Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke ideeën

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Crowdfunding: een positief effect voor de economie

De Nederlandse economie heeft het al een flink aantal jaren zwaar. De gevolgen hiervan zijn in alle markten terug te zien. Veel bedrijven, voornamelijk in de Mkb-branche, kunnen nauwelijks hun hoofd boven water houden of zijn zelfs al failliet gegaan. Dit zorgt ervoor dat deze ondernemingen en tevens jonge ondernemers geen financiën hebben om eventuele nieuwe investeringen te doen of om een businessplan uit te werken. Crowdfunding zorgt ervoor dat deze bedrijven/ondernemers toch een kans hebben op succes. Dit door hun businessplan aan de rest van de wereld te laten zien waardoor zij kapitaal kunnen werven.
 
Deze business plannen worden veelal gepubliceerd op een Crowdfunding website, zoals: https://www.kapitaalopmaat.nl/Crowdfunding-projecten. Hier komen investeerders en bedrijven die kapitaal willen werven bijeen. Zo’n Crowdfunding platform biedt mogelijkheden voor beide partijen. 
De drijfveer voor investeerders om te investeren kent vele overwegingen. Hierbij kunt u denken aan het investeren in frisse en vernieuwende ideeën, risicospreiding van de investeringen en zelfs het netwerk van de investeerder kan hierdoor uitgebreid worden. Maar de grootste drijfveer om te investeren zal vaak het rendement zijn dat wordt terugbetaald over het geïnvesteerde vermogen. Dit rendement is vaak tussen de 5,5% en 9,5%. Dit is vele malen hoger dan de banken gemiddeld uitkeren over bank- en spaartegoeden. Ondanks het feit dat de investeerder in zekere zin meer risico loopt is dit wat ons betreft een verstandige keuze. Vanuit Kapitaal Op Maat doen namelijk grondig onderzoek naar een project voordat wij deze publiceren. Hierdoor zal het risico dat een investeerder loopt minimaal zijn. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

De ondernemer die kapitaal wil werven zal dit in eerste instantie proberen bij zijn bestaande netwerk. Het resterende benodigde kapitaal zal hij via een andere bron moeten aantrekken. Een mogelijkheid hiervoor is het lenen van geld bij een bank. Tegenwoordig blijkt dit echter een lastige opgave. De ideale mogelijkheid om toch aan kapitaal te komen is Crowdfunding. Via Crowdfunding kan de ondernemer zijn plannen waarmaken. Dat geldt voor zowel start-, groei- of werkkapitaal.
Het mooie van Crowdfunding is dat er ruimte blijft bestaan voor nieuwe en bestaande ondernemers om aan kapitaal te komen. En kan de ondernemer deelnemen aan het economisch verkeer en hier een bijdragen aan leveren. Een goed voorbeeld van een succesvol project is https://www.kapitaalopmaat.nl/Wilsta-Prefab-Leidingen

Tot slot zijn wij van mening dat iedereen een kans verdient om zijn ideale onderneming te starten of om deze uit te breiden. Dit doen wij via het Crowdfunding platform Kapitaal Op Maat https://www.kapitaalopmaat.nl/  

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!

ESCPR