Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke idee├źn

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

KoM gaat samenwerking met Capital Circle aan

Zoals u wellicht weet, is het vanaf 10 november 2023 verplicht om als crowdfundingplatform over een Europese Vergunning te beschikken. Alleen dan mogen er nog nieuwe projecten worden aangeboden. Kapitaal op Maat heeft deze vergunning in november 2022 verkregen. De verwachting is dat uiteindelijk 10 tot 15 Nederlandse platformen deze vergunning tijdig zullen verkrijgen. Lees eventueel hier het nieuwsbericht dat hierover onlangs op onze website is geplaatst.
 
Kapitaal op Maat is al sinds medio 2022 in gesprek met collega platform Capital Circle over hun plannen voor de toekomst onder de Europese Regelgeving. Hieruit is een samenwerkingsverband ontstaan waarbij het platform van Capital Circle uiteindelijk onder de vergunning van Kapitaal op Maat gaat opereren.
 
Deze samenwerking zorgt ervoor dat ook het Capital Circle platform volledig opereert onder de randvoorwaarden van de Europese regelgeving. Alle processen en de informatievoorziening gaan voldoen aan deze regelgeving. Dat wil zeggen dat ook de registratie en identificatie bij een betaaldienstverlener vereist gaat zijn.
 
Tevens betekent dit dat projecten van ondernemers, waarvan u gewend bent dat deze op het Kapitaal op Maat platform aangeboden worden, nu mogelijk ook verschijnen op het Capital Circle platform (en vice versa). Beide platformen hebben een afwijkende kostenstructuur. Wij zorgen ervoor dat het netto rendement voor u als belegger bij Kapitaal op Maat op z’n minst gelijk is aan het rendement bij Capital Circle. Dat vinden wij wel zo redelijk.

Deze samenwerking onder de Europese Vergunning stelt ons in staat om de financieringsmogelijkheden voor ondernemers in het MKB breed beschikbaar te maken. Ook stelt het ons in de gelegenheid om beleggers in staat te stellen de beleggingen zo goed mogelijk te spreiden. Wij zijn verheugd over deze nieuwe ontwikkelingen en trots op deze mooie stap.
 
Mocht u hier vragen over hebben, kunt u ons op de gebruikelijk wijze bereiken.

Kapitaal op Maat x Capital Circle
Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!