Bankvrij financieren voor het MKB

SHANGHAI PAPA

Ervaren Chinese horeca-ondernemersgroep zoekt werkkapitaal voor Authentic Chinese Bar & Cuisine

plus 1 Delen

Ondernemers Maggie Chau en Celia Tang zetten met trots de Chinese traditie voort!
Maggie en Celia groeiden op met de Chinese culturele tradities, waarbij familie, respect en eten een belangrijke rol spelen. Hieruit is het idee van Shanghai Papa ontstaan. Shanghai Papa zal worden gevestigd op een toplocatie in een trendy uitgaansgebied in het centrum van Rotterdam en zal medio september 2019 haar deuren openen. Voor de verbouwing en de aanschaf van inventaris zijn zij nu op zoek naar een annuïtaire lening van € 200.000 gedurende 36 maanden (3 jaar), waarvan de eerste 3 maanden aflossingsvrij. In ruil bieden Maggie en Celia de investeerders een rentepercentage aan van 8,0%.

Het bedrijf
Als tweede generatie Chinezen zijn Maggie en Celia trots op wat hun ouders en cultuur hen heeft gebracht en willen deze traditie voortzetten. Shanghai Papa brengt de oorsprong van de Chinese keuken terug bij u in de buurt. Het concept is de authentieke, traditionele Chinese bereidingswijzen bekleden in een culturele toegankelijke flair. Shanghai Papa is een herbeleving van de Chinese eettradities in een eigentijdse atmosfeer. Authenticiteit, eerlijke ingrediënten en cultuur staan centraal. Hun missie is niet alleen voor heerlijk eten zorgen maar ze willen ook graag een stukje van hun cultuur delen en meegeven.

Zowel voor jong en oud moet Shanghai Papa een gemoedelijke, fijne omgeving zijn waar je ’s middags een heerlijk kopje Chinese thee kunt drinken en 's avonds een authentiek Chinees diner kunt nuttigen. De sfeer is open en toegankelijk. Er is geen begrenzing van leeftijd, geslacht of afkomst in de doelgroep.

Het interieur van Shanghai Papa geeft je een glimp van de retro jaren ’30 in Shanghai. Die tijden in Shanghai waren spannend en revolutionair. De rebellerende stad Shanghai heeft tot op de dag van vandaag deze imago. De ontdekking van de westerse cultuur en de kruising met het oosterse is terug te vinden in de karakteristieken van Shanghai Papa. Beide invloeden uiten zich in de interieur van Shanghai Papa. Kleine onbemerkte elementen van Chinese tradities zullen op een speelse eigentijdse manier uitblinken. Het is rijk aan kleur, eigentijds en comfortabel met een ambiance uit de jaren ’30 in Shanghai.

Organisatie
De ondernemers Maggie en Celia hebben samen indirect een belang van 45% in Burgerij Rotterdam BV. Deze BV is destijds opgericht voor de exploitatie als franchisenemer van het hamburger concept Burgerij uit Belgie. De overige aandeelhouders komen uit een groep jonge tweede generatie Chinezen, die in wisselende samenstelling al meerdere horeca-concepten hebben ontwikkeld en/of geëxploiteerd, waaronder het Japanse "All you can eat restaurant" Itoshii, Salad Box en Noc-Noc (No ordinary Coffee - Not only Coffee).
Het Burgerij concept bleek lastig om rendabel te exploiteren op deze toplocatie. Daarom hebben franchisegever Burgerij en verhuurder hun medewerking verleend om op de Botersloot 24 - 28 te Rotterdam, waar nu nog Burgerij en Noc-Noc zijn gevestigd, vanaf medio september Shanghai Papa te kunnen openen. Vanwege de opgebouwde compensabele verliezen is ervoor gekozen om Shanghai Papa onder te brengen in de Burgerij Rotterdam BV, waarvan de handelsnaam zal worden hernoemd naar Shanghai Papa.
Maggie zal het gezicht worden van Shanghai Papa en de dagelijkse leiding op zich nemen en wordt daarbij ondersteund door Celia, die zich meer zal bekommeren op de planning, organisatie en (social media) marketing. Binnen de ondernemersgroep is bovendien zeer veel horeca-ervaring aanwezig om de ondernemers bij te staan.

