Bankvrij financieren voor het MKB

We zitten er bovenop

De laatste nieuwtjes op het gebied van crowdfunding

Het laatste crowdfunding nieuws

Cygnus.png

Samenwerking met Cygnus Finance Support

De publicatie van het succesvol gefunde project Döner Home is mede tot stand gekomen door Cygnus Finance Support met wie Kapitaal Op Maat een samenwerking is aangegaan. Cygnus Finance Support is een netwerkorganisatie van zelfstandige financieringsspecialisten met een lange ervaring als bankier en zelfstandig adviseur voor het MKB. Cygnus is geen bemiddelaar in financieringen, maar richt zich primair op de dienstverlening aan financieringsplatforms door het uitvoeren van een of meerdere onderdelen van het financieringsproces.

spaarvarken_100.jpg

Nieuwe leningsvormen

Op veler verzoek van ondernemers gaan wij meerdere leningsvormen aanbieden dan uitsluitend annuïtaire leningen. Naast annuïtaire leningen gaat Kapitaal Op Maat nu ook lineaire leningen voor ondernemers aanbieden. Tevens kan vanaf nu voor beide leningsvormen een tijdelijke aflossingsvrije periode worden ingebouwd, waarbij alleen maandelijks rente wordt betaald. Indien er materiële zekerheden aan de lening verpand zijn, zoals bijvoorbeeld een hypothecaire inschrijving, kan ook een slotsom aan te lening worden toegevoegd. Uit de toetsing van de financieringsaanvraag moet blijken welke leningsvorm het beste past bij het businessplan en het doel van de financiering. Kapitaal Op Maat streeft hiermee een optimale leningsstructuur aan ondernemers te kunnen aanbieden rekening houdende met een goede risico- en rendementsverhouding voor de investeerders.

Jurypitch_815.jpg

Televisieprogramma De Pitch

De Pitch is terug! In het televisieprogramma zijn bestaande of startende ondernemers uit de regio Westland te zien die op zoek zijn naar kapitaal via crowdfunding. Bijvoorbeeld voor een nieuwe onderneming, verbouwing, uitbreiding of nieuwe locatie. In het nieuwe seizoen zien we nieuwe plannen van jonge en ervaren ondernemers. Zij pitchen hun plan aan een jury met jarenlange ervaring in ondernemerschap. Direct na de uitzending wordt het plan op kapitaalopmaat.nl gepubliceerd. De 1e uitzending & publicatie is 10 februari aanstaande om 19:20 uur! 

JL-ffr8e_400x400.jpeg

MKB Trends 2017

Ondernemen in het midden- en kleinbedrijf (MKB) krijgt in 2017 een andere betekenis. Dat blijkt uit de drie MKB Trends 2017, die gepresenteerd werden tijdens het vijfde jaarlijkse MKB Trends-event in Utrecht. De MKB Trends zijn opgesteld door Dutch Network Group, autoriteit op het gebied van ondernemerssupport en gelieerd aan MKB-Nederland, op basis van gesprekken met experts, eigen observaties en de MKB Monitor. De MKB Trends voor 2017 zijn: 1) van oude naar nieuwe structuren, 2) van vaste segmenten naar vloeibaar gedrag en 3) van straks naar nu, gewoon omdat het kan. Trendstrateeg Richard Lamb van Bureau TrendWatcher.com over de MKB Trends 2017: "Deze drie MKB Trends laten zien dat het midden- en kleinbedrijf in 2017 de motor van de economische groei zal zijn. Middelgrote ondernemingen en zzp'ers kunnen goed anticiperen op veranderende omstandigheden. Dat is wat Nederland nodig heeft!"

D&K.JPG

Crowdfunding groeit met 33%

In 2016 werd in Nederland 170 miljoen euro via crowdfunding opgehaald. Dat is een groei van 33% ten opzichte van 2015. Douw&Koren brengt sinds 2011 de status en ontwikkeling van crowdfunding in Nederland in kaart. Ondernemingen haalden gemiddeld zo’n € 80.500 op. 83% van het totale volume werd opgehaald door ondernemers. Waarbij een lening verreweg het meest populair is. Geïnteresseerd in het gehele rapport? Dat is hier te downloaden.

Bij Persbericht Kapitaal Op Maat Rabobank 16-11-2016.jpg

Rabobank gaat samenwerken met Kapitaal Op Maat

Rabobank en Kapitaal Op Maat hebben 14 november jongstleden een kaderovereenkomst getekend. Met deze samenwerking kan de bank ondernemers met een financieringsbehoefte naast bancair krediet ook beter wijzen op de mogelijkheden van crowdfunding. Voor ondernemers die voor financiering van hun plan...

Lees verder

Class.jpg

Investeren in crowdfunding?

Inmiddels is deze Masterclass VOLGESCHREVEN! Datum voor een volgende bijeenkomst volgt. Uitnodiging Masterclass Investeren via Crowdfunding. Crowdfunding heeft de toegang tot kapitaal voor zowel ondernemers als investeerders vergroot. Door de online mogelijkheden kunnen ondernemers na...

Lees verder

Genomineerde Cashcow Award.png

Nominatie Cashcow Award 2016

Kapitaal Op Maat is genomineerd voor een Cashcow Award 2016 voor het beste crowdfunding platform. De Cashcow Awards zijn een nieuw initiatief van de gezamenlijke beleggersplatformen Cashcow.nl, Cash magazine en Bull Up beleggersclub. De beste financials worden per categorie op een rij gezet en het publiek kan bepalen wie de beste is. Ook u kunt uw stem laten gelden, stem op Kapitaal Op Maat! Bovendien maakt u kans op een hotelvoucher ter waarde van 100 euro. Daar bovenop ontvangt elke deelnemer ook nog een gratis toegangskaart voor de BeleggersFair. De Cashcow Awards worden uitgereikt op 25 november tijdens de BeleggersFair in de RAI te Amsterdam.

Logo (1).png

Crowdfundpanel.com voor investeerders

Bent u crowdfunder? Dan heeft u naast uw projecten bij Kapitaal Op Maat wellicht ook geïnvesteerd in projecten van andere crowdfundingplatformen. Aangezien elk crowdfundingplatform haar eigen dashboard aanbiedt, is het lastig om inzicht te krijgen in uw totale beleggingsportefeuille. Met de...

Lees verder

advies.png

Klankbord investeerders

Op 15 september 2016 vond de eerste bijeenkomst plaats met het Investeerders Klankbord. Zeven (opbouwend kritische) investeerders hebben met ons de agenda voor deze bijeenkomst bepaald. Onderwerpen als; het borgen van zekerheden van ‘oude’ Overeenkomst van Geldleningen, het uitwinnen van zekerheden, verpandingen & de rating van de projecten zijn met elkaar besproken. Na afloop was een ieder het met elkaar eens dat het klankbord zinvol & nuttig was. De notulen zijn voor een ieder hier te raadplegen.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!