Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke ideeën

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Kapitaal op Maat bereidt zich voor op de Europese Crowdfunding Wetgeving (ECSP) 

We maakten al melding van de nieuwe Europese crowdfunding wetgeving (ECSP)in een eerder nieuwsbericht.  Deze wetgeving zal eind 2021 van kracht worden en dit betekent voor Kapitaal op Maat en andere crowdfunding platformen dat er een vergunning aangevraagd moet worden bij de Nederlandse toezichthouder, de AFM. Ons team inventariseert momenteel de mogelijke impact van deze wetgeving op het platform, de organisatie en de contractstukken. Zodra het mogelijk is om een formele vergunningaanvraag te doen, zal Kapitaal op Maat deze procedure starten.

Peter-Paul van Dijk: 'We hebben onder meer vanwege Corona inmiddels ons publicatie beleid aangepast en ook het acceptatie- en risicokwalificatieproces dat voorafgaat aan het publiceren van projecten kritisch geëvalueerd. Dit heeft onder meer geleid tot een andere presentatie waarbij het projectvoorstel van de ondernemer aan de investeerders, voorzien wordt van een onderbouwde risicokwalificatie door Kapitaal op Maat.'

De toelichting op de risicokwalificatie wordt als een bijlage toegevoegd onder de financiele Informatie. Het inmiddels 90% gefunde More.Itz is het eerste project dat op deze wijze is gepresenteerd en wij ontvangen positieve feedback op deze veranderingen.

In deze transitieperiode hebben we vooral projecten in een Closed Crowd omgeving gepubliceerd. Met de veranderingen lopen we vooruit op de vereiste 'essentiële beleggersinformatie' volgens de ECSP.

Een andere wijziging in aanloop op de nieuwe wetgeving is de wijze waarop we de cumulatieve gegevens presenteren over de projecten met betalingsachterstanden (volgens ECSP: "verzuim graad"). Deze zullen inzichtelijk worden per risicocategorie, waardoor de werkelijke verzuim graad een representatief beeld geeft van de te verwachten verzuim graad in een specifieke risicocategorie.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!