Bankvrij financieren voor het MKB

The Chair Beautysalon

Na succes The Color zoeken ondernemers nu startkapitaal voor The Chair

Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 138 investeerders!

Na het doorslaggevende succes van The Color met inmiddels zes vestigingen waarvan er vijf met Kapitaal op Maat zijn gefinancierd willen ondernemers Jeffrey Jansen (Nijmegen, 1974) en  Jenny Rey (Spanje, 1984) nu een nieuw kappersconcept op gaan zetten: “The Chair”. Zeer binnenkort opent de eerste salon op de Keizersgracht in Amsterdam haar deuren en de ondernemers streven ernaar om dit concept uiteindelijk over heel Nederland uit te rollen. Hiertoe hebben Jeffrey en Jenny de Vennootschap onder Firma The Chair Beautysalon opgericht waarin zij beiden voor 50% participeren. Voor de opening van deze eerste The Chair-salon is in totaal €120.000 benodigd. De ondernemers brengen zelf € 30.000 in en vragen de investeerders van Kapitaal op Maat een lening van € 90.000,–. The Chair Beautysalon VOF biedt in ruil een rentepercentage aan van 8,0% gedurende 60 maanden met annuitaire aflossing. De twee partners zullen ieder een persoonlijke borgstelling afgeven voor €45.000 en ter dekking zal een 1e pandrecht worden gevestigd op de inventaris, voorraad, vorderingen en immateriële activa van kredietnemer(s) ten gunste van de investeerders van Kapitaal op Maat.

UPDATE 29-8-2022: Onder verwijzing naar de heden door Ondernemers geplaatste Reactie/Update is,in afwijking op de oorspronkelijke tekst in dit projectvoorstel is het doelbedrag aangepast naar € 60.000, de looptijd aangepast naar 36 maanden en is de jaarlijkse rente verhoogd naar 9%.

De Onderneming
The Chair dateert al van af 2014 en is een jaar geleden weer gestart als hét digitale platform op het gebied van haar en make-up. Ons editorial team spot als eerste de haar en make-up trends. The Chair Professionals leggen in tutorials uit hoe je jouw favoriete look zelf gemakkelijk kunt creëren en delen al hun haar en make-up tips- & tricks.
De missie van het digitale platform is om de brug te vormen die professionele informatie toegankelijk maakt voor de consument, maar ook informatie vanuit de consument terugkoppelt naar de professional. Hiermee willen wij de bezoeker inspireren door te laten zien dat een goed kapsel en een mooie make-up look ze zóveel meer uitstraling kan geven. Daarom is begin dit jaar is The Chair weer nieuw leven ingeblazen na een ademstop van 8 jaar. Mede door de versnelde digitalisering binnen de branche die ontstaan is door COVID-19. Hierdoor ontstond nog meer de behoefte aan online zichtbaarheid en de overtuiging om professionals in contact te brengen met de consument.
Om naast online zichtbaar te zijn ook offline zichtbaar te zijn wordt nu dus de eerste fysieke salon geopend. Deze salon zal, op basis van stoelhuur, zzp ers de mogelijkheid geven om in een inspirerende omgeving te werken waar de online zichtbaarheid als basis al aanwezig is. De stoelhuurders zullen tutorials maken met hetgeen dat ze creëren en de producten waar ze mee werken. Deze tutorials voeden tevens het platform en brengen handige tips op voor de online bezoeker maar kunnen ook gebruikt worden door de zzp’er op zijn eigen online kanalen.

In de opgerichte VOF is Jenny Rey voor 50% vennoot en Colorista BV (de deelname BV van Jeffrey Janssen) voor 50% vennoot.

