Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke idee├źn

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Laurion Adviesgroep Projecttekst Oud

Laurion Adviesgroep

Totaal-advieskantoor op het gebied van financiële diensten en personele zaken zoekt kapitaal voor herfinanciering.

Laurion is een stad in het zuidoostelijk deel van het oude Griekenland. Laurion was fameus in de Klassieke Oudheid vanwege zijn zilvermijnen en was ooit één van de belangrijkste pijlers van de Atheense macht. Laurion Adviesgroep borduurt op deze historie en steun voort als adviseur voor de ondernemer, maar ook als adviseur op het gebied van personele zaken en als dienstverlener van financiële diensten.

De organisatie
Laurion is een totaal-advieskantoor voor werkgevers/werknemers, ondernemers en particulieren op het gebied van financiële diensten en personele zaken. Wij hebben passie voor het vak! Wij zijn professionals die oplossingsgericht te werk gaan en zorgen dat onze cliënten door de bomen het bos weer gaan zien. De werkgever, zijn onderneming en individuele werknemers kunnen steunen op ons als pijler.

Laurion richt zich primair op 2 vormen van dienstverlening; financiële dienstverlening aan de DGA en (vermogende) particulier en advies op het gebied van personele zaken aan werkgevers.

Financiële Dienstverlening
Financiële Dienstverlening beslaat een groot gebied. Zoals bijvoorbeeld het regelen van financieringen, maar bijvoorbeeld ook het opstellen van financiële plannen. Of het bij een financiering nu gaat om het kopen van een bedrijfspand of woning, of dat het gaat om het kopen van een bedrijf of het uitkopen van de eigenaar of de aandeelhouders, meestal zijn de eigen middelen ontoereikend met als gevolg dat er een financiering nodig is. Laurion Adviesgroep kan voor iedere financieringsbehoefte haar klant adviseren in de juiste oplossing. Wij zijn als onafhankelijke partij in staat alle mogelijke aanbiedingen voor haar klanten te vergelijken en het beste aanbod aan te wijzen.

Zo voorzien wij ook in de behoefte van Financiële Planning. Door ons wordt een Persoonlijk Financieel Plan vervaardigd naar aanleiding van een of meerdere persoonlijke inventarisatiegesprekken en alle verzamelde gegevens. Laurion geeft inzicht in hiaten en bied de mogelijkheid om hier voor de toekomst op in te spelen. Kennis is immers macht en regeren is vooruitzien.

Personele Zaken
Werkgevers hebben onverminderd met veel wetten en regels te maken. Een groot deel van deze wetten en regels betreffen personele zaken, werknemersverzekeringen en fiscaliteiten. Allerlei (verplichte) regelingen en voorzieningen grijpen daarbij in elkaar. Met name binnen wat kleinere en middelgrote bedrijven probeert de ondernemer vaak zèlf duidelijkheid in dit woud van wetten en regels te scheppen. De ervaring is dat daardoor veel financiële voordelen en mogelijkheden onbenut blijven. Zeker wanneer het om een CAO-loos bedrijf gaat. Het is geen gemakkelijke taak en vraagt veel kennis van zaken om een en ander zelf te optimaliseren en daarna bij te houden.

“Te groot voor het servet, maar te klein voor het tafellaken!”

Veel bedrijven zijn te klein voor een aparte afdeling Personeelszaken . Omdat dit simpelweg ook geen dagtaak biedt voor een of meerdere vaste medewerkers. Toch is de expertise van een personeelsfunctionaris onmisbaar binnen iedere organisatie. Laurion Adviesgroep biedt de oplossing. Laurion kan voor haar cliënten en organisaties het personeelsbeleid uitvoeren, tegen minimale kosten. Onder het uitoefenen van Personele zaken verstaat Laurion Adviesgroep onder andere het opstellen van Functieprofielen, opstellen van Arbeidsvoorwaarden, communicatie bij In-/Uitdiensttreding van medewerkers, onderhandelingen met medewerker omtrent leaseauto’s inclusief de bestelling en aflevering van de auto of het gehele ziekteverzuimbeheer traject.