Omzet en groei
Met het nieuwe concept Shanghai Papa verwachten de ondernemers ook buiten het weekend een goede tafelbezetting te kunnen realiseren op de mooie locatie aan de Botersloot in Rotterdam. Dat bleek met name met het concurrentiegevoelige hamburgerconcept een te grote uitdaging. Door hergebruik van inventaris en eerdere investeringen in het pand kunnen de noodzakelijke herinvesteringen relatief beperkt blijven en zal het nieuwe concept direct rendabel geëxploiteerd kunnen worden op basis van de in ruime mate aanwezige horeca-ervaring binnen de groep. De verwachting is dat de jaarlijkse netto-omzet van € 1,3 miljoen in 2020 met een rendement van 20% zal groeien naar € 1,6 miljoen in 2025 met een rendement van 25%. Dit is het realistische scenario en is met name gebaseerd op het gerealiseerde track-record met de vele andere horecaondernemingen die deze ondernemers groep, en hun familie, al opende.

Financieringsbehoefte
Voor de verbouwing en aanschaf van inventaris is € 382.500 benodigd. Hiervan is € 182.500 reeds door ondernemers geïnvesteerd in het pand en de (keuken)inventaris. Derhalve resteert een financieringsbehoefte van € 200.000, volgens bijgevoegd investeringsoverzicht ten behoeve van de financiering van aanloopkosten (€ 24.500), bouwkundige aanpassingen (€ 71.000) en interieur en inventaris (€ 96.500).

Waarom crowdfunding via Kapitaal Op Maat?
Deze groep ondernemers heeft tot nog toe de vele horeca-initiatieven voornamelijk vanuit eigen middelen gefinancierd. Zij kiezen nu voor crowdfunding via Kapitaal op Maat, vanwege de marketing exposure voor dit vernieuwende unieke horeca-concept, vanwege de leverage en om de investeerders een mooie investeringskans te bieden. De samenwerking met Kapitaal op Maat wordt als erg plezierig ervaren en de ondernemers verwachten dat dit de eerste van een reeks horeca-intitiatieven is die zij samen met de investeerders van Kapitaal op Maat willen realiseren.

Klik hier voor de videopitch van ondernemer Maggie Chau opgenomen in de toekomstige vestiging van Shanghai Papa, waar nu nog Burgerij is gevestigd.

 

 

 

