Bankvrij financieren voor het MKB

Aantrekkelijke rentes

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Heb je poen? Wat te doen?

Geld moet rollen, dat is een bekend gezegde. Het is goed voor de economie en het is fantastisch als je bepaalde uitgaven kunt permitteren. Toch zijn wij in Nederland vooral spaarders. Wij willen geen risico’s lopen en ons geld veilig parkeren op een spaarrekening tegen een acceptabele rente. Die gedachte is al sinds de economische én financiële crisis geen waarheid meer.

Traditionele spaarders kunnen niet meer achteroverleunen, maar moeten op zoek naar rendement om het vermogen niet in waarde te laten dalen. Dat is nieuw en zit niet in onze genen. Spaarders worden ondernemend en kijken naar mogelijkheden op hun vermogen te laten renderen. Zij zijn bewust bezig met geld en maken zelf keuzes wat er mee te doen.

Natuurlijk zijn er decennialang de traditionele ‘Beleggers’ die gewend zijn om te beleggen in aandelen, nationaal én internationaal. Zij maken de afweging wat zijn de risico’s en wat zijn de zekerheden. Wat is de reputatie van het bedrijf, in welke markt is het actief, wat zijn de toekomstverwachtingen, etc.

Met de komst van crowdfunding, crowdfinancing, crowdfinance of hoe je het ook wilt noemen is er en nieuwe markt ontstaan voor de spaarder. Geld uitlenen aan een ondernemer in het MKB in ruil voor rendement. En ja, daar zijn risico’s aan verbonden en hoe kunnen die tot een minimum worden beperkt. Dat houdt iedereen bezig, van AFM tot de ondernemer zelf: wat zijn de risico’s en hoe verhouden die zich tot het rendement in combinatie met de zekerheden.

Waar iedereen het over eens is is het spreiden van de beschikbare gelden, maar nog belangrijker doe het met een plan. Stel vooraf doelen vast: welk deel van het vermogen wil ik hiervoor aanwenden? Welk rendement wil ik behalen én op welke termijn? En welke risico’s wil ik lopen?

Bij Kapitaal Op Maat realiseren wij ons terdege dat dit alles nieuw is. Vandaar dat wij ook regelmatig bijeenkomsten organiseren voor (potentiële) crowdfunding investeerders. Hier laten wij vooral anderen aan het woord: een ondernemer, een investeerder en bijvoorbeeld een crowdfunding consultant.

Ook geïnteresseerd? Stuur een mail naar info@kapitaalopmaat.nl en wij zetten u op de lijst voor de eerstvolgende bijeenkomst.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!