Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke ideeën

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Crowdfunding of sparen?

Zo’n 25 jaar geleden was het nog heel normaal als je een rente van 5 tot 7 procent kreeg op je spaargeld. Toen was het financieel nog wel interessant om het stilletjes te laten staan en elk jaar rente over rente te ontvangen. Wie niet geneigd was om risico te nemen, en met de kans op hogere rendementen zijn geld te beleggen, zat met een spaarrekening prima.


Negatieve rente

Maar tegenwoordig is dat anders. Anno 2015 wordt er openlijk gespeculeerd over negatieve rente in Europa. Dat betekent dus dat je geld moet betalen om het op een spaarrekening te mogen zetten. Zover is het nog niet, al blijkt uit onderzoeken dat veel spaarders in zo’n geval er voor kiezen om iets anders met hun hun spaargeld te gaan doen.
Inflatie hoger dan spaarrente

Op dit moment krijg je op een spaarrekening meestal tussen de 0,5 en 1 procent rente. Dan duurt het wel erg lang voor het spaartegoed groeit. Sterker nog: de inflatie, de prijsstijging, is hoger dan die spaarrente. Dus tegen de tijd dat je het spaarbedrag wilt uitgeven, kom je er achter dat je er minder mee kunt kopen dan toen je begon met sparen.

Crowdfunding aantrekkelijk alternatief
Daarom is sparen voor veel mensen niet meer interessant en gaan ze op zoek naar een alternatief. Zoals crowdfunding. De rendementen van crowdfunding-projecten bij Kapitaal Op Maat liggen tussen de 5,5% en 9,5% per jaar. En je kunt al investeren vanaf een bedrag van € 100! Daarmee is crowdfunding ook voor kleine spaarders een aantrekkelijk alternatief geworden.

Risicoklassen
Natuurlijk: er is wel risico gemoeid met het investeren via crowdfunding. We hanteren niet voor niets verschillende risicoklassen bij de projecten die via Kapitaal Op Maat worden aangeboden. Daarom kun je er voor kiezen om je investeringen te spreiden over verschillende projecten. Mocht een project niet goed renderen, dan haal je gemiddeld over al je investeringen toch nog een aantrekkelijk rendement.

Twijfel je nog?
Twijfel je tussen sparen en investeren in crowdfunding? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. We bespreken het graag met je!

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!