Bankvrij financieren voor het MKB

Aantrekkelijke rentes

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Crowdfunding samen met banken?

Banken hebben nog steeds een stevige rem op de kredietverlening. Alternatieven als crowdfunding, kredietunies en MKB indexen groeien. Daarnaast dalen de spaarrentes steeds verder, waardoor geld op een bankrekening alleen maar in waarde daalt. Een slechte combinatie dus.

Crowdfunding wordt ook door banken ervaren als een goed alternatief voor bedrijfsmatige financieringen. Het zal echter op middellange termijn niet de totale financieringsbehoefte kunnen invullen. Daarom is het wel een mooie combinatie. Een ondernemer die een zakelijke financiering invult door bijvoorbeeld 40% door crowdfunding te realiseren en 60% bancair is een mooie combinatie.

De grondhouding van de ondernemer wijzigt ten opzichte van de financiering. Als de ‘warme’ kring van vrienden en relaties jouw plannen meefinanciert dan zal alles in het werk worden gesteld om de plannen ook te realiseren. Uiteraard moeten er voor elke financiering de juiste zekerheden worden ingebracht en een gedegen ondernemingsplan. De combinatie van crowdfunding en bancair krediet is een sterke combinatie. Banken moedigen financieren via de crowd aan. Ook zij merken een andere grondhouding van de ondernemer richting de financiering. De kwaliteit van de aanvragen stijgt en er is een groter verantwoordelijkheidsgevoel naar financiers. Het is wel belangrijk dat zekerheden op een goede manier worden verdeeld en eventueel worden verpand. Hier dienen goede afspraken over te worden gemaakt.

De grootbanken als Rabobank, ING en ABN-AMRO staan steeds vaker open om combinaties te maken met crowdfunding platforms zoals bijvoorbeeld www.kapitaalopmaat.nl of www.geldvoorelkaar.nl

Hopelijk zorgen deze combinatie financieringen voor meer zakelijke investeringen.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!