Onze acquisitie
Hoewel Laurion zich qua werving niet specifiek richt op particulieren komen er wel steeds meer particulieren via hun werkgever in aanraking met Laurion. Na een positieve ervaring binnen de werkkring besluiten ze vervolgens ook hun privézaken via Laurion te regelen, bijvoorbeeld hun hypotheek, een aanvullende pensioenvoorziening of het opstellen van een financiële analyse.

De komst van nieuwe klanten via de hierboven genoemde weg is eigenlijk het mooiste compliment dat je kunt krijgen. We hechten als Laurion dan ook erg aan goede en langdurige relaties met onze klanten en investeren hierin veel tijd. Belangrijk is dat we niet alleen dienstverlener zijn, maar ook een vertrouwenspersoon. Klanten kunnen ons altijd bellen, onze 06-nummers zijn niet geheim en ze staan 24/7 aan. Bovendien kan men van ons adviezen in begrijpelijke taal verwachten.

Waarom herfinanciering?
Als financieel adviseur weet ik als geen ander hoe moeilijk het op dit moment is om een lening te krijgen of over te sluiten via de geijkte banen. Kapitaal Op Maat laat zien dat in tijden van financiële crisis nieuwe initiatieven werken! Dit past bij mij en mijn organisatie. Door de huidige financiering middels crowdfunding over te sluiten zullen de lasten hierop halveren en zal het operationele resultaat verder worden vergroot. Op deze manier kunnen we na drie consolidatie jaren op eigen kracht doorgroeien en meegroeien in de herstellende markt.

Financiële informatie bedrijf
Boekjaar   Omzet
2012         € 368.842,-
2013         € 384.948,-
2014         € 378.761,-

Zekerheden
Hoofdelijke aansprakelijkheid van ondernemer in privé. Het pandrecht op de cliëntenportefeuilles die gezamenlijk een marktwaarde vertegenwoordigen van € 656.303,-.

Financiering
De financiering die als herfinanciering wordt aangeboden betreft de overnamesom van Laurion Adviesgroep Nederland BV. Op het moment van overname was er geen bank (ING, Deutsche Bank, ABN AMRO, RABO BANK) die de mogelijkheid kon bieden tot financiering. Het was immers een goodwillfinanciering die men niet deed of een aandelentransactie die ze niet als onderpand in de boeken kwijt konden. Om deze reden is de afspraak gemaakt om de financiering intern in termijnen van € 9.735,- per maand met de oud-eigenaren te regelen. De initiële financiering betrof € 550.000 waarvan nu het restant van € 200.000 via kapitaal Op Maat wordt aangeboden.

Incentive
Als investeerder profiteert u van een zeer aantrekkelijke incentive. Investeert u in ons herfinancieringsproject, dan kunt u uw verzekeringspakket gedurende 5 jaar met 10% korting op uw premie bij ons onderbrengen, mits uw verzekeringen bij een intermediaire verzekeraar lopen. Door van onze incentive gebruik te maken kunt u een ongekend hoog rendement behalen. De 10% korting op uw premie gedurende 5 jaar is gemaximeerd op door ons te ontvangen provisie alsmede tot het door u geïnvesteerde bedrag, en word direct in uw premie verrekend.


Rekenvoorbeeld
Stel u betaalt de volgende premies:
AOV, € 2400 p/j (De Amersfoortse)
Auto, €  600 p/j (Nationale Nederlanden)
Woonhuis, € 250 p/j (Delta Lloyd)
Inboedel, €  120 p/j (Delta Lloyd)
Aansprakelijkheid, € 30 p/j (Delta Lloyd)
Totaal - € 3400 p/j

Potentieel Incentive korting op uw premie is:
3.400 x 10% = 340 per jaar

340 x 5 jaar = 1700

Stel u investeert € 1.700,-, en maakt geen gebruik van onze incentive dan ontvangt u aan rente gedurende 5 jaar totaal € 320,-

Stel u investeert € 1.700,-, en maakt gebruik van onze incentive dan ontvangt u aan rente gedurende 5 jaar € 320,- + 5 jaar lang ieder jaar € 340 korting op uw premie, waardoor uw totale opbrengst uitkomt op € 2.020,-.

Meer informatie?
Bezoek de website http://www.laurion.nl/ 

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!