Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke ideeën

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

7 Relevante links met tips over corona maatregelen voor mkb - ondernemers

Het is voor iedereen duidelijk dat Corona de economie hard raakt en dat de effecten hiervan nog lange tijd voelbaar zijn. In dit blog verzamelde Kapitaal op Maat de beste tips die momenteel gedeeld worden. We zullen de komende tijd via nieuwsberichten relevante maatregelen en ook ons antwoord op de actuele ontwikkelingen delen.

1. Stichting MKB Financiering en ONL voor Ondernemers hebben samen een checklist voor zzp’er en mkb ondernemers gemaakt met 12 tips om liquiditeitsproblemen te beperken en enkele concrete tips om op korte termijn aan extra financiering en liquiditeit te komen. Kapitaal op Maat bespreekt graag de mogelijkheden voor ondernemers, neem gerust contact op via www.kapitaalopmaat.nl

2. Bekijk dit webinar door Boostz waarin experts, waaronder Rene Kamphuis van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Ronald Kleverlaan van Stichting MKB Financiering ondernemers inlichten over de genomen maatregelen en de gevolgen voor het MKB in Nederland: Steunpakket bedrijfsleven Verruiming van de borgstellingskredieten Mogelijkheden tot (tijdelijke) financiering/kredieten i.v.m. corona crisis Werktijdverkortingsregeling en Uitstel van betaling belasting. Dit webinar wordt wekelijks gehouden, aanmelden of terugkijken kan via boostz.nl

3. De aanvraag bijzonder uitstel van betaling geldt niet als melding betalingsonmacht. In dit blog geeft Robin de Wit - partner bij Hvg law tips over waar op te letten bij de aanvraag bijzonder uitstel betaling belasting.

4. Op de website van de Rijksoverheid zelf wordt veel informatie over alle tijdelijke financiële regelingen van de overheid gegeven. De website wordt continue bijgewerkt met de meest actuele informatie en is daardoor belangrijke bron van informatie

5. De KvK heeft een algemene informatie pagina aangemaakt waarbij ook de maatregelen vanuit Europa en de regelingen vanuit financiële sector zijn samengebracht.

6. Ondernemersplatform Sprout heeft een corona liveblog en geeft op de hun bekende optimistische toon onder andere tips over hoe deze periode zo goed mogelijk door te komen met tips over bijvoorbeeld hoe om te gaan met thuiswerkend personeel , of hoe succesvolle webinars te organiseren.

7. Tenslotte is ook de wekelijkse nieuwsbrief van Ronald Kleverlaan is een goede bron van actuele informatie wat betreft regelgeving en ontwikkelingen op het gebied van alternatieve financiering voor het MKB.

Kapitaal Op Maat publiceert vanaf nu weer regelmatig blogs waarin we alle aspecten van financiering via ons platform beschrijven. 

Laat een bericht achter!

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!