Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke idee├źn

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Positieve ontwikkelingen Kapitaal op Maat sinds 2019

Resultaten afgelopen periode – Kwartaal 1 - 2023

In het eerste kwartaal van 2023 hebben wij weer een aantal projecten succesvol afgerond. Het gaat hierbij om maar liefst 19 projecten voor een totaalbedrag van €2.684.600,-.

Dit betekent dat de ondernemers de hoofdsom inclusief rente volledig en tijdig hebben terugbetaald. De investeerders hebben met deze projecten gemiddeld 6,1% rendement op hun investering gemaakt.

Helaas hebben wij in deze periode ook twee projecten afgesloten, waarbij er een restbedrag is afgeboekt. Kijk op deze pagina voor nadere specificaties.

Daarnaast hebben wij in deze zelfde periode 26 nieuwe projecten gefund voor een totaalbedrag van €3.967.000,-. Dit waren 12 projecten in de maand januari met een totaalbedrag van €2.152.700, 6 projecten in februari voor een totaalbedrag van €871.900,- en 8 projecten voor een totaalbedrag van €951.400,- in maart.

In de maanden januari, februari en maart hebben wij 66 nieuwe investeerders mogen verwelkomen. Wij danken u voor het vertrouwen.

Facts & Figures

Inmiddels zijn de Facts & Figures op onze website geüpdatet. Uit deze cijfers blijkt onder andere dat de verzuimgraad tot en met 2022 is gedaald van 2,91% naar 2,77% (een verbetering van 0,14%).

Een andere positieve verbetering, is dat het gemiddelde rendement van projecten in de periode van 2014 t/m 2022 is gestegen van 3,9% naar 4,1%.

In onderstaande grafiek is te zien dat de verzuimgraad van projecten die via Kapitaal op Maat gefund zijn vanaf 2019 aanzienlijk lager is dan de periode daarvoor. Ook tonen de resultaten aan dat de projecten waar het helaas misloopt op voorhand al een bovengemiddeld tot zeer hoog risicoprofiel hadden meegekregen.

 

Verzuimgraad & Afboeking per jaar

Sinds de aanstelling van de nieuwe directie in 2018 zijn onder andere de screeningsprocessen aan de voorzijde en het acceptatiebeleid voor projecten aangescherpt. Daarnaast zijn de verbeterde resultaten mede te danken aan de werkzaamheden van Stichting Zekerheden. Onder leiding van Tobias Knibbeler is de recovery rate aanzienlijk verbeterd. Ook de communicatie richting de ondernemers en beleggers is geprofessionaliseerd. Het verkrijgen van de Europese Vergunning is hier het resultaat van en versterkt het vertrouwen dat Kapitaal op Maat op de juiste weg is.

Bekijk hier meer over de facts & figures van Kapitaal op Maat.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!