Bankvrij financieren voor het MKB

Aantrekkelijke rentes

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Crowdfunding en regelgeving

Crowdfunding is de laatste tijd veel in het nieuws als het gaat om de wet & regelgeving. De overheid ziet crowdfunding als een welkome aanvulling als alternatieve vorm van bedrijfsfinanciering en ook de banken geloven er steeds meer in.

Maar ja, je hebt natuurlijk wel te maken met wet & regelgeving. En hoe gaat de wetgever om met zo’n nieuwe vorm van financieren? Mijn visie is dat crowdfunding niet past in de bestaande wet & regelgeving. Dat zagen we dan ook met twee nietszeggende bepalingen vanuit de AFM. Als je particulier bent mag je niet meer dan € 40.000,- investeren per platform en in niet meer dan 100 projecten. Niemand kon uitleggen waarom, ook de FAM niet. Gelukkig gaan deze twee bepalingen per 1 januari 2016 van tafel. Waarom niet per direct? Tsja, dat is de politiek.

Minister Dijsselbloem heeft onlangs aangekondigd verder te willen gaan in het versoepelen van de regels. Tegelijkertijd zegt de minister zwaardere eisen te willen stellen aan de professionalisering van platformen voor crowdfunding. Dat vinden wij een uitstekend plan. Natuurlijk heeft elk crowdfunding platform zijn eigen beleid, maar vanuit Kapitaal Op Maat streven wij naar maximale transparantie. Dat hoort, vinden wij, bij crowdfunding. Overigens is de ‘crowd’ ook machtig als het gaat om helderheid en duidelijkheid. Stel dat wij ‘iets’ over het hoofd hebben gezien, dan is er de ‘crowd’ om ons daar vriendelijk op te wijzen.

Wat is dan de rol van de overheid? Volgens de website van de AFM: “De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt toezicht op de financiële markten: op sparen, beleggen, verzekeren en lenen. Het is belangrijk dat het publiek, het bedrijfsleven en de overheid vertrouwen hebben in de financiële markten. En dat de markten op een duidelijke en eerlijke manier werken.” Daar zijn wij het vanuit Kapitaal Op Maat helemaal mee eens. Sterker nog! Wij gaan verder. Wij geloven in maximale transparantie. Onze voorwaarden, ons acceptatiebeleid, een rekenvoorbeeld, samenvattingen van toetsingen en een mogelijkheid vanuit de investeerders om vragen te stellen aan de ondernemers. Het kan allemaal via www.kapitaalopmaat.nl 

Onze rol is primair de verbinding te leggen tussen de geldvrager en de geldgever. Het is vervolgens aan de ‘crowd’ om wel of niet geld uit te lenen, want dat is het mooie van crowdfunding. De crowd heeft het laatste woord.

 

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!