SHANGHAI PAPASHANGHAI PAPASHANGHAI PAPASHANGHAI PAPASHANGHAI PAPASHANGHAI PAPASHANGHAI PAPASHANGHAI PAPASHANGHAI PAPASHANGHAI PAPASHANGHAI PAPASHANGHAI PAPA
Investeerder Bedrag Datum
Davy Geilen € 300 18 juli
Anonieme investeerder € 10.000 17 juli
Daniel Kroesen € 1.000 17 juli
Anonieme investeerder € 100 16 juli
Anonieme investeerder € 800 16 juli
Anonieme investeerder € 300 16 juli
Anonieme investeerder € 200 16 juli
Yilin Gao € 100 16 juli
Anonieme investeerder € 200 16 juli
Anonieme investeerder € 500 15 juli
Anonieme investeerder € 100 15 juli
J L Wertenbroek € 500 15 juli
Anonieme investeerder € 500 15 juli
Natalie Ori € 1.000 15 juli
Anonieme investeerder € 100 15 juli
Anonieme investeerder € 600 15 juli
Anonieme investeerder € 100 15 juli
Anonieme investeerder € 500 14 juli
Anonieme investeerder € 2.000 14 juli
Anonieme investeerder € 2.000 14 juli
Anonieme investeerder € 100 14 juli
Anonieme investeerder € 200 14 juli
Anonieme investeerder € 100 14 juli
Anonieme investeerder € 100 13 juli
Anonieme investeerder € 500 13 juli
Anonieme investeerder € 200 13 juli
Mike Bosman € 500 13 juli
S.R. Sijtsma € 100 13 juli
Stefan Billiet € 200 13 juli
Anonieme investeerder € 1.000 13 juli
Anonieme investeerder € 100 13 juli
Anonieme investeerder € 200 13 juli
J. van Duijn € 500 13 juli
Anonieme investeerder € 600 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 200 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Bram B Norder € 200 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 1.000 12 juli
m sueters € 200 12 juli
hans hobeert € 200 12 juli
Anonieme investeerder € 200 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 300 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
cornelis vrins € 5.000 12 juli
Anonieme investeerder € 1.000 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 1.000 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Frank Massuger € 1.000 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Boen Jozef € 1.000 12 juli
Matina Matina Steendam Visser € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 200 12 juli
Anonieme investeerder € 200 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 300 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 1.000 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 2.500 12 juli
Anonieme investeerder € 300 12 juli
Anonieme investeerder € 1.000 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Jan Hoekveen € 2.000 12 juli
Gert mulder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
H. Bruns € 1.000 12 juli
Anonieme investeerder € 300 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 800 12 juli
Anonieme investeerder € 1.000 12 juli
Dries Denys € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 200 12 juli
Anonieme investeerder € 200 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 200 12 juli
Wiebe van der Hoek € 100 12 juli
Remco Kuipers € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 200 12 juli
Anonieme investeerder € 1.000 12 juli
Anonieme investeerder € 200 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
J D Dekker € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 300 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 400 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 300 12 juli
Anonieme investeerder € 200 12 juli
Gert Roseboom € 200 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
R Smits € 700 12 juli

De informatie is afkomstig van de Ondernemer en is bestemd voor (potentiële) investeerders van Kapitaal Op Maat. De informatie wordt vertrouwelijk beschikbaar gesteld en mag op geen enkele wijze worden gedeeld. Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat heeft de definitieve randvoorwaarden voor dit project vastgesteld. 

Financieringsbehoefte:
Burgerij Rotterdam BV wenst een financiering van € 200.000.

Doel van de financiering:
Voor de verbouwing en aanschaf van inventaris is € 382.500 benodigd. Hiervan is € 182.500 reeds door ondernemers geïnvesteerd in het pand en de (keuken)inventaris. De resterende € 200.000 is werkkapitaal, volgens bijgevoegd investeringsoverzicht ten behoeve van de financiering van aanloopkosten (€ 24.500), bouwkundige aanpassingen (€ 71.000) en interieur en inventaris (€ 96.500).

Aangeboden lening:
De aangeboden leningvoorwaarden omvatten een looptijd van 36 maanden (3 jaar), waarvan de eerste 3 maanden aflossingsvrij. Het betreft een annuitaire lening tegen een rente van 8,0%.

Gepubliceerde informatie:
- Organogram juridische structuur
- Jaarrekening Burgerij Rotterdam BV 2017
- Geconsolideerde Jaarrekening Ce Holding BV 2017
- Prognose Exploitatie Shanghai Papa 2019-2024
- Investeringsoverzicht Shanghai Papa

Toelichting Balans Burgerij BV
Het Eigen Vermogen bedraagt per 31 december 2017 € -170.038. De achtergestelde langlopende schulden bedragen € 285.073. Derhalve bedraagt het garantievermogen € 115.029.
Volgens opgave van de ondernemer bedraagt het Eigen Vermogen per 31 december 2018 € -200k. De achtergestelde langlopende schulden zijn nagenoeg gelijk gebleven dus het garantievermogen per 31 december 2018 bedraagt € 85k.

Toelichting geconsolideerde Balans Ce Holding BV:
Het Eigen Vermogen bedraagt per 31 december 2017 € -132.526. De achtergestelde langlopende schulden bedragen € 314.775. Derhalve bedraagt het garantievermogen € 182.249.

Toelichting op de Exploitatieprognose Shanghai Papa
Op basis van de door ondernemer aangeleverde en bijgevoegde prognose is er voldoende aflossingscapaciteit om aan de rente- en aflossingsverplichtingen van de financiering te voldoen.

