Bankvrij financieren voor het MKB

Aantrekkelijke rentes

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

GrondVrij, groeibriljant in Grondbeheer

‘GrondVrij is een saaie belegging’

“Daar zijn we ook erg trots op en dat koesteren we. Het is namelijk de saaiheid die de rust en het comfort bij de belegger moet realiseren,” aldus Kees van den Bovenkamp.

Het concept GrondVrij in een notendop

GrondVrij neemt het eigendom van de grond over van de projectontwikkelaar voor een bepaald bedrag. Bij het bepalen van dit bedrag wordt onder meer rekening gehouden met de ontwikkelingskosten. Daarbij wordt afgesproken dat de ontwikkelaar dit na verloop van een bepaalde tijd terugkoopt, tegen een opslag van 10%. Deze teruglevering vindt plaats bij verkoop van de kavel of na afloop van de looptijd (meestal twee jaren).

Voordat het bouwrisico begint op een project, is GrondVrij dus alweer afgelost. GrondVrij financiert het bloot eigendom tot aan het moment dat de kavel verkocht is. Tegen de tijd dat de fundering gelegd wordt, is de financiering van GrondVrij afgelost. Dat kan dan weer in andere projecten geïnvesteerd worden. 

“We hebben nu met zo’n 900 investeerders ruim 20 miljoen aan vermogen toevertrouwd gekregen. Dit zijn voor een groot gedeelte Kapitaal op Maat investeerders en nog een 30-tal directe investeerders.”

GrondVrij heeft een default rate van 0%, zowel op looptijd als op aflossingsbedragen en rentebetalingen.

“We zijn nog steeds in staat om met de ontwikkelaars een marktconforme rente aan te bieden die minimaal 3% ligt boven datgene wat investeren in staatsobligaties van 10 jaar oplevert.”

Voor wie is het investeren in GrondVrij projecten interessant?

In zijn algemeenheid geldt dat elke investeerder die met een laag risicoprofiel een substantieel beter rendement wil dan dat van staatsobligaties of spaardeposito’s behoort tot de doelgroepen van GrondVrij. Denk bijvoorbeeld aan:

  •       Institutionele investeerders – met name pensioenfondsen;
  •       Family offices – beheerders van familiekapitaal;
  •       Individueel vermogenden.

“Het jaarlijks volume van GrondVrij zit nu zo rond de 9 miljoen (2022). Dit jaar mikken wij op 12 tot 15 miljoen. De groei van 30 – 50% per jaar willen we vasthouden. De grondposities die zijn er op dit moment al om het komende jaar de gelden volledig in te kunnen zetten en we hebben voldoende in portefeuille om ook in de komende jaren de gewenste groei te kunnen waarmaken.”

“Zo denk ik dat wij samen de ingrediënten in huis hebben, maar ook de energie om ook naar de toekomst toe, partners te zijn die groei aanbieden in risicoarm beleggen.”

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!