Bankvrij financieren voor het MKB

Aantrekkelijke rentes

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Zakelijk krediet kan tegen een lagere rente

De business case is snel gemaakt. U heeft een bancaire financiering maar uw bank heeft bedacht dat daar een hoge rente tegenover moet staan. Waarom? Omdat u bijvoorbeeld retailer bent of een bouwbedrijf. Genoeg aanleiding om juist daarom een hoge rente te berekenen? Veel MKB ondernemers hebben een bancaire financiering. Langlopend of een kortlopend krediet. Financieringen die de afgelopen jaren zijn verstrekt zijn veelal tegen hoge rentes aangegaan met verpanding van veel zekerheden. Banken durven nauwelijks mee te denken met ondernemers en zijn van huis uit zekerheid zoekers. Geld wordt ‘gratis’ door de bank ingekocht bij de Europese Centrale Bank en tegen hoge rentepercentages versterkt na verpanding van alle zekerheden. De ondernemer dient alle risico’s te nemen terwijl de bancaire instelling tegen hoge marges de risico’s nagenoeg allemaal uitsluit.


Dat kan ook anders. Er is in Nederland genoeg liquiditeit. Het saldo op de Nederlandse spaarrekeningen is nog nooit zo hoog geweest, circa 350 miljard! Geld wat tegen een vergoeding van 1% verdampt op spaarrekeningen. Dit wordt elke maand dus minder waard. En zeker als we rekening houden met een inflatie van 1% (bron CPI). 350 miljard maal 1% inflatie is een heel bedrag.

Banken passen zich de laatste jaren moeizaam aan, echter de tijd staat niet stil. Crowdfinancing is niet meer weg te denken als financieringsinstrument. Particuliere beleggers en spaarders zoeken alternatieven voor hun spaargeld. Crowdfunding is er één van. Geld uitlenen aan ondernemers tegen een bepaalde rentevergoeding. Afhankelijk van het risico zijn rentes op crowdfunding platforms variërend tussen de 6 en 9%. Ondanks dat dit ‘risico’ kapitaal is, is dit aantrekkelijker dan 1% rente op een spaarrekening. Door in meerdere projecten te investeren kun je de risico’s spreiden.  Voor een ondernemer kan herfinancieren van een bancaire schuld naar een lening gefaciliteerd door de ‘crowd’ weleens heel snel leiden tot lagere kosten. Zeker als er ook de juiste zekerheden worden gesteld. Laat eens onderzoeken hoe je je rente kunt verlagen. Geïnteresseerd? Neem contact op met de crowdfunding specialisten van Kapitaal Op Maat.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!