Locatie
De salon zal zich gaan vestigen aan de Keizersgracht 500 in Amsterdam. Dit is een zijstraat van de Leidsestraat en duidelijk zichtbaar vanuit deze straat. Het winkelgebied siert zich met winkels die in het hoge segment opereren. De winkel is ongeveer 200m2 (winkelvloeroppervlakte) groot en moet ruimte bieden voor maximaal 15 stoelhuurders. Deze straat is onderdeel van de welbekende 9 straatjes waar veel eigentijdse concepten gevestigd zijn die gerund wordt door de ondernemer zelf. Er is een huurovereenkomst gesloten met de duur van 5 jaar. Hier is een gunstige opstart periode in meegenomen voor de salon van 7 maanden huurvrij. 

In deze buurt is een aantal kapsalons gevestigd die qua inrichting en uitstraling zich richten op een geheel andere doelgroep. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met dit concept een plek creëren waar de crème de la crème qua stoelhuurders komen te staan en hierdoor onderscheidend in de markt zullen zijn.

Doelgroep
The Chair Salon zal zich onder andere gaan richtten op de 2 verdieners en of gezinnen met een inkomen van meer dan 2x modaal. Deze doelgroep heeft de voorkeur aan een combinatie van uiterlijke verzorging, interesse in kunst en cultuur en gevoelig voor de eigentijdse concepten. Tevens zijn expats bij uitstek de geschikte doelgroep. 

Product
In de kapsalon leveren wij diensten op het gebied van knippen van haar en haarkleuringen. Daarnaast verkopen wij haarverzorging producten die de kleur moet onderhouden en het haar vitaal houdt. Er worden 5 verkoopkasten ter beschikking gesteld aan de hoogwaardige merken waar wij mee gaan werken. Zij investeren, leveren producten en onderhouden deze kasten. Binnen de Chair streven wij naar 6% tot 8% verkoop van de totale omzet. In de branche ligt dit gemiddelde op 4- 5%. De inkoop van producten ligt rond de 13% van de totale omzet. Dit is gebaseerd op de cijfers van de reeds bestaande Color salons. In de branche ligt dit op 11%-12%

Omzet en groei
Een klant kan geknipt en gekeurd worden in de salon en geeft een gemiddeld bedrag uit van € 75 euro ex btw hier aan uit. Er kunnen gemiddeld 8 klanten op een dag behandeld worden. Wij gaan, in de berekening van de omzet, uit van een maximale omzet van 600 euro per dag per medewerker. Dit zou hoger kunnen worden indien een efficiënte dag planning wordt aangehouden. Wij rekenen hier met een realistisch haalbare maximale omzet per dag.

Bij een omzet per medewerker per dag van €600 en 255 werkbare dagen per jaar bedraagt de totale jaaromzet per medewerker € 153.000.

Bij de start van de onderneming gaan wij uit van een gemiddelde stoelbezetting van 40%. In jaar twee groeit dat naar 50% en in jaar 3 naar 70%

Elke stoelhuurder krijgt een huurovereenkomst. Bij de opstart gaan wij uit van 3 stoelhuurders en wij verwachten in 2023 te groeien naar 6 stoelhuurders en vervolgens naar 8 in 2024. Naast de huur wordt er een percentage van gemiddeld 10% door de stoelhuurder over zijn omzet afgedragen voor de gezamenlijke kosten.

Omzet stoelhuurders
Wij hanteren voor de omzet van de stoelhuurder, om die 10% te berekenen, een gemiddelde omzet die Jenny Rey behaalt in de prognose.
The Chair zorgt voor de inkoop van producten waaronder verf en verzorgingsproducten en het verbruik en verkoop van de stoelhuurder wordt doorbelast. De omzet die de stoelhuurder maakt, komt bij The Chair binnen en in de eerste week van de volgende maand wordt de verrekening gemaakt met de huur en doorbelaste kosten.
In de exploitatie is de inkoop verf en producten gebaseerd op de omzet van Jenny Rey en de stoelhuurders.

Personeel
Bij de opstart van de salon gaan wij uit van één (1) fte en dat is Jenny Rey, die alle diensten kan uitoefenen. Daarnaast zal er een leerling meedraaien voor 3 dagen in de week.

