Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke ideeën

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Wat betekent het verleende Corona uitstel voor investeerders?

Wat betekent het Corona uitstel voor investeerders?

Voor Kapitaal Op Maat zijn ondernemers en investeerders allebei zeer belangrijke klantgroepen. Tot nu toe richtten we ons in de blogs en nieuwsberichten vooral op ondernemers omdat Corona hen met acute problemen voor hun bedrijfsvoering geconfronteerd werden. In dit blog richten we ons op de investeerders in crowdfunding projecten via ons platform en geven een toelichting op de terugbetaling van de uitgestelde termijnen en hoe we de verlenging van geldlening compenseren.

Maatregelen van Kapitaal Op Maat als antwoord op de Corona crisis:

Uitstel
We hebben ondernemers uitstel van betaling geboden gedurende een periode van 3 maanden en schreven een blog over de werkwijze. Van de ruim 200 lopende projecten via ons platform, hebben wij van 80 projecten een verzoek om uitstel van betaling ontvangen. Deze verzoeken zijn door de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat geïnventariseerd en behandeld.

Na het uitstel van de drie maanden aflossing & rente bekijkt de Stichting Zekerheden Kapitaal Op Maat per geval of er weer afgelost kan worden. 

Wat betreft het verleende uitstel van rentebetaling willen we nog toelichten dat er nog extra rente betaald moet worden voor deze extra maanden. We willen dit in een keer laten betalen en afhankeljk van de situatie van de respectievelijke ondernemer voor 1 September 2020 of voor 1 december 2020.

Interactie:
Het reactie venster is weer geopend om de interactie tussen ondernemers en investeerders te faciliteren. We geven investeerders de gelegenheid om vragen te stellen en of advies te geven. We roepen ondernemers op om investeerders via dit kanaal op de hoogte houden van hun situatie. 

Updates:
De Stichting Zekerheden plaatste updates bij alle projecten die uitstel hebben gekregen. We zijn intern bezig om een proces te ontwikkelen om dit los te koppelen van nieuwswaardigheid maar dit structureel per 6 weken te doen. Op deze manier is er meer continuïteit en vertrouwen dat u geïnformeerd wordt op vaste tijden. 

Financiering van overbruggingskredieten:
Allereerst bekijken in hoeverre wij als crowdfunding platform kunnen helpen bij de uitvoering van de door de overheid ingestelde overbruggingskrediet maatregelingen. Het is nog even afwachten of ook niet-bancaire financiers betrokken worden bij de verdeling van dit fonds.
Ook los van de overheid helpen wij ondernemers die nu een overbruggingskrediet nodig hebben. We begrijpen dat snelheid cruciaal is en hebben een versneld proces voor deze categorie aanvragen ingericht.

Juist in moeilijke tijden zijn relaties erg belangrijk en we gebruiken deze enerzijds rustige tijd onder andere om processen in te richten die de investor relations optimaliseren. We geloven dat transparantie over onze manier van werken hier aan bijdraagt en de komende tijd publiceren we nog enkele blogs over de visie en werkzaamheden van de Stichting Zekerheden. Mocht u suggesties hebben voor een onderwerp? Laat het ons weten via info@kapitaalopmaat.nl

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!