal dezelfde dienstverlening aan Kapitaal Op Maat blijven leveren en deze verder gaan uitbouwen & professionaliseren. Kapitaal Op Maat is de enige in de branche die onafhankelijke deskundigen de risicoanalyse laat vaststellen. Naast het verzorgen van risicoanalyses voor de financieringsaanvragen van Kapitaal Op Maat, gaat Finstage (desgewenst) ook de gefinancierde bedrijven begeleiden en monitoren.

afm-large.png

Wat betekent de 48-uurs regel AFM voor investeerders via Kapitaal Op Maat?

Als gevolg van een nieuw voorschrift van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) kunt u vanaf nu bij publicatie van nieuwe projecten pas na 48 uur investeren. Met deze aanpassing kunt u zich nog beter oriënteren. Meer informatie? De AFM raadt consumenten aan een verantwoord deel van hun vermogen in crowdfunding te investeren en dit te spreiden over meerdere projecten. Als richtlijn hanteert zij maximaal 10% van het vrij belegbaar vermogen.

stiersmall_lht4ra_c_scale,w_230.png

Kapitaal Op Maat is wederom genomineerd voor de Gouden Stier

Kapitaal Op Maat is wederom genomineerd voor de Gouden Stier en daar zijn wij best trots op! Gouden Stier heeft als missie de complexe en omvangrijke Nederlandse beleggingsmarkt overzichtelijker en toegankelijker te maken, door op basis van heldere criteria de beste producten en diensten in dat ruime aanbod te identificeren. De Gouden Stier-awards en nominaties geven beleggers handvatten om de juiste beleggingsbeslissingen te nemen. Verschillende crowdfundingplatformen in Nederland zijn beoordeeld op transparantie, aantal succesvolle financieringen, investeerders en meer. Op basis van deze criteria werd een vijftal genomineerden geselecteerd. De vakjury bepaalt op 9 november de winnaar.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!