Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke ideeën

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Crowdfunding: dromen, durven én doen!

Succesvolle Crowdfunding verhalen doen vaak de ronde op het internet. We kennen allemaal natuurlijk de Pebble Smartwatch en recentelijk de Coolest Koelbox die via Kickstarter 15 miljoen dollar wist op te halen.
 
Tevens zijn er grote slagen gemaakt in de medische sector. Wij hadden onlangs op ons platform kapitaalopmaat.nl ook een mooi medisch project Bussman Medical & Research. Elke dag weer worden er dromen van ondernemers waargemaakt.

Zo heeft de jonge student Boyan Slat van de TU-Delft inmiddels 2 miljoen via Crowdfunding opgehaald voor zijn “The Ocean Cleanup” project.
 
De innovatieve Boyan Slat heeft een installatie bedacht die door middel van lange drijvende armen plastic zal moeten gaan “vangen”. Deze armen, in de vorm van een V, zullen op vijf strategische plekken geplaatst worden. De oceaan kent namelijk vijf grote plastic vuilnisbelten die door stroming gevormd worden. Dat het plastic niet alleen aan het oppervlakte drijft is een gecompliceerde factor. Het opgeviste plastic zal met schepen worden opgehaald en worden recycled. 

Via Crowdfunding heeft Boyan Slat 37.400 donateurs gevonden die gezamenlijk € 2.000.000 hebben geïnvesteerd. Dit bedrag is voldoende om een prototype te ontwikkelen met armen van ongeveer 10km. Uiteindelijk zal er voor het gehele project hoogstwaarschijnlijk zo rond de € 317.000.000 nodig zijn.
 
Het project is nog in de testfase. Er wordt momenteel getest met prototypes van 40 meter in zwembaden. De armen van het definitieve model moeten volgens Slat uiteindelijk 100 kilometer bedragen. Slat wil het eerste definitieve model binnen 4 jaar plaatsen. 
Het “Ocean Cleanup” project staat trouwens niet alleen voor de constructie zelf. Zo doen zij ook diverse onderzoeken naar de oceaan, zoals bijvoorbeeld; de vervuiling, de zeebodem en de lokale omstandigheden. Hierdoor ademt The Ocean Cleanup één en al maatschappelijk verantwoord ondernemen uit. Meer informatie over dit innovatieve idee? Zie http://www.theoceancleanup.com/

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!