Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke ideeën

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Drie jaar na dato

Het is goed om af en toe eens terug te blikken en zaken te evalueren. De zomerperiode is voor mij een mooie periode daarvoor. De werkdruk neemt wat af en we kunnen genieten van een aantal vrije dagen.

Kapitaal Op Maat is de laatste jaren snel gegroeid! Niet alleen op het gebied van aanvragen en investeerders, maar ook als organisatie. Het idee wat nu exact drie jaar geleden ontstond krijgt meer en meer vorm. Begin dit jaar zijn wij verhuisd naar Delft en als ik hier om mij heen kijk in dit mooie bedrijfsverzamelgebouw aan de Delftechpark zie ik maar liefst 5 enthousiaste collega’s hard werken! Inmiddels hebben wij, via ons platform, 158 projecten gefinancierd voor in totaal ruim 14 Miljoen Euro.

Transparantie is één van de kernwaarden van ons bedrijf. Volgens ons is dit de enige manier om van crowdfunding een duurzaam financieringsmodel te maken waar zowel investeerders als ondernemers vertrouwen in hebben. We vragen deze transparantie aan de ondernemers en zijn als organisatie zelf ook zo transparant mogelijk. Dus ook als het minder positief nieuws is, zeker als het 'Defaults' betreft, zijn wij transparant, want ook dit is onlosmakelijk aan het fenomeen crowdfunding verbonden.

Wij zijn ook kritisch naar onszelf. Wat kan er beter, gemakkelijker en op welke manieren kunnen we de transparantie en de communicatie vergroten?

Crowdfunding is een nieuwe industrie en dat betekent dat er ook door AFM en Belastingdienst nog veel ontdekt en gestructureerd wordt. We nemen ook zelf de nodige initiatieven, mede op basis van de feedback van onze achterban. Bijvoorbeeld:

 1. Oprichting van de Stichting Zekerheden Kapitaal Op Maat om gestelde zekerheden van ondernemers nog beter te borgen.
 2. Elke dag geven wij Online een update van onze facts & figures waaronder de weergave van het percentage Defaults.
 3. We hebben het initiatief genomen voor de Masterclass Certified Crowdfunding Advisors om zo professionalisering te stimuleren en onze banden met partners aan te halen!
 4. Binnenkort hebben we de 1e bijeenkomst van ons investeerders klankbord. En geloof mij deze groep is zeer kritisch, maar tevens opbouwend positief.
 5. De 1 serie uitzendingen van De Pitch als crowdfunding format op televisie was een groot succes. Komt er een 2e serie? We weten het zeer binnenkort.

Na de vakantie gaan we verder met bovenstaande, maar we hebben nog veel meer ideeën. Crowdfunding of zoals wij het noemen "Bankvrij financieren' is een prachtig fenomeen wat nog lang niet uitontwikkeld is. We hopen hier een nog groter publiek voor te interesseren.

Voor nu: geniet van uw vakantie. Bent u al terug? Dan kunt u hopelijk terugkijken op een mooie tijd!

Laat een bericht achter!

 • Hugo Biersma wo 24 augustus om 6:33

  Ik investesteer graag via KOM, echter het valt me op dat er weinig projecten zijn de laatste tijd, aanzienlijk minder dan in ieder geval bij een grote concurrent. De spaarzame aantrekkelijke projecten zijn dan ook binnen een uur volgeschreven. Ik maak me zorgen dat jullie zo niet kunnen blijven bestaan. Hoe kijkt u hiernaar?

 • Pim van de Velde ma 29 augustus om 11:28

  Allereerst leuk om te lezen dat u graag via ons platform investeert. Het klopt dat het aantal gepubliceerde projecten achter loopt bij onze verwachtingen. Zeker als je kijkt naar het eerste kwartaal van 2016. Ik denk dat er een aantal concrete redenen voor zijn: 1, de concurrentie neemt toe. 2, de crowdfunding markt groeit minder snel dan verwacht. 3, veel aanvragen (75%) vallen niet in ons acceptatiebeleid. Laat onverlet dat door verregaande automatisering en slimme samenwerkingen er een mooi business- en groeimodel is te realiseren. De samenwerking met een aantal financiële intermediairs werpt nu al zijn vruchten af. De allergrootste uitdaging is en blijft de bekendheid van crowdfunding of zoals wij het noemen Bankvrij Financieren te vergroten binnen de doelgroepen.

 • Henk Splint ma 29 augustus om 21:30

  Kunt u aangeven hoe het investeerdersklankbord is tot stand gekomen? Is dit een groep die qua samenstelling rouleert? Hoe groot is deze groep? Hoe kun je er lid van worden? Het is goed om te horen dat het een actieve en positief kritische groep is, maar rouleren zorgt er ook voor dat er nieuwe ideeen worden naar voren gebacht.

 • Josef Lewis do 10 januari om 9:40

  Goedendag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme en geaccrediteerde geldschieter. We geven allerlei soorten leningen uit op een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, woninglening, studielening, bedrijfslening, uitgevaardigde lening, consolidatie van schulden. enz Word vandaag goedgekeurd voor een zakelijke of persoonlijke lening en krijg geld binnen dezelfde week na aanmelding. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd ongeacht uw kredietwaardigheid en er zijn veel tevreden klanten die deze claim ondersteunen. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die je nodig hebt; je krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis onderpanduitkeringen. We streven ernaar een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen bij alles wat ik doe. Ons doel is om u met waardigheid en respect te behandelen en tegelijkertijd de beste service te bieden. Geen sociale zekerheid Nummer vereist en geen kredietcontrole vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens indien geïnteresseerd in een lening en wees vrij van oplichting .. E-mail: progresiveloan@yahoo.com Oproep / WhatsApp: +16626183756 Website: https://progresivefunding.wordpress.com

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!