Bankvrij financieren voor het MKB

Aantrekkelijke rentes

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Hoe werkt crowdfunding?

In ons vorige artikel hebben we inzage gegeven in de historie van crowdfunding. Maar vandaag de dag zien we een stevige afsplitsing in de verschillende vormen van crowdfunding. Iedere vorm heeft een aantal eigen specificaties en als investeerder is het slim om vooraf te bedenken welke vorm de voorkeur heeft.

Verschillende vormen van Crowdfunding

Crowdfunding kent verschillende vormen, de 3 belangrijkste zijn: Investeringen, leningen en support. Participatie in een crowdfunding project is altijd op basis van een tegenprestatie. De verschillende vormen bieden elk een andere soort tegenprestatie. Afhankelijk van het doel van het project wordt gekozen uit één van deze vormen.

Crowdfunding door investeringen

Bij deze vorm krijgen deelnemers in het crowdfundingproject een aandeel in het bedrijf als tegenprestatie voor de investering. Afhankelijk van het project krijgen de deelnemers betaald door een groei van de waarde van het bedrijf of delen ze mee in de toekomstige winsten van de onderneming.

Crowdfunding door leningen

Hierbij fungeren crowdfunders als lening verstrekkers aan de onderneming. Deze lening wordt over een vooraf vastgestelde periode terugbetaald inclusief een vooraf bepaald rentepercentage. Deze vorm van crowdfunding is zeer interessant voor ondernemingen die geen lening bij een bank willen of kunnen afsluiten. Deze vorm van crowdfunding, ook wel crowdfinancing genoemd, wordt aangeboden door Kapitaal Op Maat.

Crowdfunding op basis van support

Dit is de vorm waar Kickstarter bekend mee is geworden. Crowdfunders participeren in een project en krijgen in ruil daarvoor het product van de ondernemer terug. Deze vorm van crowdfunding is erg populair bij nieuwe en revolutionaire startups.

Welke vorm is het meest interessant?

Dat is een vraag die lastig te beantwoorden is zonder extra kennis van het project of de investeerder. Het beste advies hierin is om te sparren met experts op het gebied van crowdfunding. Regelmatig worden er Crowdfunding Workshops gegeven. Wilt u weten wanneer de volgende crowdfunding workshop van Kapitaal Op Maat plaatsvindt? Neem dan even contact met ons op.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!