Bankvrij financieren voor het MKB

Jambar BV

Jamie Barendrecht is op zoek naar een lening om zijn droom waar te maken: participatie in een Boulderhal

Jambar BV
100% Gefinancierd! Met dank aan 14 investeerders!

Afgelopen 2 jaar ben ik, samen met de eigenaren van Boulderhal De Campus, achter de schermen op zoek geweest naar een 2e locatie voor een boulderhal in Den Haag. En dat is ons gelukt! Maar om dit project te realiseren heb ik jouw hulp nodig. Op mijn 12e begon ik met klimmen. Vanaf dat moment is het altijd mijn droom geweest om zelf een klimhal te openen. De oom van een klasgenoot was eigenaar van Klimcentrum De Fabriek in Schiedam. In deze hal heb ik duizenden uren doorgebracht. Niet alleen als klimmer, maar later ook als instructeur, barman en klusjesman. In 2002 ben ik aan de slag gegaan bij Steep Part en ben ik uiteindelijk door gegroeid tot bedrijfsleider van De Klimmuur Hollands Spoor. Ik heb nu de kans om te participeren in Boulderhal Walhalla en daarom ben ik op zoek naar een annuitaire lening van € 25.000. In ruil bied ik 5% rente gedurende 60 maanden.

In 2016 startte ik mijn eigen bierwinkel, inmiddels was ik vader geworden van David en mijn werk kon ik, door een eigen onderneming te starten, om zijn zorg heen plannen. Maar na een jaar ging het weer kriebelen. Mijn passie ligt toch echt bij het klimmen. Via Boulderhal De Campus kwam er twee jaar geleden een samenwerking op gang om een tweede locatie realiseren in Den Haag en we startten wij de zoektocht naar een passende locatie.

Samen met Roberto Akkerman, Teun van Dijk en Frank Loeve word ik aandeelhouder in Boulderhal Laak BV, h.o.d.n. Walhalla. Roberto Akkerman is meerderheidsaandeelhouder en heeft reeds meerdere succesvolle ondernemingen binnen de klimsport. Roberto werkt reeds langer samen met Teun en Frank in Boulderhal de Campus en ik sluit me nu ook aan bij deze ondernemersgroep. Ik zal als bedrijfsleider de nieuwe Boulderhal gaan leiden en zal hiervoor een management fee ontvangen op basis van een Managementovereenkomst. De afspraken met de overige aandeelhouders zijn vastgelegd in een participatie- en aandeelhoudersovereenkomst.

Het vinden van een geschikte locatie bleek niet gemakkelijk, maar via de Gemeente vonden we de Rac hallen aan op de 1e van der Kunstraat waar een aantal jaar gelden nog feesten werden gegeven. Deze stonden nu leeg en de Gemeente was actief op zoek naar sportieve huurders. De hal is uitermate geschikt voor het huisvesten van een boulderhal. Door de hoogte van de hal en de goede centrale locatie in de stad, maar daarnaast ook zeker door de unieke uitstraling van het pand. De karakteristieke bakstenen constructie met het gebogen dak, in combinatie met de stalen elementen van het gebouw, creëren een mooi contrast met de hoeken van de houten klimmuren met polyester grepen die hierin gerealiseerd zullen worden.

Begin 2020 zal Boulderhal Walhalla geopend worden in de Haagse Sport Centrale (voormalige Rac Hallen), waar ook andere sporten een plek zullen krijgen. Er is inmiddels al een skatepark gerealiseerd waar het Olympische skate team traint en er zal o.a. ook een e-gaming studio gebouwd worden. Het pand zal met zijn nieuwe invulling een unieke ontmoetingsplek worden waar de Hagenaar trots op zal zijn en verschillende doelgroepen zich thuis zullen voelen.

We streven ernaar om op 1 April 2020 in Boulderhal Walhalla onze eerste gasten te ontvangen. Een nieuwe locatie, gemakkelijk te bereiken met het OV, en om de hoek van Hollands Spoor. Een prachtig karakteristiek pand, dicht bij het centrum.

Boulderen
In 10 jaar tijd is boulderen uitgegroeid tot een populaire sport. Er zijn inmiddels meer mensen die boulderen dan routeklimmen. Boulderen is immers veel laagdrempeliger, iedereen kan binnenlopen en direct aan de slag, ook zonder ervaring. Boulderen is klimmen, maar dan zonder touw of klimgordel en ook een partner is niet noodzakelijk: dikke valmatten zorgen voor de veiligheid. Er wordt geklommen tot een maximale hoogte van 4,5 meter. Op de wanden zijn met gekleurde grepen klimroutes gemaakt. Iedere kleur vertegenwoordigd een bepaalde moeilijkheidsgraad. Op deze manier kan iedereen bij ons klimmen. Ook zonder enige ervaring en het maken van een afspraak is niet nodig.
Dat de bouldersport enorm gegroeid is, is ook te zien aan het aantal boulderhallen in Nederland. In 10 jaar tijd is dit aantal gegroeid tot 22 hallen. Aan het aantal huurschoenen dat per dag verhuurd wordt bij Boulderhal de Campus kun je zien dat er elke dag nieuwe klanten bijkomen. Daarom is een tweede locatie in Den Haag een logisch gevolg.

