Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke idee├źn

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Non-bancaire financieringsmarkt groeit door

Stichting MKB financiering heeft haar jaarlijkse onderzoek uitgevoerd over de snel groeiende Europese markt van het non-bancair financieren. In het onderzoek zijn er een aantal belangrijke punten die naar voren zijn gekomen. De MKB financieringsmarkt, waar Kapitaal op Maat ook deel van uitmaakt, heeft een groei doorstaan van maar liefst 27%. Ook de KOM Group heeft meegewerkt aan het onderzoek en lees hier verder de belangrijke punten van het verslag!

Belangrijkste punten uit het onderzoek

De belangrijkste punten uit het onderzoek zijn: 

  • In 2023 is de totale waarde van non-bancaire financiering met 27% gegroeid tot €5.148 miljard
  • Van alle mkb financieringen tot €1 miljoen is 36% in 2023 non-bancair verstrekt
  • De meest opvallende groei werd waargenomen in financieringen tussen €50.000 en €250.000
  • Met een voorspelde groei van 12% in 2024 blijft de sector een essentiële bron van financiering voor het MKB, vooral bij het ondersteunen van duurzame en maatschappelijk verantwoorde investeringen
  • De invoering van de Europese Crowdfunding-vergunning (ECSPR) heeft geleid tot een gestandaardiseerde regelgeving over crowdfundingplatformen in Europa, waardoor het gemakkelijker wordt voor platforms om binnen de hele EU te opereren.

Wat is de non-bancaire financieringsmarkt

De non-bancaire financieringsmarkt zijn alle alternatieve financieringsmogelijkheden voor ondernemers die financiering verkrijgen die niet afkomstig is van de traditionele banken. Het is een alternatieve route naar financiering die online plaatsvindt. Kapitaal op Maat draagt hierin bij door een platform aan te bieden waar investeerders de financieringsaanvragen van ondernemers kunnen financieren. Deze investeerders verschaffen de ondernemers de middelen om door te groeien en hun plannen te realiseren. De investeerders worden met een marktconforme rentevergoeding gecompenseerd voor het risico. Op deze wijze wordt het marktrisico gescheiden van de partijen die voor de infrastructuur zorgen. Ook Kapitaal op Maat zet de groei door en heeft haar beste eerste kwartaal in Q1 gerealiseerd.

Investeringskansen

Wilt u ook in MKB-bedrijven investeren en rendement realiseren? Bekijk dan nu het projectaanbod en investeer in projecten die aansluiten op uw wensen en behoeften. U kunt al investeren vanaf een bedrag van €100! 

Verslag

Wilt u het hele verslag doorlezen? Klik dan hier om naar het verslag toe te gaan. 

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!