Bankvrij financieren voor het MKB

Aantrekkelijke rentes

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Beleggen in grondontwikkeling

Voor de beleggers op Kapitaal op Maat zijn er veel projecten uit verschillende branches beschikbaar. Zo zijn er ook veel projecten die gefocust zijn op grondontwikkeling. Projecten zoals GrondVrij en EPW zetten in op grondontwikkelingsprojecten en er zijn meerdere investeringskansen beschikbaar gesteld om in deze projecten te beleggen. Grondontwikkeling biedt vele voordelen, zoals goede zekerheden en extra kansen voor u als investeerder. Daar hebben wij het in deze blog over.

Wat is grondontwikkeling?

Grondontwikkeling, ook wel bekend als vastgoedontwikkeling, is het totale proces van het ontwikkelen van onbebouwde grond of bestaand vastgoed. Dit proces kan na het verkrijgen van de benodigde vergunningen en goedkeuringen worden gestart. De grond wordt ontwikkeld en getransformeerd waardoor het project volledig in gereedheid wordt gebracht om op de markt gebracht te worden. Na het succesvol afronden van dit proces kan de grond worden verhuurd of verkocht.

Waarom beleggen in grondontwikkeling?

Beleggen in grondontwikkeling biedt vele voordelen en kansen. Hier gaan we graag wat dieper op in. 

Zekerheden
Er zijn meerdere fases in het totale proces van grondontwikkeling. Aan iedere fase zitten zekerheden gebonden die voor de belegger meer zekerheid verschaffen om het geïnvesteerde geldbedrag terug te krijgen bij verzuim van een project. Zo worden er vaak zekerheden geboden, zoals: recht van 1e hypotheek op de grondpositie en op de eventueel reeds aanwezige opstallen.  

Positieve maatschappelijke impact 
Het investeren in grondontwikkeling kan een positieve impact hebben op de maatschappelijke ontwikkeling door het creëren van nieuwe voorzieningen, faciliteiten en woningen. Hierdoor kan investeren in projecten die gefocust zijn op grondontwikkeling bijdragen aan economische groei en maatschappelijke verrijking. 

Potentiële hoge rendementen 
Projecten in grondontwikkeling bieden investeerders mooie investeringskansen door hoge rendementen die worden aangeboden. Als de ontwikkeling succesvol verloopt en de waarde van het onroerend goed stijgt, kan de investeerder dan ook mooie rendementen behalen. Het is voor de investeerder aantrekkelijk om te investeren in projecten met goede zekerheden en een aantrekkelijk rendement. Grondontwikkeling is voor de rendementsbelegger een mooie kans om van te profiteren.  

Welke projecten zijn er in grondontwikkeling?

Kapitaal op Maat plaatst meerdere projecten die zich focussen op grondontwikkeling. Onder deze investeringskansen vallen de GrondVrij en EPW projecten die tegenwoordig regelmatig worden gepubliceerd op het platform. GrondVrij focust zich op veel verschillende projecten en de meest recente projecten richten zich op de her- en doorontwikkeling van de kavels op het resort in Eibergen. EPW focust zich op de ontwikkeling van grond -en woningbouw en de meest recente projecten richten zich op de de financiering voor de ontwikkeling van vrijstaande villa’s in Chaam.

Geen investeringskans missen?

Kapitaal op Maat plaatst wekelijks projecten die zich focussen op grondontwikkeling. Deze investeringskansen worden vaak eerst onder de huidige closed crowd gedeeld en deze groep van beleggers kan als eerste profiteren van de investeringskansen. Meld je hier aan en mis geen investeringskans meer!

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!