Bankvrij financieren voor het MKB

Wiebke's Weihnachten Den Haag CS

De eerste Pop-Up Kerstwinkel op Den Haag Centraal Station.

Wiebke's Weihnachten Den Haag CS
plus 1 Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 42 investeerders!

Wiebke's Weihnachten PopUp Store is een spin-off van het eerder gepresenteerde project 'Wiebke's Weihnachten' hier op dit platform, maar nu met een tijdelijk karakter. De locatie op Den Haag Centraal Station is mij voor vier maanden huurvrij aangeboden door NS assetmanagement. Mijn initiële idee van een permanente Kerstwinkel in de 9 Straatjes van Amsterdam was te hoog gegrepen, maar is nog steeds mijn uiteindelijke doel. Met de Pop-UP Kerstwinkel op Den Haag CS is het mijn doel een naam op te bouwen en mijn Eigen Vermogen positie te verhogen.

Het concept
Een Kerstwinkel op Den Haag Centraal Station. Je ontdekt er de prachtigste dingen die de dagen van traditie en verbinding decoreren. Decoratie uit de noord Europese traditie, handgemaakt, met aandacht, mooier vind je niet. Gemaakt door kleine leveranciers, hobbyisten en eenmanszaken. Ambachtelijk houtwerk of glasblaaskunst uit het Duitse Ertsgebergte, Scandinavië, Italië of Rusland. Wiebke’s Weihnachten is dé Kerst Pop-Up Store waar je juist andere dingen vindt dan bij de reguliere zaken. Zodra je er binnenloopt ruik je de heerlijke kruidkoeken die je meteen in de kerstsfeer brengen en altijd lekker zijn.

Wiebke's Weihnachten Pop-Up winkel is een spin off van het al eerder gepresenteerde project Wiebke’s Weihnachten, met nu een tijdelijk karakter. De eerste versie is trouwens ook gepubliceerd in het damesblad Opzij en hier kun je de pitch daarvan terugzien (de publicatie van het blad was echter ná de looptijd van het eerste crowdfunding project).

De winkel krijgt een natuurlijke en huiselijke uitstraling met ruwhouten planken en grote eikenhouten kasten. Het assortiment zal sprankelend zijn met, handgeblazen ballen, houten notenkrakers, engelen, kaarten, servetten en de vele mogelijkheden in ornamenten, sterren, lekkernijen en glühwein. De seizoensartikelen in een seizoen niet vergetende: sinterklaasproducten zullen ook hun plaats hebben in de winkel. Het prijsniveau van de producten ligt tussen de 1 en 50 euro, de cadeauartikelen die je op een station verwacht met een paar 'uitspattingen' naar boven voor het complete aanbod. Belangrijk is dat de artikelen aantrekkelijk zijn om te geven en makkelijk om te vervoeren.

De leveranciers zijn inmiddels gevonden en daarbij heb ik de firma Bekking en Blitz, uitgeverij in kunst en andere kaarten, servetten en cadeaupapier bereid gevonden in consignatie te leveren. Ook ben ik in gesprek voor een samenwerking van verkoop van kunstkerstbomen en een slijter om een leuk (glüh)wijnaanbod te bieden en spreek ik op dit moment ver een samenwerking met iemand die prachtige chocoladeletters maakt.

Mijn drijfveren
Mijn Managementstage voor de Hoge Hotelschool heb ik destijds in Berlijn gedaan. Het was een hernieuwde kennismaking met ‘meine Heimat’ ondanks dat ik elke zomer mijn vader in Gelsenkirchen langdurig bezocht. Vanaf dat moment heeft de cultuur, het oog voor kwaliteit dat altijd wint, de rituelen, de feesten, het handwerk en het eten mij steeds meer gefascineerd. Mijn reis langs de Romantische Straße was een droom. Tijdens deze vakantie heeft mijn moeder mij ervan overtuigd een Dirndl te passen. Zo gezegd, zo gekocht. Drie jaar geleden startte ik een klein bedrijf vanuit huis waar ik taarten verkoop in de lijn van de Alte Deutsche Backtradition. Mijn Schwarzwälder Kirschtorte is tot nu toe onovertroffen in Nederland. Zelfs mijn man likt zijn vingers erbij af, terwijl hij geheel niet van taart houdt.

Den Haag CS
De locatie op Den Haag Centraal is voor een termijn van 4 maanden huurvrij aangeboden door NS assetmanagement. Een vervolg met een ander seizoensconcept is mogelijk wanneer NS de ruimte nog beschikbaar heeft en anders kan dat mogelijk op een andere locatie. Ik zie dit als een redelijk 'risicovrije' mogelijkheid om te starten met Wiebke's Weihnachten en het hierna verder door te ontwikkelen.

