Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke ideeën

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

De Duitse Vastgoedmarkt

De Duitse Vastgoedmarkt

Met de ontwikkeling van de Europese non-bancaire kapitaalmarkt, en de Europese regelgeving die sinds 10 november 2023 van kracht is, wordt een nieuw tijdperk ingeluid voor investeringen. Deze sector, die volledig online opereert en alleen toegankelijk is voor vergunde partijen, biedt een innovatieve en concurrerende omgeving waarbij geldgevers en geldvragers digitaal met elkaar in contact komen. In dit artikel richten we ons op de kansen en uitdagingen die deze nieuwe kapitaalmarkt met zich meebrengt voor investeerders, met een bijzondere focus op de Duitse vastgoedmarkt.

Lees verder
Beleggen in grondontwikkeling

Beleggen in grondontwikkeling

Voor de beleggers op Kapitaal op Maat zijn er veel projecten uit verschillende branches beschikbaar. Zo zijn er ook veel projecten die gefocust zijn op grondontwikkeling. Projecten zoals GrondVrij en EPW zetten in op grondontwikkelingsprojecten en er zijn meerdere investeringskansen beschikbaar gesteld om in deze projecten te beleggen. Grondontwikkeling biedt vele voordelen, zoals goede zekerheden en extra kansen voor u als investeerder. Daar hebben wij het in deze blog over.

Lees verder
Veranderingen in het rentebeleid van de KOM Group

Veranderingen in het rentebeleid van de KOM Group

Tot op heden is het rentebeleid van de KOM Group (KOM) gekoppeld aan de actuele marktrentes. Normaliter werden de minimale rentevergoedingen periodiek per risicoklasse aangepast aan de marktrentes. Deze fungeerden dan als een fixed (vaste) ondergrens voor de vergoeding die de projecteigenaar ter vergoeding voor het te lopen risico aan zijn beleggers moet aanbieden. 

 

Lees verder
Spaarrente anno 2024: De stand van zaken

Spaarrente anno 2024: De stand van zaken

De spaarrentes die men krijgt op de spaarrekening en deposito rekening zitten sinds de zomer van 2022 na lange tijd weer in de lift. Een welkome wending voor spaarders die gedurende lange tijd genoegen moesten nemen met minimale opbrengsten. Waar de rente jarenlang nagenoeg 0% en zelfs negatief is geweest, wijzen recente ontwikkelingen op een positieve koerswijziging.

 

Lees verder
Geld beleggen: Waar te beginnen?

Geld beleggen: Waar te beginnen?

Een introductie tot beleggen voor beginnende beleggers
Voor u als beginnend belegger is de wereld van geld investeren uiteraard fascinerend en vol potentieel, maar het kan ook overweldigend zijn. De mogelijkheden zijn divers en de keuzes zijn talrijk. In deze blog nemen we u mee langs de basisprincipes van beleggen en bieden we waardevolle inzichten om uw financiële reis te beginnen.

 

Lees verder
Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!