Bankvrij financieren voor het MKB

E-Commerce Center B.V.

Online winkelen neemt flink toe. Fulfilment Partner E-Commerce Center groeit sterk en zoekt daarom extra werkkapitaal.

Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 134 investeerders!

Bryan Hoogkamer en Cees van Wijk vormen samen de directie en zijn grootaandeelhouders van E-Commerce Center B.V. (ECC) te Heerlen. Vanuit haar distributiecentrum verzorgt ECC sinds 2017 E-fulfilment. E-fulfillment staat voor het afhandelen van orders van webwinkels. ECC houdt voorraad, doet orderpicking, verzorgt de verzending en handelt retourzendingen af. ECC doet dit voor een groeiend aantal webwinkels en verzorgt leveringen voor webwinkels met een focus op Nederland, een focus op Europa of zelfs wereldwijd. Daarnaast is ECC actief op het gebied van B2B fulfillment voor enkele klanten. Vanwege de sterke groei heeft ECC behoefte aan extra liquiditeit. ECC is daarom op zoek naar een annuïtaire lening van maximaal €150.000 met een ondergrens van € 100.000, - en biedt investeerders in ruil een rentepercentage aan van 8% gedurende 48 maanden.

Het bedrijf
Het bedrijf ECC vormde tot 31 maart 2019 onderdeel van Belarto, een bedrijf dat kerstkaarten, huwelijks & geboortekaarten verkocht. Vanuit Het distributiecentrum te Heerlen werden klanten van Belarto in heel Europa bediend. Hall Investments deed in die periode enkele omvangrijke investeringen om het magazijn zoveel mogelijk te automatiseren. De introductie van het robotsysteem de miniload was een van de innovaties. Na een Management Buy Out op 1 maart 2014 door Bryan Hoogkamer kwamen de Belarto activiteiten zelfstandig te staan. Door de sterke groei van de fulfilment activiteiten en de dalende omzet van kerstkaarten is er in het eerste kwartaal van 2019 besloten om de logistieke activiteiten van het ECC te verzelfstandigen en zijn de kaartverkoop activiteiten overgenomen door een online partij en hiermee is Belarto nu klant geworden van het ECC.

Op 1 april 2019 is tevens Cees van Wijk toegetreden tot de directie en zijn er naast Cees en Bryan nog acht participerende aandeelhouders die op basis van investeringen gezamenlijk aanspraak maken op 24% van de aandelen.

E-Commerce Center heeft in 2019 en 2020 een zeer snelle groei doorgemaakt. Door de samenwerking met Salesupply (bekijk hier de promotievideo die ook hierboven getoond wordt) en de groei van een aantal gerenommeerde klanten zoals Segway, Robotshop, Martin Garrix, is de groei in een stroomversnelling gekomen. Naast Salesupply heeft ECC via haar eigen netwerk in de afgelopen maanden een aantal nieuwe verkoopovereenkomsten getekend voor bestaande webshops (onder meer A12-Toys) en partijen die actief zijn op het gebied van B2B-commerce (Marketplace distri). Op dit moment is ECC actief in uiteenlopende sectoren, van consumentenelektronica tot lifestyleproducten en van mode en kleding tot gezondheidszorg. 


Organisatie
Het distributiecentrum van E-Commerce Center is gevestigd aan de Sourethweg 5E in Heerlen, vlakbij het strategische drielandenpunt met Duitsland, België en Nederland. Het beslaat 3.000 vierkante meter, is geoptimaliseerd met nieuwe legbordstellingen en is grotendeels geautomatiseerd, om de producten van haar klanten efficiënt wereldwijd te kunnen verzenden.

ECC heeft haar eigen software ontwikkeld genaamd ‘Shipsmart’ waarbij de focus enerzijds gericht is op de koppelingen met carriers en anderzijds gericht is op de integraties met webshops. Eigenaren van webshops zijn hierdoor in staat om de voorraad en de status van orders real-time te volgen in hun eigen dashboard.

De dagelijkse leiding is in handen van Bryan en Cees, die samen met 18 medewerkers (samen +/- 15 FTE) dagelijks zorgen voor de optimalisatie van systemen en de verzending van 1.000 tot 4.000 bestellingen (afhankelijk van het seizoen) per dag uit een voorraad van meer dan 15.000 producten (SKU's, Stock Keeping Units).

- Sales & Marketing 0,8 FTE
- Operationeel Manager  1 FTE
- Administratie  0,6 FTE
- Customer Service & Orderverwerking  2,6 FTE
- Magazijnmedewerkers  2,7 FTE
- Pick & Pack Medewerkers  7,2 FTE

Door de toenemende vraag van klanten naar fulfillment inclusief extra opslagruimte voor bulkopslag worden momenteel de mogelijkheden bekeken om uitbreiding te realiseren in een dichtbij gelegen pand.

