Bankvrij financieren voor het MKB

Restaurant Pure Passie

Greenport Horti Campus Westland. Daar willen wij ons restaurant Pure Passie voortzetten in combinatie met een alternatieve kookschool en catering.

plus 1 Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 75 investeerders!

Op het Trade Parc Westland, naast bloemenveiling FloraHolland te Honselersdijk wordt De Greenport Horti Campus gebouwd. De Greenport Horti Campus zal gereed zijn in 2017 en wordt dé internationale tuinbouwcampus waar het bedrijfsleven, scholen, kennisinstellingen en overheden van elkaar kunnen leren. Deze campus zal bestaan uit een middelbare school van Lentiz, een kassencomplex voor onderzoek en een Business-to-Business Center. Restaurant Pure Passie onderzoekt of dit een goede plek is als nieuwe locatie voor het restaurant. Pure Passie wil hier het verhaal over eerlijk en duurzaam uitdragen. Dit doen we door middel van een puur restaurant en een alternatieve kookschool. We willen onze gasten bewust maken dat zij door middel van de keuzes die zij maken als consument, kunnen kiezen voor duurzaamheid. Wij kiezen voor duurzaamheid door te werken met lokale producten en door alles zelf te maken. Om deze uitbreiding mogelijk te maken is werkkapitaal nodig. We zoeken nu € 50.000 werkkapitaal om de eerste stappen te kunnen zetten en bieden onze investeerders 7,5% gedurende 48 maanden. 

Het Bedrijf
Ondernemer en eigenaar Leonard Elenbaas heeft een liefde voor pure producten en een passie voor lekker eten en drinken. In zijn restaurant Pure Passie te ‘s Gravenzande serveert hij sinds 2009 (h)eerlijke gerechten. Smaak, kwaliteit en duurzaamheid spelen hierbij altijd de hoofdrol. Duurzaamheid betekent dat er zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van lokale producten. Leonard gebruikt lamsvlees van de lokale Westlandse Schaapskudde, haalt iedere maand zelf bloem bij de molen en de zuivel komt van Zuivelboerderij van Winden in Schipluiden. Echt alles wordt zelf gemaakt en dit geldt dus ook voor de kruiden: ‘We telen zelf onze eigen saffraan, kleurstoffen uit bloemen en we maken onze eigen paprika poeder van Westlandse paprika’s.’ Alles wordt vanaf de basis zelf gemaakt en bij het samenstellen van de gerechten wordt gekozen voor de beste ingrediënten die het liefst lokaal geproduceerd zijn. Door deze aanpak bewijst Pure Passie aan duizenden klanten en passanten dat duurzaamheid en lekker eten makkelijk samengaan. Het eten bij Pure Passie wordt door de onafhankelijk beoordelingssite www.iens.nl beoordeeld met een 8,5. Op korte termijn wil Leonard bekend staan als “het groenste restaurant van Nederland”.

De omzet / groei
Pure Passie is in 2009 begonnen en heeft tot en met 2015 een gezonde exploitatie kunnen bewerkstelligen een omzet van circa 370K en een positieve exploitatie van circa 10% netto resultaat.
De prognose (huidige exploitatie) voor 2016 bedraagt circa 400K omzet met een procentuele gelijke exploitatie. In de prognose van 2016 zijn alleen de activiteiten van het huidige restaurant meegenomen. De verwachting is dat de verhuizing naar de Campus Horti en de uitbreiding van de diensten daar zorgt voor een aanzienlijke vergroting van de omzet. Het structureel verzorgen van kooklessen aan de leerlingen en het exclusief mogen leveren van catering aan de op de Campus geboden vergaderplekken vormen de basis van deze verwachting. 

Financieringsbehoefte
De verhuizing naar de Horti Campus biedt geweldige kansen voor ondernemer Leonard Elenbaas en zijn restaurant Pure Passie. In de periode voorafgaand aan de start op deze nieuwe locatie zullen echter al voorbereidingskosten gemaakt moeten worden. Een extra bijkomstigheid is dat het huidige Pure Passie restaurant eind 2016 wordt afgebroken vanwege de aanleg van een rotonde. De campus is eind 2017 gereed en de exploitatie zal daar pas begin 2018 kunnen starten. Het restaurant Pure Passie zal dit jaar overbruggen door vanuit een tijdelijke locatie haar werk te doen. Voor deze verhuizing en de voorbereidingskosten die nu al gemaakt moeten worden voor de plannen op De Horti Campus is € 50.000 werkkapitaal nodig.

Als de verhuizing naar de Horti Campus aanstaande is zal er additioneel circa €100.000 geïnvesteerd worden. Deze investering wordt gebruikt voor de inrichting van het restaurant op de Campus.

