Bankvrij financieren voor het MKB

Aantrekkelijke rentes

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Check jouw ondernemerschap met de crowd

Crowdfunding is natuurlijk een zeer goede manier om krediet te vinden, wanneer je als ondernemer of franchisenemer aan de slag wilt. Maar het heeft meer voordelen. Crowdfunding is ook een geweldige check op jouw ondernemerschap. Als de crowd in je gelooft, volgt de rest vanzelf.

Op zoek gaan naar financiering voor je ondernemersplan is altijd meer geweest dan alleen het vinden van investeerders. Het is een spannend moment: de eerste keer dat je met jouw plannen naar buiten treedt, het moment waarop zal blijken of ook anderen jouw idee interessant vinden.

Vuurproef
Ook in de tijd dat je als ondernemer een bancair krediet ging aanvragen, was zo’n proces een soort vuurproef: als de bank zodanig veel vertrouwen had in jouw plannen dat je een ondernemerskrediet kreeg, dan gaf je dat een flinke ruggensteun.

Ondernemerskrediet
Alleen zijn de banken sinds de economische crisis minder geneigd om ondernemerskredieten te verstrekken, hoor je overal. Is dat dan een reden om te gaan twijfelen aan de houdbaarheid van jouw ondernemersplan? Misschien zijn er wel heel andere redenen waarom een bank niet happig is.

Vertrouwen van de crowd
Ondernemers die een geslaagde crowdfunding campagne hebben doorlopen, hebben het vaak over het vertrouwen dat ‘de crowd’ hen gaf. Niet alleen is een goed crowdfundingplatform, zoals Kapitaal op Maat, een mooie gelegenheid om zoveel mogelijk investeerders de kans te geven om geld in jouw plan te steken. Het is ook een test voor jouw ondernemerschap.

Bevestiging of heroverwegen?
Immers: als tientallen of honderden mensen, binnen enkele dagen, besluiten om geld te steken in jouw project, dan is dat een extra bevestiging dat je op de goede weg bent. Andersom geldt het ook. Mocht blijken dat er maar weinig belangstelling is om jouw plan financieel te ondersteunen, dan is dat een goede aanleiding om je ideeën te heroverwegen en eens terug naar de tekentafel te gaan.

Testklanten
Er zijn ondernemers die nog verder gaan in het benutten van de crowd om hun ondernemerschap te testen. Ze laten iedere crowdfunder fungeren als ‘testklanten’, door ze hun product gratis of met korting aan te bieden, als tegenprestatie voor de investering. Zulke klanten kunnen je perfecte feedback bieden en jou als eerste laten weten hoe het product, of de dienst, in de praktijk bevalt.

Crowd als klantenbasis
En zijn ze tevreden, dan kun je er van verzekerd zijn dat mond-tot-mondreclame gaat lopen. Met een ‘crowd’ als eerste klantenbasis kan dat snel gaan!

Franchise
Wanneer je als franchise-ondernemer aan de slag wilt is crowdfunding ook een perfecte manier om iets te laten zien van je ondernemerschap. Welke formule zou niet blij zijn met een ondernemer die op eigen kracht financiering en een eigen ‘crowd’ organiseert?

Projecten via Kapitaal op Maat
Bij de projecten die via Kapitaal op Maat gefinancierd zijn, kun je zien hoeveel investeerders elk project heeft, en of de ondernemers nog meer hebben gedaan met die basis.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!