Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke ideeën

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

De stijgende lijn van Crowdfunding

Het is voor de meesten geen verassing dat Crowdfunding in opkomst is. Het feit dat banken steeds moeilijker krediet verstrekken aan ondernemers is hier de voornaamste reden van. Het alternatief voor ondernemers is om kapitaal via het internet te gaan werven. In een recent gepubliceerd rapport van adviesbureau Douw & Koren is deze toenemende vraag goed terug te zien.

Crowdfunding bestaat al veel langer dan de meesten denken. Sommigen beweren zelfs dat Mozart al aan Crowdfunding deed. Als we naar de statistieken kijken zien we dat sinds 2011 Crowdfunding een enorme groei heeft doorgemaakt. In 2011 werd er € 2.500.000,- opgehaald en in 2014 was dat al € 63.000.000,-. Het opgehaalde bedrag en het aantal gefinancierde projecten zijn sterk toegenomen. Dit komt met name doordat de Mkb-branche steeds vaker gebruik maakt van Crowdfunding. Crowdfunding blijkt namelijk de ideale mogelijkheid om aan (werk)kapitaal te komen. Ook investeerders raken meer en meer geboeid door Crowdfunding gezien het feit dat er vele malen meer rendement wordt behaald dan bijvoorbeeld bank sparen.
 
Het gemiddelde bedrag wat door de ondernemer wordt opgehaald ligt rond de € 100.000,-. In toenemende mate worden diverse financieringsvormen met elkaar gecombineerd. Denk hierbij aan een financiering middels Crowdfunding in combinatie met een bancaire lening.
 
De verwachting is dat in 2015 Crowdfunding zal blijven groeien. Ook de overheid zal in grote mate gebruik gaan maken van Crowdfunding is de verwachting. Het totaalbedrag in 2015 wat in Nederland gefund zal worden zal rond de 100 miljoen euro gaan uitkomen. Een flink bedrag, maar nog steeds een druppel op een gloeiende plaat. Vooral ondernemers die op zoek zijn naar groei- en werkkapitaal tot € 500.000,- zullen op zoek moeten gaan naar alternatieven zoals crowdfunding ofwel crowdfinancing. Vanuit Kapitaal Op Maat zijn wij er klaar voor!

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!