Den Haag CS ontvangt dagelijks 74.000 in- en uitstappers waarvan ongeveer 25% via de hoofdingang aan het Koningin Julianaplein het station bereiken. Het winkelpand is naast het GWK. De ruimte is 85m2 en casco. Een aantal voorzieningen is aanwezig, zoals lucht toe-, en afvoer, meterkast en sprinklerinstallatie. Door hulp van familie en vrienden kan ik goedkoop een luchtgordijn, wc en een kleine magazijnafscheiding maken, de rest wordt als winkel ingericht. De winkel is in een razendsnelle opzet op dit moment. De inventaris wordt op een zeer vindingrijke manier samengesteld door onder andere Marktplaats, (meubel)giften van vrienden en kennissen en door verstandig in te kopen bij bijvoorbeeld een zaagmolen. De investeringen voor de inventaris blijven daarmee tot een minimum beperkt.

Kerst
Kerst is voor mij de mooiste tijd van het jaar. Elkaar verblijden met presentjes, je mooiste servies eindelijk op tafel, samen koken, en genieten van de heerlijkheden. Je vindt bij mij de mooiste dingen die de dierbare momenten prachtig aankleden en onvergetelijk mooi maken.

Kennis & Ervaring
Door mijn studie aan de Hoge Hotelschool in Den Haag is mijn netwerk groot in deze stad en de contacten en uitbreiding daarvan lopen op dit moment als een olievlek. In mijn persoonlijke kring heb ik investeerders gevonden die aan mij € 14.000 willen lenen en achtergesteld aan de KOM lening. Zelf heb ik reeds 3.000 euro geïnvesteerd. Ik zoek nu een bedrag van € 25.000 om de voorraden van de winkel te bekostigen. De vorige crowdfunding heeft vele investeerders gecharmeerd waarbij soms wat vraagtekens naar boven kwamen. Ik hoop dat met het wegnemen van heel wat onzekerheden en drukkende lasten als ‘huur’ het project zijn charme heeft behouden en u als investeerder mij een spoedige start gunt door nú in te schrijven via dit crowdfunding project. Ik wil de financiering binnen 20 dagen realiseren, zodat ik snel van start kan gaan.

Waarom kies je voor crowdfunding bij Kapitaal Op Maat?
Crowdfunding is door mensen én voor mensen. Ik waardeer het zeer dat de mensen van Kapitaal Op Maat het geduld hebben opgebracht om ook nu mijn project weer onder de loep te leggen. Ik ben een volhouder zoals u heeft gemerkt. Ook al heeft het 1e project het doel niet bereikt, het heeft mij wel in contact gebracht met de NS.

Wiebke's Weihnachten Den Haag CSWiebke's Weihnachten Den Haag CSWiebke's Weihnachten Den Haag CSWiebke's Weihnachten Den Haag CSWiebke's Weihnachten Den Haag CSWiebke's Weihnachten Den Haag CSWiebke's Weihnachten Den Haag CSWiebke's Weihnachten Den Haag CSWiebke's Weihnachten Den Haag CSWiebke's Weihnachten Den Haag CSWiebke's Weihnachten Den Haag CSWiebke's Weihnachten Den Haag CSWiebke's Weihnachten Den Haag CSWiebke's Weihnachten Den Haag CSWiebke's Weihnachten Den Haag CSWiebke's Weihnachten Den Haag CS
Investeerder Bedrag
Anonieme investeerder € 1.200
Anonieme investeerder € 1.200
Anonieme investeerder € 2.500
Anonieme investeerder € 2.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 900
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 2.500
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Andries Heidema € 1.000
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Jan Maarten Fernig € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 100
Bart Vanwijnsberghe € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100

Agium Finance & Control heeft de toetsing verzorgd van Wiebke’s Weihnachten B.V. en wordt geleid door Wiebke de Jong – Fischer. Zij gaat deze kerst Pop-Up Store starten en runnen voor 4 maanden.

Bedrijfsinformatie
De kerstwinkel wordt een Pop-Up Store van ongeveer 85m2 op de hoek naast het GWK aan het Koningin Julianaplein op het station van Den Haag CS. Wiebke’s Weihnachten gaat kwalitatief hoogwaardige kerstartikelen verkopen in een sfeervolle huiselijke stijl. Ze gaat deze winkel runnen voor 4 maanden op deze locatie.

Financieel
In de 4 maanden zal volgens de prognose een winst worden behaald van € 61k (33%). In eigen kring heeft Wiebke € 14k geworven die achtergesteld zal worden aan de KOM lening.

Uniek Project
De Pop-Up store van Wiebke heeft een seizoenskarakter, dit brengt een andere bedrijfsvoering met zich mee. De verkoop van kerstartikelen vindt plaats in de periode oktober t/m januari, met een piek in december. Agium Finance & Control toetst de bedrijfsvoering altijd gespreid over 2 jaren maar voor dit project maken wij een uitzondering wegens het karakter en de openingsduur van de winkel, deze bedraagt slechts 4 maanden. De duur van de lening is in deze situatie aangepast aan de looptijd van de bedrijfsvoering en bedraagt 6 maanden.

