Bankvrij financieren voor het MKB

We zitten er bovenop

De laatste nieuwtjes op het gebied van crowdfunding

Het laatste crowdfunding nieuws

23031359_10156073647606159_3218567603936365378_n.jpg

Wijngaard Zonnestraal genomineerd voor de titel Hilversumse Onderneming van het jaar

In 2014 deed Wijngaard Zonnestraal uit Hilversum een succesvol crowdfunding project via ons platform. De wijngaard is inmiddels naast een plek waar druiven met zorg geteeld worden en wijn gemaakt wordt ook een trouwlocatie en een plek voor events. Het gaat goed met Wijngaard Zonnestraal en daarom is deze onderneming nu genomineerd voor de verkiezing van Hilversumse onderneming van het jaar. Er kan gestemd worden tot 13 december en op 9 januari krijgt de winnaar de Rabobank Business award uitgereikt.
Als u het leuk vindt om Wijngaard Zonnestraal te steunen, stem hier

afm-large.png

Wat betekent de 48-uurs regel AFM voor investeerders via Kapitaal Op Maat?

Als gevolg van een nieuw voorschrift van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) kunt u vanaf nu bij publicatie van nieuwe projecten pas na 48 uur investeren. Met deze aanpassing kunt u zich nog beter oriënteren. Meer informatie? De AFM raadt consumenten aan een verantwoord deel van hun vermogen in crowdfunding te investeren en dit te spreiden over meerdere projecten. Als richtlijn hanteert zij maximaal 10% van het vrij belegbaar vermogen.

Be Free.JPG

Update project Stegers Finance

In goed overleg met de intermediair & de ondernemers is besloten de huidige financieringsaanvraag van het project Stegers Finance BV in te trekken. Voor het doel van de financiering, werkkapitaal (voorfinanciering voorraad) & het aflossen van een bankkrediet, blijkt op dit moment onvoldoende steun vanuit de crowd. Het financieringsvoorstel wordt op dit moment herschreven (uitsluitend voorfinanciering voorraad) en op een later moment wordt deze aanvraag opnieuw gepubliceerd. Wellicht zien wij u terug bij de herziene financieringsaanvraag?

20171109_203826.jpg

Gefeliciteerd met de Gouden Stier Collin Crowdfund!

Woensdag 9 november was de uitreiking van De Gouden Stier. Het was een ontzettend leuke avond in de prachtige Posthoornkerk aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. We feliciteren Collin Crowdfund met hun Tweede stier op rij! Kijk hier voor het beknopte juryrapport. Wij werken ondertussen gewoon door om zowel ondernemers als investeerders zo goed mogelijk van dienst te zien op het gebied van bankvrij financieren.

stiersmall_lht4ra_c_scale,w_230.png

Kapitaal Op Maat is wederom genomineerd voor de Gouden Stier

Kapitaal Op Maat is wederom genomineerd voor de Gouden Stier en daar zijn wij best trots op! Gouden Stier heeft als missie de complexe en omvangrijke Nederlandse beleggingsmarkt overzichtelijker en toegankelijker te maken, door op basis van heldere criteria de beste producten en diensten in dat ruime aanbod te identificeren. De Gouden Stier-awards en nominaties geven beleggers handvatten om de juiste beleggingsbeslissingen te nemen. Verschillende crowdfundingplatformen in Nederland zijn beoordeeld op transparantie, aantal succesvolle financieringen, investeerders en meer. Op basis van deze criteria werd een vijftal genomineerden geselecteerd. De vakjury bepaalt op 9 november de winnaar.

Rijksoverheid_2-1024x576.png

Minister Dijsselbloem betrekt sector bij invulling nieuwe regels crowdfunding

Er komt een nieuw juridisch kader voor crowdfunding. Minister Dijsselbloem van Financiën nodigt betrokken partijen uit om met hem na te denken over de invulling van dat kader. Het ministerie van Financiën heeft in het kader van het overleg met de sector een consultatiedocument openbaar gemaakt waarop belangstellenden tot 27 november 2017 kunnen reageren. De Tweede Kamer zal over de resultaten van de consultatie worden geïnformeerd. Een goede ontwikkeling! Kapitaal Op Maat pleit al langer voor duidelijke wetgeving voor crowdfunding platforms.

KOM_210.jpg

Continuïteitsscenario Kapitaal Op Maat

Maximale transparantie? Dat is waar wij voor staan bij Kapitaal Op Maat. Transparantie is voor ons de manier om het vertrouwen van investeerders en ondernemers te borgen en wij weten ook dat deze mooie woorden pas betekenis kijgen op momenten dat het erom spant. Een faillissement van Kapitaal Op Maat zou zo'n moment zijn en hoewel niet aan de orde is het voor u en voor crowdfunding als industrie wel goed om transparant te zijn over wat er dan gebeurt. Wij zijn daarom ook erg blij dat de leden van de Branchevereniging Nederland Crowdfunding allen uitgesproken hebben transparant te zijn over hun Continuïteitsscenario. Kortom, wat gebeurt er als een platform onverhoopt failliet gaat? Lees hier ons Continuïteitsscenario

kapitaal_op_maat.png

Investeerders.nl interviewt Pim van de Velde over 4 jaar Kapitaal Op Maat

Kapitaal Op Maat werd geïnterviewd door investeerders.nl, de website waar je duidelijke informatie vindt over de mogelijkheden van kapitaal en het verwerven ervan. Lees dit leuke interview met Pim van de Velde over 4 jaar crowdfunding, 4.000 investeerders en de bijna -!- mijlpaal van 20M via https://www.investeerders.nl/kapitaal-op-maat-sluiten-jaar-af-zwarte-cijfers/

CjT-u_8WkAI9Qpj.jpg

De Genomineerden voor de Dutch Crowdfunding Awards zijn bekend!

Jaarlijkse reikt de branchevereniging de Dutch Crowdfunding Awards uit aan de beste crowdfunding projecten van het jaar. Alle leden nomineren 3 projecten en wij van Kapitaal Op Maat nomineerden de...

Lees verder

Rijksoverheid_2-1024x576.png

BMKB regeling ook voor crowdfunding

Goed nieuws! Minister Kamp heeft aangekondigd dat de Borgstelling MKB Kredieten (BMKB) structureel beschikbaar komt voor niet banken. Met het borgstellingskrediet (BMKB) staat het ministerie van Economische Zaken voor een deel garant voor bedrijven die een lening willen afsluiten, maar die leneingverstrekker niet genoeg zekerheid kunnen bieden. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling. Kapotaal Op Maat gaat zich aanmelden om van deze regeling gebruik te kunen maken in het belang van haar investeerders.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!