Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke ideeën

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Het kiezen van een juiste crowdfunding platform: een gids voor investeerders

Bij het kiezen van een crowdfundingplatform is het essentieel dat het aansluit bij uw specifieke wensen en behoeften als investeerder. Een aantal factoren bepalen of een crowdfunding platform interessant is voor een investeerder. Buiten de projecten met het beoogde rendement en de daarbij gegeven risico’s, is het ook belangrijk om een verdeeld gespreide portfolio op te bouwen en dat het crowdfunding platform waarop u op wilt investeren, u daar de mogelijkheden biedt. In deze blog gaan we dieper in op datgene wat belangrijk is aan een crowdfunding platform voor u als investeerder.

Risico’s en rendementen

Ieder project kent andere risico’s en een daarvoor toegekend rentepercentage. Het is voor de investeerder dan ook zaak om zorgvuldig de risico’s af te wegen aan het rendement dat hij kan maken met de investering. Kapitaal op Maat biedt hoge rendementen voor overzichtelijke risico’s. Hoe hoger de verkregen rente voor de investeerder, hoe hoger het risico vaak ligt. De toegewezen rente voor ieder project staat direct gelinkt aan het risico dat een investeerder loopt. Het model voor de risicokwalificatie staat uitgebreid toegelicht op de website en is bij ieder project als bijlage bijgevoegd.

Track record van het platform

Ieder platform is verplicht om de resultaten van het platform te delen. Daar kan een investeerder duidelijk inzichtelijk krijgen hoeveel projecten betalingsachterstanden hebben opgelopen en dus in verzuim zijn geraakt. Hoe hoger de verzuimgraad, hoe hoger het risico dat een investeerder op die projecten zijn investering niet volledig terugkrijgt. Kapitaal op Maat kent nu een historisch lage verzuimgraad van 1.09% over de laatste 36 maanden, wat voor de investeerder veel vertrouwen geeft dat hij zijn geld terug krijgt. Geen van de AA projecten is ooit in verzuim geraakt, zoals te zien is in de facts en figures.

Kapitaal op Maat geeft vooraf een uitgebreide risicoanalyse waarin de zekerheden en risico’s van ieder project zijn geanalyseerd en beschreven. Bovendien biedt Kapitaal op Maat de mogelijkheid om vragen over het project te stellen die direct door de ondernemer worden beantwoord. Hierdoor wordt er transparantie en duidelijkheid gecreëerd en weet de investeerder wat de status is van het project. Gedurende de looptijd worden er updates geplaatst over de status van het project. Daardoor wordt iedere investeerder op de hoogte gehouden van zijn investering.

Diversificatie

Een gespreide investeringsportfolio is zeer belangrijk voor risicospreiding en om als investeerder potentieel verlies op te vangen. Door zowel in verschillende branches als in verschillende risicogroepen te investeren, wordt het risico op grote verliezen beperkt en bent u als investeerder niet afhankelijk van bepaalde trends in een specifieke branche. Een platform dient dus projecten uit verschillende branches aan te bieden met verschillende risicoprofielen, zodat u als investeerder een weloverwogen beleggingsstrategie kan hanteren. 


Kapitaal op Maat biedt projecten aan uit 18 verschillende branches, van de agrarische branche tot en met vastgoedprojecten. Ieder project is gekenmerkt met een code van één van de verschillende risicoklassen. Hierdoor kan u als investeerder de beleggingsstrategie bepalen en een gespreid investeringsportfolio creëren.

Starten met investeren

Op de projectpagina worden iedere week meerdere investeringskansen gepubliceerd. Door lid te zijn van de closed crowd krijgt u zelfs toegang tot exclusieve projectvoorstellen met mooie rendementen voor het gegeven risico. Maak een account aan en bouw uw eigen beleggingsportfolio op, afgestemd op uw wensen en behoeften, met toegang tot exclusieve projectvoorstellen met aantrekkelijke rendementen voor het gegeven risico.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!