Bankvrij financieren voor het MKB

TalentChannel

Ben jij als filmmaker klaar voor een groter publiek, of als kijker toe aan nieuwe frisse films en documentaires? TalentChannel for your entertainment!

plus 1 Delen

Ondernemer Danny van den Berg ervoer zelf als media producent hoe moeilijk het is om producties vertoond te krijgen via omroepen &  distributiemaatschappijen. Vanuit die frustratie ontwikkelde hij het platform TalentChannel voor het online publiceren van films, series en formats. Danny bedacht dat er 1 platform zou moeten zijn waar makers terecht kunnen voor zowel publicatie als ook kennisdelen en interactie met collega filmmakers en is begonnen met de ontwikkeling ervan. Om het af te maken en goed in de markt te zetten is TalentChannel nu op zoek naar een lening van €55.000,- gedurende 63 maanden, waarvan 3 maanden aflossingsvrij. In ruil biedt hij de investeerders een rentepercentage aan van 9%. 

Het bedrijf
TalentChannel wordt een online televisiezender voor de nog niet ontdekte televisie-, film- en seriemakers. 24 uur per dag, 7 dagen per week geeft TalentChannel beginnende makers een podium en wordt er content getoond die nu niet dagelijks te zien is op de Nederlandse televisie. Beginnende makers melden zich aan op het platform en kunnen vervolgens hun films uploaden. Op het platform worden ze geclassificeerd en is er een beloningssysteem waardoor er een incentive is om te zorgen dat er veel mensen naar de website komen.
 
TalentChannel is daarnaast een platform waar aanstormende filmmakers terecht kunnen voor interactie en uitwisseling van kennis met andere makers. Op TalentChannel kunnen oproepen geplaatst worden voor huidige of toekomstige producties.
TalentChannel is gestart vanuit de eigen ervaring van de ondernemers om als beginnende televisie-, film-, en seriemakers hun producties uitgezonden te krijgen op bestaande zenders.

Nederland scoort bijzonder goed op wereldwijde filmfestivals, maar deze films bereiken nooit het grote publiek. Er worden ontzettend veel mooie films, documentaires en series gemaakt bij educatieve instellingen, wedstrijden en gewoon uit liefde voor het vertellen van een verhaal. De primaire doelgroep van TalentChannel zijn studenten en pas afgestudeerden van media gerelateerde opleidingen.

Daarnaast richt TalentChannel zich op jongeren en professionals met een interesse in mediacontent. TalentChannel doet dit vanuit de overtuiging dat zij filmmakers hiermee tegemoet komen in hun eerste behoefte en dat is een platform waar zij hun verhalen kunnen vertellen aan een publiek.

Organisatie
TalentChannel is een eenmanszaak met de naam vd Berg Productions. De wens is om op termijn een BV op te richten. Er is nu nog geen personeel ingehuurd maar zodra er meer aanmeldingen zijn zullen studenten op payroll basis ingezet worden voor de classificering en onboarding. Ook zal er snel een salesteam opgericht worden die met behulp van de zelf ontwikkelde acquisitietool sales gaan doen.  

Omzet en groei
TalentChannel activeert filmmakers om hun producties in te zenden door oproepen te plaatsen op sociale media. Ze doen dit offline door educatieve instellingen, evenementen, festivals en filmwedstrijden te bezoeken waar filmmakers en toekomstige filmmakers zich doorgaans bevinden.

Filmmakers betalen inschrijfgeld voor het kunnen plaatsen van hun producties. TalentChannel verwacht dat een groot gedeelte van de marketing en genereren van traffic door de filmmakers zelf gedaan zal worden. Zij zullen zelf hun achterban enthousiast maken en zo zal het bereik groeien en blijven toenemen.

De reclame-inkomsten van lineaire televisiezenders (normale TV) lopen terug en de focus verplaatst zich steeds meer naar advertenties online. TalentChannel lift met haar businessmodel mee op deze trend. Met hulp van een zelfontwikkelde acquisitietool gaat onze afdeling sales op vernieuwende wijze reclamezendtijd verkopen. Met deze reclame-inkomsten en met inschrijving inkomsten zal er sprake van een gezond verdienmodel zijn. 

Financieringsbehoefte
Om van start te kunnen gaan is TalentChannel op zoek naar € 67.000,- startkapitaal. Er is door private investeerders € 12.000 geïnvesteerd, zodat TalentChannel al gestart is met de ontwikkeling. TalentChannel vraagt investeerders via Kapitaal Op Maat een lening van € 55.000,- gedurende 63 maanden, waarvan de 1e drie aflossingsvrij zullen zijn. In ruil bieden zij investeerders een rentepercentage aan van 9%.

Waarom crowdfunding via Kapitaal Op Maat? 
Als startend platform willen wij zo veel mogelijk bekendheid genereren voor ons product. We vinden crowdfunding erg goed passen bij ons type bedrijf. Ook wij brengen vraag en aanbod bij elkaar. De keuze viel op Kapitaal Op Maat vanwege het prettige contact met het team en de transparante communicatie over het proces. We beantwoorden al uw vragen graag.

