Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke ideeën

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Geld beleggen: Waar te beginnen?

Een introductie tot beleggen voor beginnende beleggers

Voor u als beginnend belegger is de wereld van geld investeren uiteraard fascinerend en vol potentieel, maar het kan ook overweldigend zijn. De mogelijkheden zijn divers en de keuzes zijn talrijk. In deze blog nemen we u mee langs de basisprincipes van beleggen en bieden we waardevolle inzichten om uw financiële reis te beginnen.

Wat is geld beleggen?

Geld beleggen is een financiële strategie waarbij u uw beschikbare kapitaal investeert in verschillende activa met als doel uw vermogen te laten groeien. In plaats van uw geld op een spaarrekening te houden, waar het meestal slechts een beperkte rente oplevert, kiest u ervoor om uw geld te investeren in financiële instrumenten zoals aandelen, obligaties, vastgoed, grondstoffen, of andere beleggingsmogelijkheden.

Het idee achter geld beleggen is om uw kapitaal op een manier te laten groeien die over de tijd meer rendement oplevert dan wat u zou krijgen door het simpelweg op een spaarrekening te laten staan. Dit kan u helpen om financiële doelen te bereiken, zoals het opbouwen van vermogen voor uw pensioen, het financieren van grote aankopen, of het creëren van een extra inkomstenstroom.

Geld beleggen houdt echter ook risico's in, omdat de waarde van beleggingen kan schommelen en zelfs verlies kan opleveren. Het is belangrijk om een gedegen begrip te hebben van verschillende beleggingsmogelijkheden, uw financiële doelen en uw risicotolerantie voordat u begint met geld beleggen. Door goed onderzoek te doen, te diversifiëren en weloverwogen beslissingen te nemen, kunt u profiteren van de voordelen van geld beleggen en uw financiële welzijn verbeteren.

Hoe begin je met beleggen?

Stel je voor dat je de beslissing hebt genomen om je geld voor je te laten werken en te gaan beleggen. Het is een spannende stap, maar waar begin je? Het begint allemaal met educatie. Het belang van het begrijpen van de basisbeginselen van beleggen kan niet genoeg worden benadrukt. Door boeken te lezen, het financiële nieuws te volgen en onze kanalen in de gaten te houden, kunt u met een goed georiënteerde blik beslissingen nemen.

Duidelijke doelen helpen u uw strategie vorm te geven en risico en winst in evenwicht te brengen. Bij crowdfunding worden aantrekkelijke en vooraf bepaalde rente afgesproken met een duidelijke risicoscore. Hierdoor kunt u investeren in projecten die passen bij uw investeringsstrategie.

Beleggen in Nederland: Cijfers

Het aantal particuliere beleggers is de afgelopen jaren flink gestegen. In Nederland beleggen inmiddels bijna 2 miljoen huishoudens. Bron: AFM.nl

Welke mogelijkheden zijn er binnen geld beleggen?

Binnen geld beleggen zijn er tal van mogelijkheden en beleggingsinstrumenten die beleggers kunnen overwegen, afhankelijk van hun financiële doelen, risicotolerantie en beleggingshorizon. Enkele van de meest voorkomende mogelijkheden binnen geld beleggen zijn:

 • Aandelen: Het kopen van verschillende aandelen betekent dat u een klein deel van een bedrijf bezit. Als het bedrijf goed presteert, kan de waarde van uw losse aandelen stijgen, wat leidt tot kapitaalgroei. Bovendien kunnen sommige bedrijven dividenden uitkeren aan aandeelhouders, wat extra inkomsten genereert.
 • Obligaties: Obligaties zijn schuldbewijzen uitgegeven door overheden of bedrijven. Wanneer u een obligatie koopt, leent u uw geld uit aan de uitgever in ruil voor rentebetalingen en de terugbetaling van het geleende bedrag op een vastgestelde datum.
 • Vastgoed: Beleggen in vastgoed omvat het kopen van onroerend goed, zoals woningen, commerciële panden of vastgoedfondsen. Dit kan zowel kapitaalgroei als huurinkomsten opleveren.
 • Crowdfunding: Crowdfunding is een vorm van financiering waarbij meerdere investeerders gezamenlijk investeren met een door henzelf gekozen bedrag. Samen brengen deze investeerders het benodigde kapitaal bijeen om een specifiek doel te bereiken. Voor ondernemers biedt dit een alternatieve manier om geld te lenen, zonder afhankelijk te zijn van traditionele banken.

De voordelen van geld beleggen in crowdfunding

 • U heeft volledige controle over de minimale investering;
 • U kiest zelf in welke projecten u wilt investeren;
 • U bent onafhankelijk van banken en investeringsmaatschappijen
 • Door te investeren in crowdfunding draagt u bij aan de lokale economie en realiseert u een maatschappelijk rendement;
 • Investeerders hebben inspraak in zakelijke beslissingen;
 • Er zijn regelmatige inkomsten in de vorm van maandelijkse rente en aflossingen;
 • U kunt een verwacht rendement behalen van 4% tot maar liefst 10%.

"Geld beleggen is een strategische stap naar financiële groei en stabiliteit, waarbij slimme keuzes en geduld de sleutels tot succes zijn."

Meer weten over beleggen?

"Hoe geld beleggen?" Is een vraag die we geregeld krijgen. Het is een essentiële vraag, vooral voor beginnende beleggers die de wereld van investeringen willen betreden. Beleggen biedt kansen om uw vermogen te laten groeien, maar het is belangrijk om de basisbeginselen te begrijpen voordat u aan de slag gaat. Kapitaal op Maat helpt u graag op maat met gedegen advies en mogelijkheden om verstandige investeringsbeslissingen te nemen. Wij bieden geen beheer beleggen aan, maar helpen je uiteraard wel bij het maken van de juiste keuzes. 

Wilt u beginnen met beleggen in crowdfunding? Ook beginners beleggen bij Kapitaal op Maat. Wij helpen u graag op weg als u wilt beleggen.

*In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie op de toekomst. U kunt een deel van uw inleg verliezen.

 

 

 

 

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!