Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke ideeën

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Hoeveel investeerders ken jij?

Dat is handig, als je een onderneming of franchise wilt beginnen: een suikeroom of -tante die gelooft in jouw plan en toevallig het startkapitaal kan verschaffen. Heb jij er een?

Tante Agaath
Er is zelfs een fiscale regeling naar genoemd, verzonnen door de toenmalige minister Ruding van Financiën: de ‘Tante Agaath-regeling’. Deze fiscale regeling bestaat nog steeds, al heet het tegenwoordig de regeling Durfkapitaal. Als je een extern persoon vindt, die geen deel uitmaakt van de onderneming, en die wil investeren, dan kan deze persoon fiscale voordelen genieten.

Geen suikeroom?
Maar helaas: suikerooms en -tantes zijn niet dik gezaaid. De meeste ondernemers, of startende franchisenemers, gaan er van uit dat ze bij de bank een financiering moeten regelen. En dat valt niet altijd mee. Zeker sinds de financiële crisis zijn de banken streng geworden bij het toekennen van kredieten, zeker in de risicovolle MKB-sector.

Je kent veel investeerders
Terugkerend op de vraag: wij durven te stellen dat je meer investeerders kent dan je denkt. Waarschijnlijk niet die persoon die glimlachend je hele startkapitaal op tafel legt. Maar wel een heleboel mensen die jouw plan sympathiek vinden en best een klein bedrag willen investeren om jou op weg te helpen. Zeker als daar een gezond rendement tegenover staat. Bij Kapitaal op Maat zijn de rendementen van 5,5 tot 9,5 % per jaar!

Investeren in plaats van sparen
Steeds meer mensen komen er achter dat geld op een spaarrekening, met de huidige lage rentes, geen rendement meer biedt. Afgezet tegen de inflatie wordt het eigenlijk steeds minder waard. Deze mensen ontdekken dat ze een beter rendement kunnen behalen als ze een deel van dat spaargeld investeren. Bij Kapitaal op Maat kun je al investeren vanaf 100 euro.

Als een olievlek
Ga met die ogen eens je vrienden- en kenniskring en je netwerk na. Hoeveel investeerders ken jij dan? En hoeveel investeerders kennen zij op hun beurt? Met een goed crowdfunding-platform kan een goed idee zich als een olievlek verspreiden onder dat soort investeerders. En kan de ‘crowd’ voor je het weet voorzien in jouw financieringsbehoefte.

Crowdfunding verder verkennen?
Wil je eens verder verkennen hoeveel investeerders jij kunt interesseren voor jouw plan? Laat het ons weten en ga vrijblijvend het gesprek aan.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!