Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke idee├źn

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Introductie Rekentool

Beste Investeerders,

In de volgende stap om aan alle randvoorwaarden van de Europese Wetgeving te voldoen heeft Kapitaal op Maat de Rekentool geïntroduceerd. De rekentool simuleert de ruimte die beleggers hebben om verlies te dragen. Hiertoe berekent de Rekentool uw Vrij Belegbaar Vermogen. Samen met de Toelatingskennistest heeft de Rekentool als doel om het juiste risicobewustzijn bij beleggers te creëren.

Vrij Belegbaar Vermogen
Om het Vrij Belegbaar Vermogen te kunnen bepalen, vraagt de Rekentool u om informatie omtrent uw financiële situatie. Kapitaal op Maat gaat hier natuurlijk conform haar privacy beleid vertrouwelijk mee om. Zowel de Toelatingskennistest en de Rekentool zijn nu al beschikbaar via het dashboard van uw account en kunnen reeds afgenomen worden. Op het moment Kapitaal op Maat de vergunning verkrijgt, zullen deze onderdelen verplicht afgenomen moeten zijn om vanaf dat moment nog nieuwe investeringen te kunnen plaatsen. De geldigheidsduur van de beide onderdelen wordt getoond nadat deze zijn doorlopen.

Ervaren Belegger
In het geval van de Rekentool kunt u zich kwalificeren als ervaren belegger. De criteria die van toepassing zijn om als ervaren belegger te kwalificeren, kunnen worden nagelezen in Bijlage II op pagina 48 van de Europese Verordening 2020/1503. Indien de antwoorden die u in de Rekentool opgeeft daaraan voldoen, kunt u vanuit uw account een verzoek indienen om als ervaren belegger te worden geregistreerd. Belangrijk hierbij is dat u als ervaren belegger een gedeelte van uw beleggersbescherming verliest. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om geen risicowaarwschuwingen meer te ontvangen bij het plaatsen van investeringen.

Vooraf Inschrijven
Inmiddels hebben we een nieuwe functionaliteit geïntroduceerd genaamd Vooraf Inschrijven. Deze functionaliteit is de opvolger van de 'Automatisch Investeren' functionaliteit die we onlangs hebben verwijderd. Met Vooraf Inschrijven kan een belegger tot maximaal 3 voorkeursprofielen opgeven, zoals dat ook bij Automatisch Investeren het geval was. Indien een nieuw project aan één van uw voorkeursprofielen voldoet, ontvangt u voordat het project gepubliceerd wordt een persoonlijke uitnodiging per mail om alvast een Toezegging aan te maken in dat project.

Let op; Onder de randvoorwaarden van de Europese Wetgeving kan Vooraf Inschrijven alleen aangeboden worden aan beleggers die als Ervaren Belegger kwalificeren!

Mocht u hier nog vragen over heeft, schroom dan niet om contact op te nemen Kapitaal op Maat. Wij helpen u graag verder.

Team Kapitaal op Maat

Rekentool
Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!