Bankvrij financieren voor het MKB

Smart2Move

Smart2Move biedt een unieke tussenvorm: Personal Group Training. Om dit te laten groeien en wereldkundig te maken is werkkapitaal nodig.

plus 1 Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 51 investeerders!

De Pitch is terug! Net als vorig jaar doet Kapitaal Op Maat ook dit jaar weer mee aan het format De Pitch van WOS TV (Westlandse Omroep Stichting). In het tv-programma De Pitch presenteren ondernemers hun plannen aan een jury van bekende ondernemers uit het Westland om op deze manier kapitaal te verkrijgen voor hun idee. Gekoppeld aan dit programma is de crowdfunding campagne via Kapitaal Op Maat zodat ook kijkers direct na de uitzending mee kunnen investeren. De Pitch aanvragen zijn getoetst door de jury en Kapitaal Op Maat heeft beoordeeld of de uitkomst hiervan binnen haar acceptatiebeleid valt. In de derde aflevering staat het succesvolle bedrijf Smart2Move van Mariska en Barry Heller centraal. Zij zijn op zoek naar €25.000,- werkkapitaal om hun veelbelovende sport & fitnesscentrum verder te laten groeien. In ruil bieden zij investeerders een rentepercentage van 6% aan gedurende 36 maanden.

Het Bedrijf
Smart2Move is een sport- en fitnesscentrum voor iedereen die in een ongedwongen sfeer doelgericht wil sporten om zich weer gezond en fit te voelen. Wij bieden onze klanten verschillende mogelijkheden, variërend van fitness, personal training tot zaalsporten als boksen, Taekwon-do, Nunchaku’s en bewegen op muziek. Binnen Smart2move hebben we ook een fysiotherapeut en een voedingsadviseur. Op deze manier ondersteunen we u op een complete en verantwoorde en smarte manier bij het halen van uw doelstellingen. Smart2Move bestaat inmiddels 9 jaar en is gevestigd in 's-Gravenzande, gemeente Westland. We zijn in de afgelopen acht jaar enorm gegroeid en hebben na een verhuizing nu al een paar jaar ruim 600 m2 tot onze beschikking. Zoals gezegd bieden we op deze locatie een combinatie van Fysiotherapie, Voedingsadvies en Fitness.

Fysiotherapie:
Fysiotherapie is een beschermd vakgebied en iemand mag zich alleen zo noemen wanneer de 4-jarige HBO-studie succesvol afgerond is en tevens een BIG-registratie verkregen is. Patiënten met klachten met betrekking tot het steun- en bewegingsapparaat worden, ondersteund door oefeningen of verschillende categorieën fysische therapieën geholpen om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. De door ons geboden fysiotherapie onderscheidt zich omdat wij als enige in het Westland de licentie voor hebben voor de Origéne rugbehandelingen (www.lagerugklachten.nl). Dit is een revolutionair systeem dat al velen al van hun rugklachten heeft afgeholpen. 

We hebben als Smart2move geïnvesteerd in een rugscanapparaat waarmee we heel nauwkeurig het probleem kunnen lokaliseren. Voordelen van dit scanapparaat zijn dat hetzonder afspraak kan en vrijwel direct. Dus geen wachttijden zoals bij de meeste onderzoeken in het ziekenhuis. In plaats van een foto maakt het apparaat een computeranimatie waarop, tevens door grafieken, heel goed te zien is wat er met de rugwervels gebeurt tijdens de diverse houdingen. Daardoor is het voor de klant/sporter/patiënt ook heel simpel te volgen wat er met zijn lichaam gebeurt. Dit geeft tevens inzicht in waarom men bepaalde bewegingen/activiteiten niet of juist wel moet doen.Door deze gegevens is gerichte behandeling mogelijk waardoor het herstel sneller is.Door de combinatie met de sportschool, kunnen we de klant een gevarieerd – en onder begeleiding -  beter beweeg/herstel programma laten doen.