Omzet en groei
Mede door Corona is de afhankelijkheid van online-omzet voor retail Nederland alleen maar groter geworden. Op grond hiervan is de vraag naar fulfilment nog steeds zeer groot in Nederland en daarnaast is er nog een groot potentieel in cross-border e-commerce. Voor online retail is het daarnaast relatief gemakkelijk om extra landen toe te voegen aan de business en daarom blijft de markt voor ECC groeien.

Het ECommerce Center kent verschillende omzetsoorten, zoals de shipping, handling, storage en packaging. Daarnaast worden uren in rekening gebracht voor additionele werkzaamheden rondom de logistieke afhandeling (zie procesbeschrijving in de bijlage).

Het ECC kent verschillende omzet soorten:

  • Opslag: naast een maandelijkse vergoeding per SKU of per pallet worden er door het ECC uren doorbelast voor het verwerken van de inslag van goederen;
  • Handling: de handling vergoeding voor pick & pack is afhankelijk van het aantal producten per order en de omvang van producten;
  • Packaging: afhankelijk van het type pakket en specifieke klantwensen kan er worden afgeweken van standaard verpakkingen of kunnen er additionele werkzaamheden op uurbasis worden uitgevoerd;
  • Verzenden: Het ECC heeft contracten met alle gerenommeerde carriers waaronder, DHL NL, PostNL, DHL DE, Bpost, DPD, Fedex, UPS, DHL Express, Fedex Crossborder en Budbee. Tevens  heeft het ECC een nauwe samenwerking met enkele transportbedrijven voor B2B-zendingen.

Op dit moment is er reeds een klantenbestand van 30 – 35 middelgrote en grote webshops en online retailers die hun gedeeltelijke of volledige e-fulfilment onderbrengen bij ECC.
Dit jaar verwacht ECC boven de 320.000 orders te komen. De groei komt dan uit de toename van het aantal orders per klant, en het aansluiten van nieuwe klanten.
ECommerce Center heeft recentelijk enkele nieuwe klanten gecontracteerd die een gecommitteerde minimale omzet van € 500.000,- in 2020 en € 1.300.000,- in 2021 zullen gaan opleveren (stand ultimo Juli 2020).

Financieringsbehoefte
De financieringsvraag wordt ingegeven door de behoefte aan additionele liquiditeit. De groei van de activiteiten vraagt om optimalisatie van processen en verdere ICT integraties met vervoerders, partners en klanten. Hiervoor wordt continu geïnvesteerd in systemen en ontwikkeling waarbij hogere facturen of betalingen vooruit moeten worden gedaan. Verder komt met de groei ook een groeiend aantal aanpassingen in het distributiecentrum, zoals voorzieningen voor bepaalde type klantgroepen, voor medewerkers of systemen. Voorraad gaat vooral om packaging materialen, maar ook deze zullen ook met perioden groter ingekocht moeten worden.

Daarnaast ziet men door deze fase veel meer nieuwe aansluitingen van nieuwe klanten en het opstarten van veel verschillende activiteiten. Iedere aansluiting van een nieuwe klant betekent eenmalig meer tijdsbesteding van enkele medewerkers, wat elders opgevangen moet worden. Door een ruimer werkkapitaal is het ECC veel beter in staat deze hogere druk op de liquiditeit op te vangen en de lange termijn positie te bewaken. Met rust op het vlak van liquiditeit kan meer zorg besteed worden aan het duurzaam verbeteren en verhogen van de service en de commercie. 

ECC is daarom op zoek naar een lening van €150.000,- met een ondergrens van € 100.000,- via de investeerders van Kapitaal Op Maat. In ruil biedt ECC een rentepercentage aan van 8% gedurende 48 maanden.  

Waarom crowdfunding via Kapitaal Op Maat?
De doorontwikkeling van systemen voor het distributiecentrum heeft vanaf aanvang om investeringen gevraagd. Om de investeringen te kunnen bekostigen zijn er enkele kleinere aandeelhouders aan boord gekomen bij E-Commerce Center. Om de belangen niet verder te laten verwateren is het wenselijk om op een andere manier participatie van investeerders te realiseren. Crowdfunding biedt die mogelijkheid, die momenteel niet door andere financiers wordt aangeboden. Daarnaast is dit interessante manier om meer naamsbekendheid op te bouwen en het bedrijf van een andere kant te laten zien. Uiteraard beantwoorden we graag al uw vragen via het reactievenster.

