Bankvrij financieren voor het MKB

Aantrekkelijke rentes

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Samenwerking GoCredible - Kapitaal op Maat

Eerder al meldden we dat Kapitaal op Maat zich opmaakt voor de Europese Crowdfunding Wetgeving (ECSP). Deze wetgeving stelt onder meer dat een Crowdfunding Dienstverlener (CSP) zichzelf als betaaldienstverlener dient te kwalificeren of moet uitbesteden aan  een partij die over de juiste vergunning beschikt als Betaaldienstverlener. Als platform kiest Kapitaal op Maat bewust voor samenwerking met een Betaaldienstverlener en is bijzonder blij aan te kondigen dat wij een partner hebben gevonden in GoCredible. Net als Kapitaal op Maat is GoCredible een innovatief fintech bedrijf dat gespecialiseerd is in betaaloplossingen waarbij het collecteren, beheren en uitbetalen van klantgelden tot in de puntjes is geregeld.

Kapitaal op Maat heeft sinds haar oprichting in 2013(!) gebruik gemaakt van een onafhankelijke Stichting Derdengelden voor de geldstromen tussen investeerders en ondernemers. Volgens de ECSP is dit straks niet meer toegestaan, tenzij de CSP zelf ook een vergunning als betaaldienstverlener bezit. Door de samenwerking met GoCredible is Kapitaal op Maat binnenkort al op dit gebied compliant met de komende regelgeving en zetten we de volgende stap naar de professionalisering van de Crowdfunding branche. 

Wat merkt u van deze verandering?
Als investeerder betaalt u per 21 juni 2021 uw investeringen niet meer aan de Stichting Derdengelden Kapitaal op Maat maar aan de Stichting Derdengelden GoCredible. Net als Kapitaal op Maat houdt ook GoCredible haar Derdengeldenrekening aan bij Rabobank. Later zult u ook de maandelijkse rentebetalingen en aflossingen ontvangen van de Derdengeldenrekening van GoCredible.

Een andere belangrijke consequentie van de ECSP is dat strengere eisen zullen worden gesteld aan de identiteitsverificatie en monitoring van onze klanten. Om te voorkomen dat het platform misbruikt wordt voor witwassen en het financieren van terrorisme, moeten wij al onze klanten identificeren en verifiëren conform de wettelijke richtlijnen van de Wwft en de SW. Hiertoe zullen nieuwe investeerders en ondernemers (eenmalig) hun identiteitsbewijs moeten (laten) scannen. Ook bestaande investeerders zullen dit op enig moment moeten doen om te kunnen blijven investeren in nieuwe projecten. Wij zullen u hier t.z.t. nader over informeren, dus houdt onze website en berichtgeving hieromtrent in de gaten!

Met vriendelijke groet,
Team Kapitaal op Maat

&

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!