Bankvrij financieren voor het MKB

AddContract Arno Portis

Ondernemer op zoek naar financiering om van start te kunnen gaan als franchisenemer AddContract

AddContract Arno Portis
Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 78 investeerders!

Ondernemer Arno Portis is voor zijn eenmanszaak, Kostenverlagen.nu, op zoek naar een financiering om als Business Partner van AddContract van start te kunnen gaan. Vanuit zijn ervaring als directeur van middelgrote internationale import/ exportbedrijven, waarbij contractmanagement en marge optimalisatie een groot deel van zijn werkzaamheden betrof, wenst hij deze stap te nemen. Eenmanszaak Kostenverlagen.nu vraagt de investeerders van Kapitaal op Maat om een lening van €50.000,- en biedt in ruil een rentepercentage van 10% gedurende 36 maanden. Na 6 maanden aflossingsvrij wordt de lening in 30 maanden lineair afgelost. Ter zekerheid wordt er een vierde hypotheek gevestigd op het woonhuis van ondernemer, waarbij de LTV 83% bedraagt. Ter additionele dekking wordt er een 1e pandrecht gevestigd op de inventaris, voorraad, vorderingen en immateriële activa ten gunste van de investeerders van Kapitaal op Maat. Daarnaast zijn Arno en zijn partner in privé aansprakelijk.

De ondernemer
Arno Portis heeft als zelfstandig ondernemer een rugzak gevuld met Business en Finance met name in de outdoor- en modebranche. Hij heeft ervaring als directeur van middelgrote internationale import/exportbedrijven met een centrale vorm met personeel. Portis heeft sinds het online tijdperk ook de verandering meegemaakt naar bewuste gedecentraliseerde bedrijfsinrichting, waarbij personeel en partnerships (als marketeers, webbouwers en logistiek centra) extern worden gecontracteerd en aangestuurd. Hij gedijt het best gedurende het creatieve proces van verbetering en probleemoplossingen, waar hij voldoening behaalt uit het beheren van projecten van A tot Z. Met zijn ontwikkelings-, productie-, inkoop- en verkoopachtergrond is overzicht houden routine een natuurlijke eigenschap. Het oog op bereik, passie voor vooruitgang en balans in de marge.
Inmiddels is Arno al begonnen met zijn werkzaamheden voor AddContracts: "In de afgelopen 3 weken heb ik meerdere afspraken bij grote bedrijven gehad, waarvan het meerendeel geïnteresseerd is in onze dienst en hiermee heb ik ook al een aantal vervolgafspraken gepland staan."

Over de franchiseformule AddContract
AddContract is een franchise-netwerk van professionele consultants, gespecialiseerd in kostenreductie bij het midden- en kleinbedrijf, grotere corporates en zorgorganisaties. AddContract is gestart in 2012 en vanaf 2018 als franchise-organisatie gestart. Momenteel zijn er twee eigen vestigingen en inmiddels 18 franchisers. De ambitie is om in 2025 het aantal van 30 franchise-vestigingen te realiseren.

Mkb-ers hebben het druk met ondernemen. Daardoor nemen veel ondernemers bijvoorbeeld terugkerende facility contracten voor lief. Markten worden steeds flexibeler, de gemiddelde contractduur wordt steeds korter. Veel ondernemers vragen zich onvoldoende af wanneer contracten aflopen en of er altijd marktconforme bedragen worden gerekend.
Het gebrek aan tijd en het idee dat het wel goed zit, is voor veel ondernemers reden om niet actief bezig te zijn met facilitaire contracten. Daarnaast beschikken veel bedrijven niet over de specialistische kennis van contractmanagement, laat staan dat ze een vaste contractspecialist in dienst hebben. Ook de beoordeling van de ondersteunende contracten heeft aandacht nodig. Vaak is het lastig te beoordelen waarop moet worden gelet bij een overeenkomst.