Voedingsadvies:
Bewegen en sport zijn de manier om weer fit en gezond te worden, maar voedingsadvies en ondersteuning bij het doorvoeren van dit advies zijn minstens zo belangrijk als men wil afvallen. Barry is de ondernemer achter Smart2move en is tevens fulltime actief als voedingsadviseur. Hij werkt volgens de methoden Diplan en BenFit deze is al vaak zeer effectief gebleken voor klanten die 10kg of soms zelfs 20 kg willen afvallen. 

Fitness:
Fitness is voor elke vorm van beweging een goede basis mits toegesneden op het beoogde doel. Maar door de wildgroei aan fitness scholen en de daarmee samenhangende prijsconcurrentie ontbreekt de juiste begeleiding steeds vaker en moet men het vaak zelf uitzoeken met alle risico’s van dien. Wij zien dit als een groot probleem en zijn ervan overtuigd dat fitnesstraining doelbewust, gevarieerd en met zorgvuldig gekozen belasting gedaan moet worden.
Voor de individuele sportschoolbezoeker is dit niet eenvoudig zelf te realiseren en dit zorgt ervoor dat men gedurende het proces van gezonder en fitter willen worden snel gedemotiveerd raakt. Uiteraard kan als oplossing een persoonlijke trainer ingehuurd worden, maar door de hoge kosten hiervan is dit maar voor een kleine groep bereikbaar. Wij zagen hier kansen en bieden nu als Smart2move een unieke tussenvorm voor een schappelijke prijs. 

Personal Group Training:
Wij bieden begeleiding aan groepen van maximaal 9 sporters. Bij ons wordt uitsluitend op afspraak gesport. We hebben afspraaklijsten voor de komende drie weken bij de balie liggen waar men zelf de afspraken inplant. Op deze manier borgen we commitment en dit wordt als de nodige ‘stok achter de deur’ ervaren. De ingeplande afspraak moet afgezegd worden en uiteraard niet vlak voor de les begint. Bij niet opdagen bellen wij de sporter zelfs op. Men sport met maximaal 9 mensen gedurende een uur en dit geeft  onze instructeur de mogelijkheid om mensen optimaal en op maat te begeleiden. Dit is nodig omdat iedereen bij ons een eigen sportschema heeft dat tussen de 8 en 12 weken gevolgd wordt en daarna op maat wordt aangepast voor de volgende 8 tot 12 weken. De oefeningen in dit schema worden afgestemd op de doelstelling die van te voren tijdens een uitgebreide intake is besproken.

Organisatie
Smart2Move VOF is eigendom van Barry Heller & Mariska Heller-Kerkhof. Smart2Move is sinds 2008 hun eigendom en ze werken allebei fulltime voor Smart2move. Mariska als fysiotherapeut en Barry als voedingsadviseur. Er werken momenteel 12 mensen bij Smart2move, waarvan 5 parttime fitnessinstructeurs voor allemaal minstens 25 uur per week. Er zijn 2 fysiotherapeuten bij ons werkzaam, waarvan Mariska op fulltime basis en de andere 2 op basis van minstens 30 uur. Daarnaast 2 boxtrainers, 1 office manager en 1 schoonmaker.  We werken ook nog met 2 flex fitnessinstructeurs. Het pand wordt gehuurd van een externe verhuurder. De inventaris en de complete inrichting van de diverse ruimtes  is eigendom van de ondernemers en geheel afbetaald.

De Omzet en Groei
Het is ons sinds de start in 2008 steeds gelukt om gestaag te blijven groeien. We hebben een trouwe klantenkring en hebben dankzij ons ondernemerschap altijd nieuwe manieren en samenwerkingen gezocht die de groei bevorderden of op zn slechtst consolideerden. Met de nieuwe koers streven we naar een groei van 100 leden in het eerste jaar. We gaan op basis van onze huidige cijfers van uit dat 35% van deze mensen ook gebruik zal maken van de fysiotherapie die wij bieden. Met een gerichte sociale mediacampagne en free publicist gaan we de komende tijd zorgen voor meer bekendheid van ons nieuwe aanbod.