Andere financieringen:
Burgerij B.V. is tot nu toe gefinancierd door leningen van diverse aandeelhouders. Volgens bijgevoegde jaarrekening 2017 bedraagt het saldo langlopende schulden per 31 december 2017 € 285.073. Deze zullen worden achtergesteld bij de schuld aan de investeerders via Kapitaal op Maat. Het garantievermogen per 31 december 2017 bedraagt hiermee € 115.029.

Risicoklasse:
Deze aanvraag is geclassificeerd als een gemiddeld risico (klasse B).

Kapitaal Op Maat heeft het project "SHANGHAI PAPA" ingedeeld in de categorie/branche 'Horeca'.

 

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

Investeringsrisico
  • BBB-
  • BB
  • B+
  • B
  • B-
  • BB+
  • CC

laaghoog

Financieringsduur

36 Maanden

Rente

8 %

Reeds geïnvesteerd
€ 66.100 van de € 200.000
Doel van investering
Financiering werkkapitaal
Maak kennis met...
Maggie Chau en Celia Tang
Maggie Chau en Celia Tang
Maggie Chau en Celia Tang

Maggie Chau, 36 jaar en een grote cultuur liefhebber. Haar passie en liefde voor de Chinese cultuur is haar drijfveer voor Shanghai Papa.

Na het afronden van haar twee studies International Business and Languages en Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, heeft ze besloten een zoektocht te beginnen naar haar roots in Hong Kong.

De mogelijkheden in het dynamische Hong Kong waren ontelbaar. Ze werkte als fotograaf en social media manager voor een horloge en sieraden bedrijf. Daarnaast heeft ze ook kunnen assisteren bij het openen van twee succesvolle horecazaken.

Van huis uit heeft ze al veel kunnen leren in de verschillende zaken van haar ouders. Alle fijne kneepjes van het vak kent ze. Terug in Nederland, begon ze grote waardering te hebben voor de horeca ondernemers van de eerste generatie Chinezen en het was haar vader die de aanzet gaf om aan Shanghai Papa te beginnen. Haar vader was en is nog steeds haar grootste inspiratiebron.

Volgens haar vertolkt het begrip eten een hele belangrijke rol in de Chinese cultuur en dat mag worden gedeeld. “Eten is zo belangrijk in ons cultuur, alles draait daar om. Het houdt ons sterk en brengt ons bij elkaar.” Shanghai Papa komt voort uit de liefde voor haar Chinese roots.

Celia Tang (35 jaar) heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Desondanks heeft ze ervoor gekozen na haar studie in het bedrijf van haar ouders (reisorganisatie) te werken om ervaring op te doen in het ondernemerschap.

In 2015 is ze zelf als ondernemer verder gegaan in de horecabranche met een koffiebar en restaurant.

Vanuit haar liefde voor de Chinese eetcultuur en haar passie voor het ondernemen was ze dan ook erg enthousiast toen Maggie haar vertelde over het idee van Shanghai Papa en was het een kwestie van de juiste timing om het plan ten uitvoer te kunnen brengen.

Maggie en Celia zijn al 23 jaar bevriend en willen de uitdaging aangaan om samen hun droom en passie te verwezenlijken.

Dit project wordt begeleid door een intermediair

The House of Finance
Incentive

Alle investeerders worden uitgenodigd voor de feestelijke opening in September. Natuurlijk verwelkomen we ook alle investeerders daarna graag bij Shanghai Papa en serveren wij hen graag een gratis kopje authenthieke Chinese thee.

Daarnaast bieden wij de volgende incentives bij investeringen:

- vanaf € 500: eenmalige korting van 25%
- vanaf € 2.000: eenmalige korting van 50%
- vanaf € 5.000: gratis diner voor 2 personen
- boven €15.000: gratis diner voor 2 personen + 1 jaar lang elke dag een gratis portie dim sum

Geen project van uw keuze?

Mail mij bij nieuwe projecten.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!