Waarom crowdfunding bij Kapitaal Op Maat?
Crowdfunding biedt ondernemers de gelegenheid om hun idee aan een groot publiek te presenteren. Mijn idee spreekt veel mensen aan vanwege het sterke concept en de focus op streekproducten. Mijn ervaring is dat klanten vaak geen idee hebben wat er allemaal lokaal geproduceerd wordt. Duurzaamheid is erg belangrijk en gelukkig raken steeds meer mensen hiervan overtuigd. Investeren in mijn bedrijf betekent ook investeren in een vergroting van bewustzijn hiervan. Het allerleukste aan investeren in Pure Passie is dat je straks zelf kunt zien en beleven wat ik wil realiseren op de Campus Horti! Investeerders kunnen echt zien en ervaren wat zij mede mogelijk hebben gemaakt. Wat dat betreft biedt crowdfunding ook echt een kans aan investeerders om het verschil te maken. Ik hoop dat mijn bevlogen verhaal hen hiertoe inspireert en overtuigt.

Het optreden in het programma Pitch van WOS geeft mij daarnaast ook een groot podium en ik hoop natuurlijk dat dit ook bijdraagt aan mijn bekendheid! Uiteraard heb ik een mooie incentive aan deze financiering verbonden en nodig ik de mensen die in mijn plan willen investeren van harte uit in mijn restaurant waar ze zelf kunnen komen ervaren wat mijn Passie is. Mensen die hier gebruik van maken kunnen met korting bij mij terecht. Zie hiervoor de incentive.

Noot van Kapitaal Op Maat
Leonard doet mee aan De Pitch - een nieuw programma van WOS. Hij verschijnt als eerste voor de 4 strenge juryleden van de Pitch. Lukt het hem om de juryleden te overtuigen en hen te laten investeren in zijn onderneming? De Pitch wordt uitgezonden door WOS TV vanaf vrijdag 22 januari om 19.00 uur. Gedurende 6 weken volgen we gepassioneerde ondernemers die hun droom willen realiseren. Kapitaal Op Maat neemt elke week plaats in de vakkundige jury. Na de uitzending plaatsen wij de propositie op ons platform. Op deze manier kunnen de kijkers ook meedoen en de ondernemer op weg helpen. Uitzending gemist? Klik hier 

Restaurant Pure PassieRestaurant Pure PassieRestaurant Pure Passie
Investeerder Bedrag
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 4.000
Anonieme investeerder € 1.500
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 5.000
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 300
Remco Schreuders € 500
Anonieme investeerder € 2.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 2.500
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 2.500
Anonieme investeerder € 500
Jaap de Jong € 1.000
Gert mulder € 200
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 2.500
Anonieme investeerder € 100
Elco Bouwmeester € 1.000
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 500
Jan Maarten Fernig € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 2.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 400
K-J van der Hout € 1.000
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 2.000
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100

Agium Finance & Control heeft de toetsing verzorgd van Pure Passie. Dit restaurant wordt geleid door Chef Kok Leonard Ellenbaas. Gevestigd in ’s-Gravenzande echter met ambitieuze plannen naar een vervolgstap zoals beschreven in de inleiding.

Ontwikkeling
De verhuizing naar de Horti Campus biedt kansen. Kansen om vanuit een nieuw ingerichte keuken zijn passie verder vorm te geven. In de aanloop van deze plannen is er een overbrugging nodig. Het huidige restaurant moet tijdelijk worden gehuistvest op een andere locatie. De campus is eind 2017 gereed en de exploitatie zal per begin 2018 starten. Het huidige restaurant zal echter eind 2016 worden afgebroken vanwege de aanleg van een rotonde. In 2016 zullen er reeds kosten worden gemaakt om de plannen te kunnen realiseren. Het uitgangspunt hierbij zal zijn om zoveel mogelijk gebruik te maken van de faciliteiten die de campus te bieden heeft. Komend jaar zal er voor de verhuizing en de te realiseren plannen reeds circa 50K benodigd zijn. Dit zal via de Pitch worden gerealiseerd waarna er verder wordt gekeken op basis van de verdere uitwerking van de plannen. Of er volgt dan een tweede CF tranche of en wordt bancair ‘doorgefinancierd’.

Financiering
De financiering wordt aangegaan voor werkkapitaal om de verhuizing van het bestaande restaurant naar de tijdelijke locatie te realiseren. En voor de kosten ten behoeve van de voorbereiding voor de plannen bij de Horti Campus.

Bedrag lening: € 50.000,-
Rentepercentage: 7,5%
Looptijd: 48 maanden

Cijfermatige uitwerking
De toetsing is gebaseerd op de realisatie van het restaurant 2015 en de prognose restaurant 2016. Additionele omzetten van catering en kookschool buiten beschouwing gelaten.

