Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke ideeën

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

De derdengelden rekening: voor de veiligheid

Bij Kapitaal Op Maat investeren (geld uitlenen) investeerders in projecten van ondernemers die op zoek zijn naar financiering van hun plannen.

Als iemand besluit om een investering in een project te doen - dat kan al vanaf € 100 - dan wordt dat geld niet rechtstreeks overgeboekt naar de ondernemer, en evenmin naar de rekening van Kapitaal Op Maat BV. Al het financiële verkeer tussen investeerders en ondernemers verloopt via de Derdengelden rekening.

Onafhankelijke partij
De naam zegt het al: een derdengelden rekening staat op naam van een derde, onafhankelijke partij. Notarissen, advocaten en deurwaarders maken ook veel gebruik van een derdenrekening. Als iemand een hypotheek krijgt, wordt het geld gestort op een derdenrekening van de notaris totdat de overdracht getekend is.

Derdenrekening en crowdfunding
Ook bij crowdfunding is een onafhankelijke derdenrekening belangrijk. Deze rekening staat op naam van de Stichting Derdengelden Kapitaal Op Maat. Op deze rekening blijft de inleg van investeerders staan totdat het doelbedrag van de ondernemer is gehaald. Pas dan wordt het bedrag aan de onderneming in kwestie overgemaakt. Wordt het doelbedrag niet gehaald, dan keert de stichting Derdengelden aan de investeerders hun inleg uit.

Aflossing op derdenrekening
Omgekeerd werkt het net zo: de ondernemer die de financiering ontvangt van de stichting Derdengelden, maakt zijn maandelijkse aflossing over op de derdenrekening. Vanaf die rekening ontvangen de investeerders hun rente en aflossing.

Wettelijk gevrijwaard
De derdenrekening is er dus voor de veiligheid. De derdenrekening staat niet op naam van een van de twee betrokken partijen, maar van een onafhankelijke derde die toeziet op de juiste naleving van de contracten. Bovendien is een derdenrekening wettelijk gevrijwaard van beslaglegging - bijvoorbeeld in geval van een faillissement. Zo weten de rechthebbenden zeker dat hun geld veilig is.

Meer weten?
Wil je meer weten over de derdenrekening? Of over de manier waarop Kapitaal op Maat veiligheid biedt aan investeerders en ondernemers? Neem dan gerust eens contact met ons op.

 

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!