De populariteit van de klimsport is ook bij NOS*NSF opgevallen. Boulderen is inmiddels een Olympische sport en onderdeel van de Olympische spelen 2020 in Tokyo. We verwachten in ‘Boulderhal Walhalla een breed publiek (in de leeftijd van +-6 tot 50 jaar), met name woonachtig in de regio Haaglanden Den Haag. Boulderaars en klimmers zijn mensen met een sportieve levensstijl, de achtergrond van de boulderaars/klimmers is divers. Klimmen of boulderen is voor hen een sportactiviteit/ uitlaatklep voor in de avonden of het weekeind.

Gebaseerd op onze ervaringen bij zowel De Campus als andere boulderhallen verwachten we gemiddeld ca. 130 sporters per dag. Daarnaast verwachten we ca. 100 kinderen en jongeren per week via scholen en jeugdtrainingen.

Financieringsbehoefte
Voor mijn aandeel in deze nieuwe onderneming heb ik €25.000,- nodig. Dit bedrag zal worden geleend aan de holding die ik vertegenwoordig: Jambar B.V. Met deze investering waarborg ik het deel van mijn aandeel bestaande uit 18% van deze nieuwe onderneming. Daarnaast zal ik aan de slag gaan als bedrijfsleider van Boulderhal Walhalla.

Waarom Kapitaal op Maat?
Ik heb gekozen voor Kapitaal op Maat omdat ik mijn investeerders comfort wil geven bij het beheer van de lening en het bewaken van de zekerheden, zodat jullie er zeker van zijn dat jullie investering in mij wordt terugbetaald en dat dit onze persoonlijke relatie niet in de weg kan gaan staan. 

Ben jij bereid om mij te helpen met het opstarten van deze geweldig mooie boulderhal? Jouw inleg wordt in 60 maanden terugbetaald en met een rente van 5% per jaar. Meedoen kan al vanaf € 500,-. De aflossing start vanaf 1 juli 2020. Tot die tijd zal maandelijks rente worden vergoed.

De draagkracht voor deze afbetaling haal ik uit mijn management fee van de Boulderhal. Daarnaast kan ik als mede-eigenaar van Dorst Craft Beer Shop beroep doen uit de winst van deze onderneming om mijn investeerders terug te betalen. Daarnaast ben ik hoofdelijk aansprakelijk voor de lening en biedt de ruime overwaarde van mijn huis materiele zekerheid voor de investeerders.

Investeerder Bedrag Datum
jos barendrecht € 2.500 07 december
Marvin Goedhuys € 500 07 december
AP den Olden € 3.000 06 december
Ronnie Lakhai € 500 04 december
Tom Laan € 1.000 03 december
Anonieme investeerder € 500 03 december
Martin Van den Hurk € 500 01 december
Anonieme investeerder € 2.000 30 november
Anonieme investeerder € 1.000 29 november
Anonieme investeerder € 1.500 24 november
Wienke Blomen € 2.000 22 november
Anonieme investeerder € 500 20 november
Marcel Heeren € 2.500 15 november
Anonieme investeerder € 2.500 14 november
jos barendrecht € 3.000 19 oktober
Gulben Alkan € 1.000 15 oktober
diederick olthoff € 500 15 oktober

DIT BETREFT EEN FINANCIERING VIA CLOSED CROWD

In dit project kunt u alleen investeren als u een uitnodiging gehad heeft namens de geldnemer van dit project. 

Tenzij anders vermeld is een closed crowd project niet door Kapitaal Op Maat getoetst en voorzien van een risico analyse.

Bij closed crowd projecten maakt de geldnemer gebruik van de faciliteiten van het platform (communicatie met zijn investeerders) en de diensten vanuit Stichting Derdengelden Kapitaal Op Maat (voor het betalingsverkeer) en Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat (voor de juridische aspecten). 

Minimaal investeringsbedrag per investeerder: € 500,-

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 14 investeerders!
Financieringsduur

65 Maanden

Rente

5 %

Reeds geïnvesteerd
€ 25.000 van de € 25.000
Maak kennis met...
Jamie Barendrecht
Jamie Barendrecht

Dit project wordt begeleid door een intermediair

Kapitaal op Maat BV
Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!