Bankvrij financieren voor het MKB

Aantrekkelijke rentes

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Investeringskansen voor beleggers bij Kapitaal op Maat

Crowdfunding als bedrijfsfinanciering is inmiddels een belangrijk begrip, maar wat is de betekenis hiervan? Crowdfunding is een vorm van cofinanciering. Meerdere investeerders beleggen een bedrag naar keuze. Samen brengen deze investeerders een gevraagd doelbedrag bijeen. Voor de ondernemer is dit een manier van geld lenen zonder bank. Voor de investeerders is het een toegankelijke wijze om het spaargeld te laten renderen en (lokale) ondernemers te ondersteunen. Voor een belegger is het om die reden zeer aantrekkelijk om rendement te behalen door middel van crowdfunding.

Hoe werkt crowdfunding bij KoM?

Kapitaal op Maat (KoM) is een online platform, dat ondernemers en beleggers bij elkaar brengt. Elke ondernemer met een financieel onderbouwd plan, kan dit op ons platform aanbieden. De crowd aan beleggers die zich reeds bij KoM hebben aangesloten, kunnen nu direct in het project beleggen. De beleggers van KoM zijn zowel particulier als zakelijk. 

Om onze wijze van crowdfunding voor een zo groot mogelijk doelgroep aantrekkelijk en effectief te houden, hanteert KoM enkele kaders.  

  • Elke ondernemer en elke belegger is welkom;
  • De minimale belegging is €100,-; 
  • Ondernemers betalen de beleggers een (annuïtaire of lineaire) aflossing met een vast rentepercentage gedurende de looptijd; 
  • De minimale looptijd is 6 maanden, de maximale looptijd is 60 maanden. 

Zekerheden en risico's van geld investeren

Bij Kapitaal op Maat investeert u in het MKB. Hierbij loopt u enig risico. Dit risico maken wij inzichtelijk door elke financieringsaanvraag te toetsen en hier een risicoscore aan te verbinden, bijvoorbeeld AA of BB. Slechts de projecten die voldoen aan onze acceptatiecriteria, komen voor publicatie in aanmerking. Daarnaast communiceren wij dit zo transparant mogelijk door middel van een toelichting op de risicokwalificatie per project. Onderdeel hiervan zijn de zekerheden die de ondernemer biedt. Deze zekerheden winnen wij uit als de ondernemer de betalingsafspraken niet meer kan nakomen.

Een afzonderlijke entiteit, Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat, beheert de zekerheidsrechten namens de beleggers van Kapitaal op Maat. Deze stichting is ook de formele contractspartij bij elke overeenkomst van geldlening.

De kosten van crowdfunding bij Kapitaal op Maat

Kapitaal op Maat hanteert een duurzaam verdienmodel gebaseerd op succes en transactiekosten en hanteert bewust geen rentemarge zoals traditionele partijen dat doen. Als belegger betaalt u slechts transactiekosten. Deze kosten zijn € 0,10 per transactie, met een maximum van € 2,50 per maand. Dat wil zeggen dat het aanmaken van een account bij KoM volledig kosteloos is.

Investeren in crowdfundingsprojecten?

Er staan op dit moment verschillende projectkansen op de website. Wilt u investeren in crowdfundingsprojecten op Kapitaal op Maat? Maak dan nu kosteloos een account aan.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!