Online en social media
De salon gaat ondersteund worden door The Chair online. Het gaat het kanaal worden waar stoelhuurders op worden gepromoot, merken hun nieuwe producten lanceren en ambassadeurs(stoelhuurder) producten van merken aanbevelen. Zo ontstaat er meer bekendheid, kunnen klanten de salon vinden en zorgt dat voor nieuwe klanten.
Tevens geeft het de stoelhuurder de mogelijkheid zich online te laten zien. Kappers besteden vaak al hun tijd aan het maken van mooi haar en maken daardoor geen tijd om hun sociale kanalen te voeden. Dit is wat wij uit handen nemen omdat dit deze tijd onmisbaar en essentieel is.
Zo zal dit digitale platform ook gevuld worden met content van de merken zoals Balmain, Eleven, Shue Muera, Kerastase, Simply Zen en Redken.

Financieringsbehoefte
Volgens bijgevoegde investeringsbegroting is ca. € 90k benodigd voor aanschaf voorraad en inventaris en is er ca. € 30k benodigd voor opstartkosten en verbouwing.
Grote spelers in de branche zoals L’oreal investeren in de verkoopkasten t.w.v. €30.000 ex btw. en leveren hun producten op consignatie zodat wij daar niet in hoeven te investeren.

Investeerder Bedrag Datum
Anonieme investeerder € 100 12 september
Anonieme investeerder € 100 12 september
Anonieme investeerder € 500 06 september
Anonieme investeerder € 1.800 06 september
Anonieme investeerder € 500 06 september
Anonieme investeerder € 200 06 september
Anonieme investeerder € 1.000 06 september
Anonieme investeerder € 1.000 06 september
Anonieme investeerder € 100 06 september
Anonieme investeerder € 300 06 september
Anonieme investeerder € 100 06 september
Anonieme investeerder € 100 05 september
Anonieme investeerder € 100 05 september
Anonieme investeerder € 2.000 05 september
Anonieme investeerder € 1.000 05 september
Anonieme investeerder € 100 04 september
Jan Willem Meijberg € 100 03 september
Anonieme investeerder € 500 03 september
Anonieme investeerder € 100 02 september
Robertus Franciscus De Jong € 100 02 september
Anonieme investeerder € 200 02 september
Anonieme investeerder € 200 02 september
Anonieme investeerder € 100 02 september
Anonieme investeerder € 1.500 02 september
Peter Mathijs Jacobus Plomp € 200 01 september
Anonieme investeerder € 500 31 augustus
Anonieme investeerder € 300 31 augustus
Wilhelmus Johannes Godefridus Hommes € 100 30 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 30 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 30 augustus
Anonieme investeerder € 100 30 augustus
Anonieme investeerder € 300 30 augustus
Anonieme investeerder € 500 30 augustus
Anonieme investeerder € 100 30 augustus
Anonieme investeerder € 500 30 augustus
Anonieme investeerder € 500 30 augustus
Anonieme investeerder € 100 30 augustus
Anonieme investeerder € 200 30 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 30 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 30 augustus
Anonieme investeerder € 500 30 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 30 augustus
Anonieme investeerder € 2.500 30 augustus
Anonieme investeerder € 100 30 augustus
Anonieme investeerder € 200 30 augustus
Anonieme investeerder € 400 30 augustus
Anonieme investeerder € 300 30 augustus
Anonieme investeerder € 500 30 augustus
Anonieme investeerder € 100 29 augustus
Anonieme investeerder € 100 29 augustus
Anonieme investeerder € 200 29 augustus
Martinus Johannes De Rijk € 300 29 augustus
Anonieme investeerder € 100 29 augustus
Anonieme investeerder € 100 29 augustus
Anonieme investeerder € 100 29 augustus
Anonieme investeerder € 100 29 augustus
Anonieme investeerder € 500 29 augustus
Albertjan Rijswijk € 200 29 augustus
Anonieme investeerder € 200 29 augustus
Anonieme investeerder € 100 29 augustus
Anonieme investeerder € 500 29 augustus
