Bankvrij financieren voor het MKB

Aantrekkelijke rentes

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

De investeringen van een (startende) franchisenemer

Wanneer je als ondernemer toetreedt tot een formule, begint het net als bij elke onderneming met investeren. Daarvoor is wat eigen vermogen een mooi begin. Maar de meeste ondernemers zoeken een financiering voor hun eigen zaak.

Eigen vermogen franchisenemer
Formules die franchisenemers werven, hanteren een bepaald eigen vermogen als voorwaarde om toe te mogen treden. Niet alleen is je eigen vermogen een basis voor verdere financiering, maar ook moet je de periode overbruggen tot jouw nieuwe onderneming rendement maakt. Voor je het weet ben je een half jaar verder; die tijd moet je wel financieel kunnen door komen.

Toetreden tot formule
Bijna alle franchise-formules vragen een bedrag om tot de formule toe te treden. Dat wordt de ‘entree fee’ genoemd. Hoe bekender het bedrijf, hoe hoger de entree fee. Dat bedrag kan variëren van enkele duizenden tot vele tienduizenden euro’s.

Franchise fee
Naast de entree fee betaal je als franchisenemer een jaarlijkse franchise fee. Dat bedrag is meestal gerelateerd aan je omzet; maar het kan ook een vast bedrag zijn.

Meer investeringen franchise
Als starter heb je meer investeringen dan alleen de entree fee. Je moet investeren in de aankoop of huur van een pand, bijvoorbeeld. Hoe groter de vestiging, hoe hoger de kosten. Je moet veelal ook geld steken in de winkelinrichting en voorraad, kassasysteem en boekhouding, verzekering, personeel… En dat nog voordat je een euro omzet hebt gemaakt.

MKB-kredieten
De laatste jaren hebben banken hun normen voor kredietverlening aangescherpt. Er wordt scherper dan voorheen gekeken naar risico’s en zekerheden. Met name voor MKB-kredieten, bedragen tot zo’n € 250.000, blijkt het lastig te zijn. In de sector zoeken ondernemers steeds meer naar andere oplossingen voor hun financiering.

Populair bij franchisenemers
Crowdfunding wordt steeds populairder onder startende franchisenemers, die op zoek zijn naar kapitaal. Dat merken we bij Kapitaal op Maat. Als jouw businessplan voldoet aan de criteria, en op ons crowdfunding platform komt, dan kan iedereen er in investeren, vanaf € 100. Meer dan 90% van de plannen die aan onze selectiecriteria voldoen, slagen er in om binnen 100 dagen hun doelbedrag te halen.

Meer weten over crowdfunding?
Wil jij als startende franchisenemer meer weten over de mogelijkheden die crowdfunding biedt? Neem dan een vrijblijvend contact met ons op. Dan kun je zelf beoordelen of Kapitaal op Maat voor jou interessant is.

Laat een bericht achter!

 • Brudet Frank za 4 juli om 12:38

  Ik heb een investering nodig van € 5000 voor het betalen van een instap fee om als vastgoedmakelaar te kunnen beginnen.Vanwege een onterechte codering bij de BKR kan ik geen krediet aanvragen. Graag hoor ik van u of er in mijn situatie ook mogelijkheden zijn binnen de crowdfunding, Met vriendelijke groet, Frank Brudet

 • Peter Strauss za 1 oktober om 12:33

  Hi allen, Ik hoorde dat wasserettes een goede zaak zijn met geen arbeidskosten, een lage investering en een goede ROI. Ik heb wat onderzoek gedaan naar franchising en Speed Queen Investor leek mij zeer goed. Ik weet alleen niets van franchising en vroeg me af of jullie ooit van hun hebben gehoord? Hun website is: http://speedqueeninvestor.com/nl/investeren-in-wasserette

 • mari gomes wo 6 juni om 11:35

  Heeft u een snel beveiligde niet-bancaire financiële lening of een investering nodig? - Financiële lening - Hypotheek - Investeringskrediet - Auto lening - Consolidatie schuld - Terugbetaling van tegoed - Persoonlijke lening - Leningverzekering - Je zit vast contact: contact3@onet.pl

 • rodfinancing do 25 juli om 16:00

  Dit is een professionele particuliere leningverstrekker die is geregistreerd om leningen met een lage rente van 3% te verstrekken. Werkt met een team van experts als personeel en verstrekt dezelfde dag goedkeuringsleningen. Allerlei leningen zoals noodleningen, hard geldleningen, schuldconsolidatielening, auto-, voertuig-, vrachtwagenleningen, zakelijke lening, financiering / financiering, hypotheekleningen, studentenleningen, landbouwleningen, leningen voor de bouw, projectfinanciering, lening om te beginnen een project en nog veel meer. Neem contact op (rodfinancing@gmail.com) WhatsApp: +14693515949 Website: https://rodfinancing3.wixsite.com/rodfinancing

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!