Financieringsbehoefte
De huidige onderneming is geheel opgebouwd vanuit eigen middelen. Om de volgende stappen te kunnen realiseren is er behoefte aan extra werkkapitaal. Dit kapitaal is benodigd om te investeren in naamsbekendheid, uitstraling, het maken van promotiemateriaal en het verbouwen van de fysiotherapieruimte. Door een externe partij is al een marketingplan opgesteld waar de gewenste merkbeleving is vastgesteld en uitgewerkt. De bij het nieuwe product horende look & feel moet nu nog duidelijker naar buiten gebracht worden door middel van de nieuwe huisstijl en veel aandacht via sociale media. We krijgen een nieuw logo, nieuwe bedrijfskleding en een totaal nieuwe website. Tenslotte moeten we nog een paar nieuwe fitnessapparaten kopen om zo onze doelgroep goed te kunnen bedienen. Om de verwachte groei en bovengenoemde investeringen te kunnen financieren zijn zij op zoek naar een lening van € 25.000. Wij bieden de investeerders van Kapitaal Op Maat een rentepercentage aan van 6% gedurende 36 maanden.

Waarom crowdfunding via Kapitaal Op Maat:
Voor ons is deelname aan de Pitch en de daaraan gekoppelde crowdfunding een geweldige kans om meer bekendheid te krijgen voor ons nieuwe product: Personal Training in Group. Toen we hoorden over deze mogelijkheid werden we meteen enthousiast en zijn we ons verhaal op papier gaan zetten. Het is geweldig om te zien hoe snel je stappen kunt zetten als je met een team aan de slag gaat die allemaal willen dat jouw verhaal zo goed mogelijk gepresenteerd wordt. We hebben de samenwerking met WOS en Kapitaal Op Maat als heel erg prettig ervaren en hopen nu dat we veel investeerders enthousiast kunnen maken voor onze pitch. Tenslotte hopen we natuurlijk dat investeerders ook geïnspireerd raken en bij ons komen trainen en zo vitaal worden en blijven.

Meer informatie? Bezoek de website http://www.smart2move.nl/

Investeerder Bedrag Datum
Anonieme investeerder € 300 24 februari
Anonieme investeerder € 500 24 februari
Anonieme investeerder € 100 24 februari
Anonieme investeerder € 500 24 februari
Anonieme investeerder € 100 24 februari
Anonieme investeerder € 100 24 februari
Anonieme investeerder € 100 24 februari
Anonieme investeerder € 200 24 februari
Anonieme investeerder € 500 24 februari
Anonieme investeerder € 1.000 24 februari
Anonieme investeerder € 500 24 februari
Anonieme investeerder € 200 24 februari
Anonieme investeerder € 100 24 februari
Anonieme investeerder € 300 24 februari
Anonieme investeerder € 500 24 februari
Sebastien Hoek € 300 24 februari
Anonieme investeerder € 300 24 februari
Anonieme investeerder € 4.900 24 februari
Anonieme investeerder € 100 24 februari
Anonieme investeerder € 100 24 februari
Anonieme investeerder € 100 24 februari
Anonieme investeerder € 200 24 februari
Anonieme investeerder € 500 24 februari
Remco Schreuders € 500 24 februari
Anonieme investeerder € 200 24 februari
Anonieme investeerder € 500 24 februari
Anonieme investeerder € 300 24 februari
Anonieme investeerder € 100 24 februari
Anonieme investeerder € 100 24 februari
Anonieme investeerder € 500 24 februari
Anonieme investeerder € 1.000 24 februari
Anonieme investeerder € 500 24 februari
Anonieme investeerder € 100 24 februari
Anonieme investeerder € 500 24 februari
Anonieme investeerder € 100 24 februari
Anonieme investeerder € 400 24 februari
Anonieme investeerder € 1.000 24 februari
Anonieme investeerder € 100 24 februari
Anonieme investeerder € 500 24 februari
Anonieme investeerder € 2.500 24 februari
Anonieme investeerder € 500 24 februari
Anonieme investeerder € 500 24 februari
Anonieme investeerder € 500 24 februari
Anonieme investeerder € 200 24 februari
Anonieme investeerder € 200 24 februari
Anonieme investeerder € 300 24 februari
Anonieme investeerder € 600 24 februari
Anonieme investeerder € 100 24 februari
Anonieme investeerder € 200 24 februari
Anonieme investeerder € 100 24 februari
Anonieme investeerder € 200 24 februari
Anonieme investeerder € 100 24 februari
Anonieme investeerder € 1.000 24 februari

