Bankvrij financieren voor het MKB

Aantrekkelijke rentes

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Wat is Crowdfunding?

Crowdfunding is de afgelopen tijd uitgegroeid tot een containerbegrip waarin verschillende wijzen van alternatieve financiering zijn opgenomen. De achterliggende gedachte is dat (kleine) bijdrages van velen kan leiden tot het behalen van een groot doel. 

Crowdfunding gebruikt de kracht van de massa

“Vele handen maken licht werk”. Dat is de achterliggende gedachte van crowdfunding. Waarom moet je als ondernemer hopen op 1 partij die aan de volledige investeringsvraag voldoet als vele kleine bijdragen tot hetzelfde eindresultaat leiden?

In de huidige economische situatie, waarin geldverstrekkers steeds minder bereid zijn om geld te verstrekken is crowdfunding een ideaal middel voor ondernemers die toch vooruit willen blijven gaan. Vooraf geeft de eigenaar van een crowdfunding project aan welke beloning hij de investeerders geeft wanneer het project succesvol wordt gefund. Investeerders, zowel zakelijk als particulier, kiezen zelf de hoogte van hun bijdrage. In sommige gevallen kan dit al vanaf €1,-.

De geschiedenis van crowdfunding

Het concept van crowdfunding bestaat al vele jaren en is zelfs te herleiden naar 18e-eeuws Ierland. In de jaren ’70 van de vorige eeuw werd de wereld bekend met de term ‘microkrediet’, wat erg vergelijkbaar is met het hedendaagse crowdfunding. De afbeelding aan de rechterkant (zie afbeelding history of crowdfunding) geeft een goed inzicht in de ontwikkeling van het begrip in de afgelopen jaren.

Experts zijn het erover eens dat in de toekomst steeds meer investeringsvraagstukken zullen worden beantwoord door individuele investeerders. Langzaamaan begint zich ook een splitsing af te tekenen binnen crowdfunding waarin crowdfinancing steeds meer de boventoon gaat voeren. Nico Inberg heeft een interessant artikel geschreven over deze verschuiving. Dit artikel is hier te lezen.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!