TalentChannelTalentChannelTalentChannelTalentChannelTalentChannelTalentChannel
Investeerder Bedrag Datum
Anonieme investeerder € 100 21 maart
Anonieme investeerder € 1.000 21 maart
Anonieme investeerder € 100 20 maart
Gert Roseboom € 500 19 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 500 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 2.000 16 maart
Cornelis Jan Groeneveld € 100 16 maart
Anonieme investeerder € 100 16 maart
Anonieme investeerder € 100 16 maart
G.J. van Rooijen € 200 16 maart
Anonieme investeerder € 200 16 maart
Anonieme investeerder € 300 16 maart
J.H. Janssen € 1.000 16 maart
Anonieme investeerder € 100 16 maart
Anonieme investeerder € 1.000 16 maart
Anonieme investeerder € 300 16 maart
Anonieme investeerder € 500 16 maart
Anonieme investeerder € 200 16 maart
Anonieme investeerder € 200 16 maart
Anonieme investeerder € 100 16 maart
Anonieme investeerder € 100 16 maart
Frank van Loon € 100 16 maart
Anonieme investeerder € 1.000 16 maart
Anonieme investeerder € 100 16 maart
Adrienne Lijs € 300 16 maart
Anonieme investeerder € 500 16 maart
Anonieme investeerder € 1.000 16 maart
Anonieme investeerder € 100 16 maart
Willy Scheper € 300 16 maart
Anonieme investeerder € 1.000 16 maart
Anonieme investeerder € 100 16 maart
Anonieme investeerder € 300 16 maart
Anonieme investeerder € 200 16 maart

Finstage BV heeft de toetsing verzorgd van TalentChannel (eenmanszaak) in opdracht van Kapitaal Op Maat BV. De inhoud is bestemd voor (potentiële) investeerders van Kapitaal Op Maat. De informatie wordt vertrouwelijk beschikbaar gesteld en mag op geen enkele wijze worden gedeeld.

Financieringsbehoefte
De totale financieringsbehoefte bestaat uit € 67.000. Er wordt € 12.000 door een drietal investeerders geinvesteerd zodra TalentChannel van start gaat. De financiering van Kapitaal Op Maat bedraagt € 55.000. De looptijd is 63 maanden, waarvan de eerste 3 maanden aflossingsvrij zullen zijn, met een annuïtaire maandelijkse aflossing van € 1.141. De rente is 9% gedurende de looptijd.

Eind 2018 heeft de onderneming een negatief eigen vermogen van -€ 33.446, dit komt door de opstartkosten. Het lang vreemd vermogen bestaat enkel uit de lening van Kapitaal Op Maat.

Conclusie
De financiering van € 55.000 maakt onderdeel uit van een totale investering van € 67.000. Met de benodigde financiering gaat de ondernemer de kosten voor de opstartfase financieren. Inkomsten om de financiering af te lossen komen uit de verkoop van reclame op de website.

Uit het risicomodel komt een hoge risico inschatting. De ondernemer stort inkomsten, van zijn andere bedrijf v.d. Berg Productions, in TalentChannel. Als zekerheid brengen investeerders € 12.000 in en wordt er pandrecht gegeven op de overlijdensrisicoverzekering van de ondernemer.

Kapitaal Op Maat heeft het project TalentChannel ingedeeld in de sector/branche 'Zakelijke dienstverlening'

Investeerders die zijn ingelogd kunnen het volledige rapport van de toetsing raadplegen.

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

Investeringsrisico
  • A-
  • B+
  • B
  • B-
  • C+
  • C
  • C-

laaghoog

Financieringsduur

63 Maanden

Rente

9 %

Reeds geïnvesteerd
€ 14.400 van de € 55.000
Doel van investering
Opstart onderneming
Maak kennis met...
Danny van den Berg
Danny van den  Berg

Mijn naam is Danny van den Berg. Ik ben begonnen in de retail. Na mijn studie hoger management met specialisatie retail heb ik allerlei functies binnen diverse supermarkten bekleed. Vervolgens ben ik een tijd extern adviseur geweest voor meerdere supermarkten.

Een aantal jaren geleden kwam ik bij toeval in aanraking met film maken, vanuit daar is mijn liefde voor het vak begonnen. Ik ben korte films gaan maken, daarmee heb ik filmfestivals gehaald o.a. in Berlijn, Cannes en diverse filmfestivals in Nederland. Aan diverse filmwedstrijden meegedaan en daarmee ook verschillende prijzen gewonnen (beste film, beste acteur oa.).
Daardoor kwam ik erachter hoe lastig het is voor filmmakers om toegelaten te worden tot festivals en hoe weinig mensen al die mooie, vaak vernieuwende films eigenlijk te zien krijgen. Doordat ik voor de lokale televisie in Nijmegen ook programma’s maakte voor de Vierdaagse en toevallig ook het uitzendschema en systeem deed, kwam het idee bij mij om een eigen televisiezender te beginnen en de filmmakers een plek te bieden die zij zo verdienen.

Vanuit daar is TalentChannel ontstaan, hebben we deze verder ontwikkeld en is daarbij ook het alles omvattende platform ontwikkeld. Als gestructureerde multitasker en betrokken teamplayer ga ik voortvarend met mijn taken en producties aan de slag. In mijn leidinggevende rol focus ik me op persoonlijke coaching, gepaard met opbouwende feedback en een flinke dosis humor, om zo het beste in de medewerkers naar boven te halen.

Geen project van uw keuze?

Mail mij bij nieuwe projecten.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!