Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke idee├źn

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

In 2022 ook bij ABN Amro negatieve rente vanaf ton aan spaargeld

ABN Amro gaat de drempel verlagen waarbij klanten rente moeten gaan betalen over hun spaargeld. Op dit moment betalen klanten van de bank dit over het saldo boven €150.000. Per 1 januari 2022 geldt voor het spaargeld boven de €100.000 een negatieve rente van 0,5%. De wijziging geldt voor zowel particuliere als voor zakelijke klanten. Andere grootbanken gingen ABN Amro al voor.

Volgens de bank krijgt door de verlaging van de drempel slechts 5% van de klanten te maken met negatieve rente. Het overgrote deel van de klanten heeft een spaarsaldo van minder dan een ton. De drempel voor negatieve rente lag tot begin dit jaar nog op €500.000.

Particulieren en bedrijven zijn tijdens de coronacrisis meer gaan sparen, en dat is volgens ABN Amro een van de aanleidingen voor de wijziging. 'Doordat klanten meer geld bij banken aanhouden, parkeren banken ook meer geld bij de Europese Centrale Bank bovenop hetgeen zij daar verplicht moeten aanhouden. Dit leidt tot stijgende kosten die we voor een deel in rekening brengen via negatieve rente', zegt de bank in een verklaring.

ABN Amro is de laatste grootbank in Nederland die de grens van €100.000 spaarsaldo gaat hanteren voor negatieve rente. Rabobank, ING Bank en Volksbank (SNS, ASN Bank en RegioBank) verlaagden de drempel al per 1 juli van dit jaar naar €100.000.

Naast de verlaagde drempel voor negatieve rente kondigde ABN Amro verhoging van de bankkosten voor zakelijke klanten aan. Dat betreft onder meer de kosten voor internetbankieren, die per 1 januari 2022 zullen stijgen voor klanten met meer dan één gebruiker. Daarnaast zullen de kosten voor het storten en opnemen van geld gaan veranderen. De ingangsdatum van die wijziging is nog niet bekend.

Bron: Financieel Dagblad 19 oktober 2021

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!