E-Commerce Center B.V.E-Commerce Center B.V.E-Commerce Center B.V.E-Commerce Center B.V.E-Commerce Center B.V.
Investeerder Bedrag Datum
Anonieme investeerder € 100 26 augustus
Anonieme investeerder € 4.800 17 augustus
Anonieme investeerder € 100 17 augustus
Anonieme investeerder € 300 17 augustus
Anonieme investeerder € 100 17 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 17 augustus
Anonieme investeerder € 2.000 17 augustus
Anonieme investeerder € 300 17 augustus
Anonieme investeerder € 100 17 augustus
Anonieme investeerder € 2.500 17 augustus
Anonieme investeerder € 100 17 augustus
Anonieme investeerder € 100 17 augustus
Anonieme investeerder € 200 17 augustus
Anonieme investeerder € 200 17 augustus
Anonieme investeerder € 500 17 augustus
Anonieme investeerder € 500 17 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 16 augustus
Anonieme investeerder € 100 16 augustus
Anonieme investeerder € 100 16 augustus
Anonieme investeerder € 600 16 augustus
Anonieme investeerder € 200 16 augustus
Nicolaas Eymard van Kampen € 200 16 augustus
Anonieme investeerder € 300 16 augustus
Anonieme investeerder € 200 16 augustus
Anonieme investeerder € 100 16 augustus
Anonieme investeerder € 100 16 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 16 augustus
Anonieme investeerder € 2.500 16 augustus
Anonieme investeerder € 500 16 augustus
Anonieme investeerder € 400 16 augustus
Anonieme investeerder € 2.000 16 augustus
Anonieme investeerder € 400 16 augustus
Anonieme investeerder € 100 16 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 16 augustus
Anonieme investeerder € 500 16 augustus
Leo van der Vlist € 2.500 16 augustus
Michiel Veldman € 100 16 augustus
jaap € 5.000 16 augustus
Anonieme investeerder € 2.000 16 augustus
Anonieme investeerder € 100 16 augustus
Anonieme investeerder € 400 16 augustus
Anonieme investeerder € 200 16 augustus
Bram Benjamin Norder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Robertus Franciscus De Jong € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 500 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 15 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 4.100 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 6.000 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 200 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 4.900 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 200 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 200 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Eduard Rudolf Wicherts € 4.300 15 augustus
Hendrik Nicolaas Slingerland € 1.000 15 augustus
Anonieme investeerder € 200 15 augustus
M. Meeuwsen € 1.000 15 augustus
Edwin Müller € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 200 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 500 15 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 15 augustus
Anonieme investeerder € 500 15 augustus
Andries Heidema € 400 15 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 500 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 500 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 10.000 15 augustus
Anonieme investeerder € 300 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 300 15 augustus
Anonieme investeerder € 200 15 augustus
Anonieme investeerder € 2.000 15 augustus
Anonieme investeerder € 200 15 augustus
Anonieme investeerder € 500 15 augustus
Anonieme investeerder € 50.000 15 augustus
Rita van Lommel € 200 15 augustus
Anonieme investeerder € 5.000 15 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 15 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 15 augustus
Anonieme investeerder € 500 15 augustus
Anonieme investeerder € 200 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 300 15 augustus
Anonieme investeerder € 200 15 augustus
Anonieme investeerder € 2.000 15 augustus
Anonieme investeerder € 400 15 augustus
Jaap Crezee € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 300 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 500 15 augustus
Anonieme investeerder € 500 15 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 700 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 200 15 augustus
Anonieme investeerder € 500 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 500 15 augustus
Anonieme investeerder € 300 15 augustus
Martinus Johannus Kuypers € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 300 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 300 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 200 15 augustus
Anonieme investeerder € 400 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 200 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus

Als u bent ingelogd kunt u de essentiële beleggersinformatie van dit project zien.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 134 investeerders!
Investeringsrisico
  • AA
  • A
  • BB
  • B
  • CC
  • C

laaghoog

Financieringsduur

48 Maanden

Rente

8 %

Reeds geïnvesteerd
€ 150.100 van de € 150.100
Doel van investering
Financiering werkkapitaal
Maak kennis met...
Bryan Hoogkamer & Cees van Wijk
Bryan Hoogkamer & Cees van Wijk
Bryan Hoogkamer & Cees van Wijk

Bryan Hoogkamer is voormalig financieel directeur van Floramedia Group B.V. (participatie van Hall Investments) en afgestudeerd als Registeraccountant met een brede internationale en interculturele ervaring. Heeft een achtergrond als CFO / COO en werkte in het begin van zijn carrière eerder voor accountantskantoren PWC en Deloitte. Sinds 2013 werkzaam als succesvol ondernemer bij meerdere bedrijven met een breed en uitgebreid netwerk over de hele wereld. Zijn expertisegebieden zijn onder meer ondernemerschap, relaties, commerciële activiteiten / uitdagingen en het managen van bedrijven met een internationale focus. De jarenlange ervaring in de logistiek en de confrontatie met de problematiek omtrent online bestellingen en de afhandeling daarvan, heeft ertoe geleid om te zoeken naar pragmatische oplossingen voor de e-commerce.

Cees van Wijk is als Chief Financial Officer een gekwalificeerde Register Controller (RC) met Executive Master Finance & Control en (MSc) Master International Business Finance met een brede internationale ervaring in financieel management. Zijn expertisegebieden zijn onder meer strategische financiering, rapportage en boekhouding, het oplossen van ondernemers uitdagingen en het financieel management van MKB bedrijven.

Dit project wordt begeleid door een intermediair

LeaseMasters - Crowdlease®
Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!