Anonieme investeerder € 200 29 augustus
Anonieme investeerder € 200 29 augustus
Martin Jacobus van Vliet € 200 29 augustus
Anonieme investeerder € 500 29 augustus
Anonieme investeerder € 300 29 augustus
Anonieme investeerder € 300 29 augustus
Anonieme investeerder € 100 29 augustus
Anonieme investeerder € 300 29 augustus
Anonieme investeerder € 100 29 augustus
Anonieme investeerder € 100 29 augustus
Anonieme investeerder € 100 29 augustus
Anonieme investeerder € 100 29 augustus
Ruben Smits € 500 29 augustus
Anonieme investeerder € 100 29 augustus
Anonieme investeerder € 400 29 augustus
Erwin de Groot € 300 29 augustus
Anonieme investeerder € 500 29 augustus
Anonieme investeerder € 200 29 augustus
Andries Heidema € 1.000 29 augustus
Edwin Van Der Velde € 500 29 augustus
Martinus Johannes De Rijk € 500 29 augustus
Anonieme investeerder € 300 29 augustus
Guda Slotboom € 500 29 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 29 augustus
Anonieme investeerder € 100 29 augustus
Anonieme investeerder € 200 29 augustus
Anonieme investeerder € 100 29 augustus
Anonieme investeerder € 100 25 augustus
Anonieme investeerder € 500 24 augustus
Anonieme investeerder € 100 19 augustus
Anonieme investeerder € 100 18 augustus
Anonieme investeerder € 300 17 augustus
Anonieme investeerder € 200 17 augustus
Thibaut Braet € 200 16 augustus
Anonieme investeerder € 100 16 augustus
Anonieme investeerder € 100 16 augustus
Anonieme investeerder € 100 16 augustus
Anonieme investeerder € 100 14 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 13 augustus
Anonieme investeerder € 200 11 augustus
Anonieme investeerder € 200 10 augustus
Anonieme investeerder € 500 10 augustus
Anonieme investeerder € 200 06 augustus
Anonieme investeerder € 200 06 augustus
Anonieme investeerder € 200 05 augustus
Anonieme investeerder € 100 04 augustus
Anonieme investeerder € 400 03 augustus
Anonieme investeerder € 100 03 augustus
Anonieme investeerder € 200 03 augustus
Anonieme investeerder € 200 02 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 02 augustus
Anonieme investeerder € 100 01 augustus
Anonieme investeerder € 100 01 augustus
Anonieme investeerder € 2.000 29 juli
Anonieme investeerder € 200 28 juli
Anonieme investeerder € 500 28 juli
Joost Verduijn € 100 28 juli
Anonieme investeerder € 100 28 juli
Anonieme investeerder € 1.000 27 juli
Anonieme investeerder € 100 27 juli
Anonieme investeerder € 200 27 juli
Erwin de Groot € 200 27 juli
Anonieme investeerder € 100 27 juli
Anonieme investeerder € 100 27 juli
Anonieme investeerder € 500 27 juli
Anonieme investeerder € 200 27 juli
Anonieme investeerder € 100 27 juli
Gerrit Roseboom € 100 27 juli
Jan Uitbeijerse € 300 27 juli
Anonieme investeerder € 100 27 juli
Anonieme investeerder € 100 27 juli
Anonieme investeerder € 200 27 juli
Anonieme investeerder € 100 27 juli
Anonieme investeerder € 500 27 juli
Anonieme investeerder € 100 27 juli
Ruben Smits € 500 27 juli
Anonieme investeerder € 100 27 juli
Anonieme investeerder € 100 27 juli
Anonieme investeerder € 400 27 juli
Anonieme investeerder € 500 27 juli
Anonieme investeerder € 1.000 27 juli
Anonieme investeerder € 100 27 juli
Anonieme investeerder € 200 27 juli
Anonieme investeerder € 500 26 juli
Anonieme investeerder € 1.000 26 juli
Anonieme investeerder € 200 26 juli
Anonieme investeerder € 100 26 juli
Anonieme investeerder € 2.500 26 juli
Anonieme investeerder € 200 26 juli
Arie Hendrik Bokhorst € 100 26 juli
Anonieme investeerder € 500 25 juli
Anonieme investeerder € 600 25 juli
Anonieme investeerder € 500 25 juli
Anonieme investeerder € 100 25 juli
Anonieme investeerder € 100 25 juli
Anonieme investeerder € 200 25 juli
Anonieme investeerder € 1.000 25 juli
Anonieme investeerder € 300 25 juli

