Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke ideeën

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Toelichting op besluitvorming Corona uitstel van betaling bij Kapitaal op Maat

Veel ondernemers die via ons platform gefinancierd zijn, zijn hard getroffen door de gevolgen van het Corona virus. De exploitatie van ondernemingen is in veel gevallen stil komen te liggen. Deze ondernemers hebben een grote uitdaging om de continuïteit van hun onderneming veilig te stellen. Wij hebben inmiddels voor bijna 80 projecten het verzoek ontvangen om uitstel te verlenen voor aflossing en rente. Al deze verzoeken worden door de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat in behandeling genomen.

Van de ruim 200 lopende projecten via ons platform, hebben wij van 80 projecten een verzoek om uitstel van betaling ontvangen. Deze verzoeken zijn door de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat geïnventariseerd en behandeld. Bij deze projecten plaatst de Stichting een update om de investeerders in dat specifieke project te informeren over de voortgang.

In het algemeen is aan deze projecten 3 maanden uitstel verleend, waarbij we benadrukken dat het om uitstel en geen afstel gaat. Afhankelijk van het verzoek en de beoordeling is uitstel van zowel rente als aflossing verleend of slechts uitstel van aflossing en wordt er wel rente betaald.

Voor alle leningen waar het verzoek om uitstel is gehonoreerd zullen de eerstvolgende 3 termijnen (verschuldigd per 1 april, 1 mei en 1 juni) overeenkomstig worden aangepast en zal de looptijd van het project met 3 maanden worden verlengd. Deze aangepaste leningvoorwaarden zullen middels een addendum bij de overeenkomst van geldlening worden geformaliseerd.

Het was voor de Stichting Zekerheden Kapitaal Op Maat snel duidelijk dat het nu niet de tijd is om gedetailleerde vragen en onderbouwing te vragen aan de getroffen ondernemers. Wij hebben dan ook besloten dat alle verzoeken tot uitstel worden toegekend en dat uitstel voor iedereen wordt verleend, indien gevraagd, voor zowel aflossing als rente. Wij faciliteren dit uitstel voorlopig voor een periode van 3 maanden: april, mei en juni 2020.

Om dit voor ons beheersbaar te houden leveren we in dit geval geen maatwerk en hanteren we hierbij voor alle ondernemers dezelfde termijnen.

Wij kunnen nu niet overzien of de periode van 3 maanden afdoende is. Wij blijven alle ontwikkelingen volgen en passen ons beleid daarop aan.

Overigens gaan wij er vanuit dat ondernemers geen misbruik maken van deze faciliteit. Ik zeg nogmaals, dit uitstel betekent niet dat er sprake is van kwijtschelding. De uitgestelde bedragen dienen later alsnog te worden voldaan. Wij beseffen dat het voor nu de hoogste prioriteit heeft dat onze ondernemers het hoofd boven water kunnen houden en het voortbestaan van hun respectievelijke onderneming kunnen beschermen.

Wij wensen iedereen een goede gezondheid en succes met de onderneming.

Jan Boer, Stichting Zekerheden Kapitaal Op Maat.

 

Laat een bericht achter!

  • paul duynstee do 10 september om 19:13

    Ik ga ervan uit dat jullie zowel de investeerder als de ondernemer steunt om de zaak in balans te houden. Het zal niet eenvoudig zijn. Hier staat veel op het spel. Succes. Paul Duynstee

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!