We beschikken tevens over de volgende documenten:
- Jaarrekening 2014
- Ondernemingsplan
- Prognoses financiële resultaten 2016/2017 en 2018
- Liquiditeitsbegrotingen 2016/2017 en 2018
- Waardebepaling huidige exploitatie verzorgd door externe taxateur.

Risico
In combinatie met de geleverde cijfers en de gehanteerde uitgangspunten stellen we vast dat dit een gemiddeld risico is voor de investeerders. Dit komt overeen met een rentepercentage van 7,5%. De toetsing is bijgesloten bij het project en voor investeerders inzichtelijk. Onderstaand een toelichting op bepaalde aspecten hieruit.

Rentabiliteit
De geprognosticeerde rentabiliteit is goed te noemen. Het prognoseresultaat voor 2016 is 370K met circa 10% netto resultaat. In kader van de toetsing zijn de additioneel te realiseren omzetten nog niet meegenomen.

Solvabiliteit
De solvabiliteit is met 78% een prima uitgangspositie. Dit komt met name door de positieve waardering van het bedrijf. Dit leidt tot een goede vermogenspositie van het bedrijf. Aanvullende opmerking daarbij is dat hier een deel goodwill in is opgenomen. Kijkende naar de bekendheid welke Leonard heeft opgebouwd in de regio is dit een reële waarde.

Liquiditeit
Het werkkapitaal is stijgende respectievelijk in 2016 € 12k positief.

Aflossingscapaciteit
De cashflow laat voldoende ruimte over om aan de aflossingstermijnen te kunnen voldoen.

Samenvattend
De uitkomst van de totale beoordeling leidt in combinatie met het onderpand en gedeeltelijk startende onderneming tot een gemiddeld risico voor de investeerders op basis van de aangeleverde financiële cijfers betreffende Pure Passie.

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 75 investeerders!
Investeringsrisico
  • A+
  • A
  • A-
  • B+
  • B
  • B-
  • C+

laaghoog

Financieringsduur

48 Maanden

Rente

7,5 %

Reeds geïnvesteerd
€ 50.300 van de € 50.300
Doel van investering
Huisvesting
Maak kennis met...
Leonard Elenbaas
Leonard  Elenbaas

Mijn naam is Leonard Elenbaas. Ik ben 38 jaar en geboren en getogen in het Zeeuwse Goes. Ik ben alleenstaand met een dochter die iedere week 2 dagen bij mij woont. Sinds 2009 ben ik de trotse eigenaar van het restaurant Pure Passie in ’s-Gravenzande. Mijn werkzame leven ben ik begonnen als infanterist bij het korps mariniers. Daar heb ik negen jaar gewerkt en wat ik in die periode geleerd is vooral discipline. Op Curaçao ben ik uit dienst gegaan en daar in de horeca gerold. Anderhalf jaar later ben ik naar Nederland gekomen en heb daar een koksopleiding gevolgd. Tijdens mijn opleiding heb ik een aantal mooie stageplekken gehad:
Het eerste jaar in een hotel van de keten Hampshire op de Veluwe. Het tweede jaar in restaurant Het Raadhuis in Wateringen (1 Michelin ster). Het derde jaar bij Hotel de Hoekse Heeren in Hoek van Holland. Het vierde jaar bij Brasserie De Buuren in ’s-Gravenzand ( dit was niet helemaal passend qua mijn kookniveau, maar toch leerzaam) Het vijfde jaar bij restaurant Savarin in Rijswijk. Nadat ik mijn koksleiding had afgerond heb ik nog enkele maanden gewerkt op de golfbaan Groenendaal in Wassenaar. In 2009 heeft de verbouwing plaatsgevonden van Café de Pet naar Restaurant Pure Passie in ’s-Gravenzande en daar is alles begonnen!
Onze filosofie is om zo verantwoord mogelijk te koken. Niet alleen door alle eetbare delen van een dier te verwerken, maar ook door alles in eigen keuken te bereiden of, in het geval van ons brood, naar eigen recept te laten bakken. Vanzelfsprekend gebruiken wij hierbij geen toevoegingen als kleurstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen. Ieder gerecht en wordt vervaardigd op basis van puur natuurlijke ingrediënten of het nu om specerijenmengsels, sausen of ijs gaat. Ik vind het echt geweldig om op deze manier te werken. Het kan en wat nog belangrijker is: Puur smaakt zo ontzettend lekker!

Incentive

Investeerders vanaf € 200,- ontvangen een korting van 10% op een lunch.

Investeerders vanaf  € 500,- ontvangen een korting van 20% op een lunch of 15% korting op éen van mijn kookcursussen.

Investeerders vanaf € 1.000,- ontvangen een korting van 20% op een lunch of diner en een gesigneerd exemplaar van mijn boek Hete Kolen of Hete vuren.   

Geen project van uw keuze?

Mail mij bij nieuwe projecten.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!