Bankvrij financieren voor het MKB

Aantrekkelijke rentes

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Drie jaar na dato

Het is goed om af en toe eens terug te blikken en zaken te evalueren. De zomerperiode is voor mij een mooie periode daarvoor. De werkdruk neemt wat af en we kunnen genieten van een aantal vrije dagen.

Kapitaal Op Maat is de laatste jaren snel gegroeid! Niet alleen op het gebied van aanvragen en investeerders, maar ook als organisatie. Het idee wat nu exact drie jaar geleden ontstond krijgt meer en meer vorm. Begin dit jaar zijn wij verhuisd naar Delft en als ik hier om mij heen kijk in dit mooie bedrijfsverzamelgebouw aan de Delftechpark zie ik maar liefst 5 enthousiaste collega’s hard werken! Inmiddels hebben wij, via ons platform, 158 projecten gefinancierd voor in totaal ruim 14 Miljoen Euro.

Transparantie is één van de kernwaarden van ons bedrijf. Volgens ons is dit de enige manier om van crowdfunding een duurzaam financieringsmodel te maken waar zowel investeerders als ondernemers vertrouwen in hebben. We vragen deze transparantie aan de ondernemers en zijn als organisatie zelf ook zo transparant mogelijk. Dus ook als het minder positief nieuws is, zeker als het 'Defaults' betreft, zijn wij transparant, want ook dit is onlosmakelijk aan het fenomeen crowdfunding verbonden.

Wij zijn ook kritisch naar onszelf. Wat kan er beter, gemakkelijker en op welke manieren kunnen we de transparantie en de communicatie vergroten?

Crowdfunding is een nieuwe industrie en dat betekent dat er ook door AFM en Belastingdienst nog veel ontdekt en gestructureerd wordt. We nemen ook zelf de nodige initiatieven, mede op basis van de feedback van onze achterban. Bijvoorbeeld:

  1. Oprichting van de Stichting Zekerheden Kapitaal Op Maat om gestelde zekerheden van ondernemers nog beter te borgen.
  2. Elke dag geven wij Online een update van onze facts & figures waaronder de weergave van het percentage Defaults.
  3. We hebben het initiatief genomen voor de Masterclass Certified Crowdfunding Advisors om zo professionalisering te stimuleren en onze banden met partners aan te halen!
  4. Binnenkort hebben we de 1e bijeenkomst van ons investeerders klankbord. En geloof mij deze groep is zeer kritisch, maar tevens opbouwend positief.
  5. De 1 serie uitzendingen van De Pitch als crowdfunding format op televisie was een groot succes. Komt er een 2e serie? We weten het zeer binnenkort.

Na de vakantie gaan we verder met bovenstaande, maar we hebben nog veel meer ideeën. Crowdfunding of zoals wij het noemen "Bankvrij financieren' is een prachtig fenomeen wat nog lang niet uitontwikkeld is. We hopen hier een nog groter publiek voor te interesseren.

Voor nu: geniet van uw vakantie. Bent u al terug? Dan kunt u hopelijk terugkijken op een mooie tijd!

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!

ESCPR