In het tv-programma De Pitch (WOS) presenteren ondernemers hun plannen aan bekende ondernemers uit het Westland om op deze manier aan kapitaal te komen voor hun idee en/of onderneming. Gekoppeld aan dit programma wordt er een crowdfunding campagne gestart bij kapitaalopmaat.nl Doel hiervan is de kijkers van het programma de mogelijkheid te geven mee te investeren. De Pitch aanvragen zijn getoetst door de jury. Kapitaal Op Maat heeft beoordeeld of de uitkomst hiervan binnen haar acceptatiebeleid valt.

Investeerders die zijn ingelogd kunnen relevante documenten van Smart2Move raadplegen.

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 51 investeerders!
Investeringsrisico
  • AA
  • A
  • BB
  • B
  • CC
  • C

laaghoog

Financieringsduur

36 Maanden

Rente

6 %

Reeds geïnvesteerd
€ 24.900 van de € 24.900
Doel van investering
Overig
Maak kennis met...
Barry en Mariska Heller
Barry en Mariska Heller
Barry en Mariska Heller

Wij zijn Mariska en Barry Heller. Beiden hebben we een lang én breed sportverleden in de vorm van onder andere hardlopen, fietsen, voetbal, schaatsen, fitness, skiën en snowboarden maar met als rode draad boksen en taekwon-do.

Mariska is Fysiotherapeute met als specialiteiten (lage) rugklachten, triggerpoints en kynesio-taping. Barry heeft eerst carrière gemaakt in de autobranche, later verschoof het accent zich meer naar sport en voeding.

9 jaar geleden zijn wij met Smart2Move begonnen. Naast dat ons concept een succesformule is gebleken zijn we gegroeid naar een onderneming met 12 werknemers. Goed verdeeld in vast- en parttime.

Uiteraard willen wij doorgroeien en een stevige plek in de gezondheidsbranche bezetten. Dat doen met bewust ondernemen, geen gekke dingen doen, geen leasecontracten en door slim in te kopen. Alle apparaten en bedrijfsmiddelen zijn in volledige eigendom.

Dit project wordt begeleid door een intermediair

De Pitch - WOS
Incentive

Investeerders vanaf € 500.- kunnen kiezen uit één van de onderstaande pakketten:
- Een stralingsvrije rugscan en uitleg met behulp van computeranimatie en grafieken. Tevens adviezen t.a.v. oefeningen. € 65, -
- Een weegmoment met uitleg t.a.v. lichaamswaarden zoals vetmassa, spiermassa, vochtmassa etc. Een voedingsadvies voor een hele week (7 dgn.) Uitleg van uur t.a.v. voeding, voedingswaarden, is er ‘goed’ en ‘slecht’ voedsel € 82,50
- Intakegesprek van ongeveer een uur t.b.v. onbeperkt sporten. Een maand onbeperkt sporten waarbij tevens gebruik kan worden gemaakt van de Nunchaku lessen, bokslessen en bewegen op muziek. € 104,50

Geen project van uw keuze?

Mail mij bij nieuwe projecten.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!