Financiering
De financiering wordt aangewend voor startkapitaal om vaste activa en de voorraad aan te schaffen.

Leenbedrag: €25.000,-
Rente: 8%
Looptijd: 6 maanden

Cijfermatige uitwerking
Kapitaal Op Maat beschikt over het business plan en financiële prognose voor 4 maanden (openingsbalans en resultatenrekening) van Wiebke’s Weihnachten B.V.. De uitkomsten van de Agium toetsing zijn bijgesloten bij het project en geven een redelijk positieve uitkomst. De liquiditeitsprognose en ook de uitwerking van het werkkapitaal laten voldoende ruimte om aan de aflossingen te kunnen voldoen die gerelateerd zijn aan de gewenste financiering. De cashflowpositie is daarin ruim voldoende om aan de financiële verplichtingen te kunnen voldoen.

Risico
In combinatie met de geleverde cijfers en de gehanteerde uitgangspunten stellen we vanuit Kapitaal Op Maat vast dat dit een hoog risico is voor de investeerders, omdat dit een ‘starter’ betreft.

Agium Risico Rating
De toetsing is bijgesloten bij het project en voor investeerders inzichtelijk.

Solvabiliteit
De solvabiliteit (o.b.v. de prognose) van de onderneming is in 2015 7% en is voor deze korte periode een hoog risico. Dit komt door het lage eigen vermogen van € 3k.

Rentabiliteit
De rentabiliteitsscore is echter, gebaseerd op de prognose, qua uitkomst goed. Marge inschattingen zijn reëel en de kosten passen binnen het verdienmodel. De bijkomende rentelast van de KOM financiering past binnen marge van het verdienmodel.

Liquiditeit
De cash flow van Wiebke’s Weihnachten B.V. is door de winstverwachting van € 61k goed. Het netto werkkapitaal is positief met € 35k.

Samenvattend:
De uitkomst van de totale beoordeling leidt in combinatie met de zekerheden tot een hoog risico. In combinatie met de zekerheden en de aansprakelijkheid is dit een te financieren plan met een mooie rente.

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 42 investeerders!
Investeringsrisico
  • A-
  • B+
  • B
  • B-
  • C+
  • C
  • C-

laaghoog

Financieringsduur

10 Maanden

Rente

8 %

Reeds geïnvesteerd
€ 25.000 van de € 25.000
Doel van investering
Voorfinanciering voorraden
Maak kennis met...
Wiebke de Jong - Fischer
Wiebke de Jong - Fischer


Ik ben Wiebke de Jong - Fischer, 37 jaar, geboren uit een Duitse vader en een Nederlandse moeder en nu al 29 jaar in Nederland, getrouwd, moeder en gek op Kerst. Na jaren detailhandel, horeca, Hoge Hotelschool, commercie en training geven bij multinationals in Duitsland, Dubai en Nederland wil ik zelf iets moois neerzetten, iets uit het hart & mijn afkomst. Wat ik mis in de huidige winkelbeleving is echte gastvrijheid. Een plek waar je gewaardeerd wordt en je thuis voelt. Dit heb ik op sterrenniveau mogen uitdragen bij het Kurhaus en restaurant Le Cirque in Scheveningen, maar ook in andere functies als: accountmanager voor een opleidingsbureau en commercieel medewerker bij Akzo Nobel en Cisco. Ik ben commercieel maar moet wel echt geloven in wat ik op de markt breng. Kerst is voor mij het allermooiste. Als je mij ziet spreken over de winkel en Kerst zie je mijn ogen oplichten.

Mijn eerste winkel op Den Haag CS vorig jaar was een goed begin. Ik heb er veel van geleerd. Het afgelopen jaar heb ik met seizoen geschenkartikelen op de markten in Amstelveen en Amsterdam gestaan. Ik geniet van dat directe contact met de klant. Je merkt direct wat werkt en niet. Ik heb nu de kans om een pop up Kerstwinkel te openen in Amstelveen in winkelcentrum het Stadshart. Een winkelcentrum met 1 miljoen verwachte bezoekers in de Kerstperiode. De winkel is gelegen aan één van de drukste winkelpaden van het centrum. De wens voor een permanente winkel is er nog steeds, en daar werk ik naar toe door verder een naam op te bouwen en mijn Eigen Vermogen positie te verstevigen. Ik ben op zoek naar € 25.000 om de voorraad Kerstartikelen te kunnen aanvullen.

Incentive

Alle investeerders krijgen een attentie bij een bezoek aan de winkel. 

Investeerders tot 500 euro krijgen 10% korting

Investeerders van 600 tot 2000 euro krijgen 20% korting*

Investeerders vanaf 2100 euro krijgen 25% korting*

*op de niet afgeprijsde artikelen.

Ik kijk er nu al naar uit persoonlijk kennis met u te maken!

Geen project van uw keuze?

Mail mij bij nieuwe projecten.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!