AddContract bestaat uit een dienstenpakket en software waarmee, op basis van no cure
no pay, bedrijven, organisaties en instellingen eenvoudig en effectief kunnen worden ontzorgd. Door deze contracten te registreren en bij te houden en deze vervolgens eenvoudig toegankelijk te maken, ontstaat er inzicht en vooral vertrouwen in de kosten versus opbrengsten. De combinatie van ervaring en kennis van de specifieke dossiers in het mkb en de zorg samen met lokaal ondernemerschap van de Business Partners zorgt ervoor dat AddContract flinke besparingen realiseert, gemiddeld tussen de 25 en 30% met uitschieters naar zelfs 50%.

Het concept van AddContract helpt de Business Partner klanten te werven en ondersteunt in het onderzoek en de werkzaamheden bij de klant. Van de besparing die de consultant realiseert, blijft 70% bij de opdrachtgever en de resterende 30% zijn inkomsten voor de consultant. Van dit gedeelte draagt de Business Partner 30% fee af.

De overeenkomsten die AddContract afsluit met haar opdrachtgevers (de klanten van de consultant) voorzien dus in een situatie waarbij de 30% afdracht aan de Business Partner van toepassing is op de besparing die wordt gerealiseerd over de eerste drie jaar. Naarmate de consultant langer actief is zal deze daarom steeds meer inkomsten genereren uit projecten die de consultant al eerder heeft afgesloten of waar er voor de consultant alleen nog nazorgwerkzaamheden zijn.

Meer dan honderden projecten zijn ondertussen met succes uitgevoerd op no cure no pay basis. De grote deskundigheid van de AddContract consultants, gecombineerd met de unieke methodiek, leverde in veel gevallen een positieve bijdrage aan het rendement van de opdrachtgevers.

Opleiding door AddContract
AddContract leidt Portis op in alle aspecten van de exploitatie van zijn AddContract onderneming. Onderdeel hiervan zijn zaken als administratie, backoffice, service en leadgeneratie. En als belangrijkst het realiseren van besparingen voor de opdrachtgevers. De training gaat gelijk op met het werven van klanten. De directie zorgt voor voortdurende ondersteuning. Het betreft hier een mix van samen optrekken en zelfwerkzaamheid. Of het nu gaat om de landelijke aanpak of de lokale strategie, door de intensieve samenwerking wordt het beste uit de markt gehaald en worden klanten gevonden die bij Portis passen.

Er wordt heel actief gebruik gemaakt van moderne media en professionele prospect benadering. AddContract wordt neergezet als een merk. En als Business Partner/consultant is Portis daardoor ook zelf het merk. Als bij AddContract aangesloten ondernemer maakt hij gebruik van alle namen en rechten die verbonden zijn aan het merk. Er is sprake van een compleet concept. Vanzelfsprekend wordt het succes vooral ingegeven door de houding en inzet van de consultants. Daarbij streeft de organisatie naar teamwork en collectiviteit. Door de inbreng van de consultants en vanwege de groei van het aantal klanten en Business Partners neemt de knowhow steeds verder toe en komen veel aspecten van de formule steeds beter tot haar recht. Hierdoor kan ook het dienstenaanbod van AddContract regelmatig worden vernieuwd.

Financieringsbehoefte
De totale financieringsbehoefte bedraagt €65.000,-, waarvan franchisegever € 15.000 (75% van de entry fee) voor haar rekening neemt. Van de resterende € 50.000 wordt €5.000 van de entreefee direct aan AddContract voldaan. Daarnaast is er €45.000,- benodigd aan aanvullend werkkapitaal om de eerste 6 maanden te overbruggen. Door de investeerders van Kapitaal op Maat en Capital Circle wordt een lening verstrekt van in totaal € 50.000,- met een looptijd van 36 maanden en een jaarlijkse rente van 10%. Na 6 maanden aflossingsvrij wordt de lening in 30 maanden lineair afgelost. Het zal enkele maanden duren voordat er sprake is van een kasstroom. Naast acquisitie zal er inhoudelijk gewerkt moeten worden voor de klant. Kasstroom wordt naar verwachting pas na de 5e/6e maand verwacht, wanneer de kostenbesparingen daadwerkelijk gerealiseerd zijn. Eerder deze week is het project ook aangeboden bij de investeerders van Capital Circle, in dat project worden dezelfde zekerheden gevestigd. 