Als u bent ingelogd kunt u de essentiële beleggersinformatie van dit project zien.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 138 investeerders!
Investeringsrisico
  • AA
  • A
  • BB
  • B
  • CC
  • C

laaghoog

Financieringsduur

36 Maanden

Rente

9 %

Reeds geïnvesteerd
€ 60.300 van de € 60.300
Doel van investering
Opstart onderneming
Maak kennis met...
Jenny Rey en Jeffrey Janssen
Jenny Rey en Jeffrey Janssen
Jenny Rey en Jeffrey Janssen

Jenny Rey
Jenny werkt al meer dan 18 jaar met “haar”. Zij is opgeleid in Parijs en Londen en heeft haar vaardigheden verder uitgebreid in Miami. Ze heeft alles gedaan wat je je maar kunt voorstellen als het op “haar” aankomt. Jenny is gepassioneerd over het opleiden en delen van haar vaardigheden met nieuw talent. Als opleider heeft ze met veel plezier cruciale haarvaardigheden aangeleerd aan vele professionals over de hele wereld. Naast het geven van educatie, heeft Jenny geholpen bij het produceren van educatieve haarshows voor wereldberoemde merken zoals Matrix en Biolage, waarbij ze haar talenten ten toon spreidde voor wel 3000 mensen per keer.
Voordat ze naar Amsterdam kwam, was ze een topstylist bij de Privé Salon in NYC. Hier leerde ze ook managementvaardigheden voor een van de meest high-end salons in New York, wat haar passie motiveerde om haar eigen salon te beginnen. Toen Jenny in Amsterdam aankwam, werd het haar missie om NYC-kwaliteit haardiensten naar Nederland te brengen. The Chair zal haar voertuig zijn om precies dat te doen, om luxe haar naar Amsterdam te brengen. Nu is zij klaar voor de “next step” en dat is het ondernemerschap. Met haar ruime ervaring en ontwikkelde skills in de branche is dit een logische stap.

Jeffrey Janssen
Mijn naam is Jeffrey Janssen. Ik woon samen met mijn vriendin Iris Poldervaart en onze zoon Skyler en dochter River in Amsterdam.
Ik ben 25 jaar geleden begonnen in het kappersvak en sta in de kappersbranche inmiddels bekend als expert op het gebied van vormgeving, communicatie en design. Ik heb mijn kennis vergaard ‘all over the world’ van Maastricht tot San Diego bij verschillende salons, backstage bij shows en door te werken met de internationale top, zoals in Londen met Anthony Mascolo: vooraanstaande haarstylist, fotograaf en image-maker. Daarnaast heb ik de kans gehad om in verscheidene tv-programma’s van RTL consumenten anders naar haar te laten kijken. Ik ben een ondernemer in hart en nieren en heb meerdere salons gehad. Daarnaast heb ik ook een educatie centrum voor kappers opgezet. In 2015 heb ik het concept The Color bedacht, een concept waarbij de focus ligt op haarkleuren en waar Color Specialisten op hoog niveau werken. Daarbij zijn we een voorloper op het gebied van de integratie van digitalisering in het kappersvak. Ik ben ook de bedenker van The Chair, het haar en beauty platform (start 2014) waarbij professionele informatie gedeeld wordt met de consument. De volgende logische stap is nu de fysieke salon. The Chair wordt ondersteund en gestuurd door de kennis en expertise van de mensen achter The Color.

Dit project wordt begeleid door een intermediair

Colorista X B.V.
Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!