Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke idee├źn

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Consolidatie in de crowdfundmarkt

De deadline voor de Europese Vergunning van 10 november komt snel dichterbij. Een aantal partijen, zoals Kapitaal op Maat hebben de vergunning inmiddels verkregen, maar zeker nog niet allemaal. Een groot aantal partijen zullen hun activiteiten moeten staken of zullen samenwerking moeten zoeken met een vergunde partij. Wij merken dat zich een consolidatieslag voordoet in onze branche. Ook Kapitaal op Maat is actief in gesprek met branchegenoten om mogelijke samenwerkingsverbanden te onderzoeken. Hierover zullen wij later meer informeren in een volgende nieuwsbrief.

In dat kader informeren wij u met gepaste trots dat de eerder aangekondigde samenwerking met Capital Circle heeft geleid tot een formele overname en dat ook het Capital Circle platform verder kan onder de vergunning van Kapitaal op Maat. U kunt dit terugvinden in het register van Crowdfundingdienstverleners op de site van de AFM. De vergunninghoudende entiteit is omgedoopt naar de KOM Group die vanaf heden 2 labels hanteert, Kapitaal op Maat en Capital Circle.

De merknaam Capital Circle is bewust gehandhaafd vanwege de goede reputatie en de mogelijkheid om hiermee in de nabije toekomst ook over de grens actief te worden. Voor de projecten die op Capital Circle worden gepubliceerd, gelden dezelfde strenge toetsingsregels en beoordelingsprocedures, zoals die op de projecten van Kapitaal op Maat van toepassing zijn onder de Europese vergunning.

Binnenkort lanceren we een vernieuwde versie van het Capital Circle platform die aan alle geldende randvoorwaarden voldoet. Om ook te kunnen investeren in de projecten op Capital Circle, dient u zich vooralsnog apart te registreren bij Capital Circle. Indien gewenst kunt u een mail sturen naar info@kapitaalopmaat.nl en ontvangt u een registratielink waarmee u zich alvast kunt onboarden op het nieuwe platform.

Ook de door Kapitaal op Maat in 2016(!) in Nederland geïntroduceerde 'parallel-debt' constructie met de Stichting Zekerheden, zal voor beide labels worden gecombineerd met een gezamenlijke Stichting Zekerheden. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om projecten gecombineerd te funden over de 2 labels. Investeerders van beide labels verkrijgen dan dezelfde zekerheidsrechten. Hiertoe zal de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat worden omgedoopt tot Stichting Security Trustee KOM Group.

Op deze wijze werken wij aan een internationaal, multi-label platform dat klaar is voor de groei en ontwikkelingen die zich gaan voordoen op de verder digitaliserende Europese kapitaalmarkt. Wij streven ernaar dat deze markt voor zoveel mogelijk ondernemers en voor alle type beleggers toegankelijk is en blijft.

Mocht u vragen hebben, schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Met vriendelijke groet,
Team Kapitaal op Maat

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!