Investeerder Bedrag Datum
Anonieme investeerder € 300 08 december
Anonieme investeerder € 100 08 december
Anonieme investeerder € 2.000 08 december
Anonieme investeerder € 200 07 december
Peter Mathijs Jacobus Plomp € 200 07 december
Anonieme investeerder € 100 07 december
Anonieme investeerder € 200 07 december
Anonieme investeerder € 500 07 december
Anonieme investeerder € 300 07 december
Anonieme investeerder € 2.000 07 december
Anonieme investeerder € 500 07 december
Anonieme investeerder € 100 06 december
Anonieme investeerder € 500 06 december
Anonieme investeerder € 100 04 december
Anonieme investeerder € 100 04 december
Leonora Anselma José Groenhof € 100 04 december
Anonieme investeerder € 100 03 december
Jan Willem Meijberg € 100 02 december
Anonieme investeerder € 100 02 december
Anonieme investeerder € 1.000 30 november
Anonieme investeerder € 200 29 november
Anonieme investeerder € 1.000 28 november
Anonieme investeerder € 2.000 28 november
Anonieme investeerder € 400 27 november
Nicolaas Eymard van Kampen € 100 27 november
Anonieme investeerder € 1.000 26 november
Anonieme investeerder € 100 24 november
Anonieme investeerder € 500 24 november
Anonieme investeerder € 1.000 24 november
Anonieme investeerder € 100 24 november
Anonieme investeerder € 200 24 november
Anonieme investeerder € 1.000 24 november
Anonieme investeerder € 200 23 november
Anonieme investeerder € 200 23 november
Anonieme investeerder € 100 22 november
Matthijs Peter De Vries € 100 20 november
Anonieme investeerder € 200 19 november
Ruben Smits € 500 18 november
Anonieme investeerder € 100 18 november
Anonieme investeerder € 1.000 18 november
Anonieme investeerder € 100 17 november
Anonieme investeerder € 500 17 november
Jan Iman Korshuize € 100 17 november
Anonieme investeerder € 200 17 november
Oscar Frans Bohlander € 200 17 november
Anonieme investeerder € 500 17 november
Teunis Arie Van Gelder € 300 17 november
Anonieme investeerder € 100 17 november
Anonieme investeerder € 100 17 november
Anonieme investeerder € 1.000 17 november
Anonieme investeerder € 500 17 november
Anonieme investeerder € 200 17 november
Anonieme investeerder € 100 17 november
Dries Niek D Denys € 100 17 november
Joost Verduijn € 100 17 november
Anonieme investeerder € 200 17 november
Anonieme investeerder € 100 17 november
Anonieme investeerder € 100 17 november
Anonieme investeerder € 100 17 november
Anonieme investeerder € 2.000 17 november
Anonieme investeerder € 200 17 november
Anonieme investeerder € 100 17 november
jaap groenhof € 100 17 november
Anonieme investeerder € 100 17 november
Anonieme investeerder € 100 17 november
Anonieme investeerder € 100 17 november
Anonieme investeerder € 100 17 november
Anonieme investeerder € 100 17 november
Anonieme investeerder € 100 16 november
Anonieme investeerder € 1.000 16 november
Anonieme investeerder € 1.000 16 november
Anonieme investeerder € 100 16 november
Jan Uitbeijerse € 100 16 november
Johannes Van Duijn € 500 16 november
Joop van Duijn € 500 16 november
Anonieme investeerder € 500 16 november
Anonieme investeerder € 100 16 november
Anonieme investeerder € 100 16 november
Arie Hendrik Bokhorst € 100 16 november
Anonieme investeerder € 200 16 november
Jan Willem Meijberg € 200 16 november
Anonieme investeerder € 100 16 november
Anonieme investeerder € 100 16 november

Als u bent ingelogd kunt u de essentiële beleggersinformatie van dit project zien.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 78 investeerders!
Investeringsrisico
  • AA
  • A
  • BB
  • B
  • CC
  • C

laaghoog

Financieringsduur

36 Maanden

Rente

10 %

Reeds geïnvesteerd
€ 30.800 van de € 30.800
Doel van investering
Financiering werkkapitaal
Maak kennis met...
Arno Portis

Dit project wordt begeleid door een intermediair

Kapitaal op Maat
Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!