Bankvrij financieren voor het MKB

People's Avenue - duurzame mode

People's Avenue is een duurzaam modelabel met als doel om eerlijke kleding van hoge kwaliteit commercieel en toegankelijk te maken.

People's Avenue - duurzame mode
plus 1 Delen

People’s Avenue is vooruitstrevend op het gebied van duurzame mode. Door samenwerkingen te sluiten met twee bekende mode bloggers Lizzy van der Ligt en Annic van Wonderen, voormalig hockey international Taeke Taekema, Katja Schuurman, stylist Mari van de Ven, Vogue en Glamour Magazine zetten wij het commerciele karakter van het merk extra kracht bij. Het gaat goed met ons merk en daarom zijn nu op zoek naar werkkapitaal. We vragen de investeerders van Kapitaal Op Maat een lening van € 150.000,- gedurende 48 maanden en bieden hen in ruil een rentepercentage aan van 8%. We zijn ontzettend blij dat het bewustzijn voor duurzaamheid groeiende is en willen daar graag een bijdrage aan leveren door te laten zien dat commercieel en duurzaamheid samen gaan!

(20 oktober 2016 Update)
Op 19 oktober liep het storm bij People's Avenue in Amsterdam. De onlangs wereldwijd tot nummer één uitgeroepen DJ Martin Garrix lanceerde in een tijdelijke Pop-Up store in de winkel van People's Avenue zijn ADE - Amsterdam Dance Event kledinglijn. Met als gevolg een stormloop naar de winkel. Roland Wiechert heeft dit zelf vastgelegd in een korte video. Roland: "Het is fantastisch dat een NO 1 DJ als Martin Garrix gelooft in ons concept van duurzame kleding. Onze samenwerking is geweldig. Samen met onze andere ambassadeurs gaan we People's Avenue nog verder (internationaal) uitrollen, wij zijn er klaar voor! Investeert u ook in onze toekomst?"

Het Bedrijf
People’s Avenue is een Amsterdams modemerk dat zich specialiseert in duurzame mode van hoge kwaliteit. Onze kleding is biologisch, eerlijk geproduceerd en heeft een commerciële uitstraling. People’s Avenue onderscheidt zich als merk door duurzame mode toegankelijk te maken voor een breed publiek. Wij zijn vooruitstrevend op het gebied van duurzame mode en maken zoveel mogelijk gebruik van biologische en gerecyclede materialen. We dragen er tevens zorg voor dat iedereen in het hele productie traject wordt behandeld op de manier waarop we zelf ook behandeld willen worden.

Om succesvol te kunnen zijn als duurzaam merk geloven wij dat de kwaliteit van de producten minstens zo goed moet zijn als die van het niet-duurzame alternatief. Naast duurzaamheid zijn kwaliteit en merkbeleving bij People’s Avenue ontzettend belangrijk. Een voorbeeld van onze voortdurende afweging tussen duurzaamheid en kwaliteit is dat wij nog wel chemische verf gebruiken, omdat de kwaliteit van biologische verf nog niet goed genoeg is. People’s Avenue zal de eerste zijn die overstapt naar biologische verf op het moment dat de kwaliteit van deze verf vergelijkbaar is met de kwaliteit van chemische verf. We zorgen er wel voor dat we de minst vervuilende variant kiezen natuurlijk. Naast het gebruik van biologisch katoen zijn wij nu aan het testen met andere duurzame textiel soorten die of biologisch zijn of gerecycled en daarna weer recyclebaar zijn. Overigens wordt het verven in onze fabriek in India gedaan met een volledig gesloten water-recycle systeem.

We zijn in oktober 2015 begonnen met twee eigen winkels gevestigd in Haarlem en Utrecht die dagelijks geopend zijn. Sinds 1 maart 2016 is onze webshop live en is de wholesale aan andere winkels begonnen en wij kunnen dit jaar al winstgevend afsluiten. Door de verschillende verkoopkanalen kunnen wij snel opschalen en spreiden wij tevens het risico. 2016 heeft vooral in het teken gestaan van de opbouw en uitbreiding van onze naamsbekendheid. Waar People’s Avenue zich in onderscheidt ten opzichte van andere duurzame mode merken is dat de People, de Planet en de Profit echt op gelijke voet staan. Wij zijn er heilig van overtuigd dat er alleen op commerciële manier een duurzaam bedrijf in stand gehouden kan worden en alleen op die manier dus ook de doelen bereikt kunnen worden. De 3 People’s Avenue winkels staan in Haarlem, 60m2 aan de Grote Houtstraat 156 en in Utrecht, 180m2 aan de Choorstraat 3. In Augustus 2016 is onze derde winkel geopend in Amsterdam op de Raadhuisstraat, 120m2.

People’s Avenue richt zich op de doelgroep eind 20 tot midden 40, stadse, opgeleide mensen die bewust willen leven maar vooral mooie en kwalitatieve producten willen kopen. De ‘target groep’ generatie Y leeft in de grote steden, is opgeleid en heeft verregaande interesse in duurzame producten. En zij willen sportief en gezond leven. De praktijk heeft de eerste maanden echter al geleerd dat de klantenkring veel breder is. Er komen ook jongere en oudere klanten in de winkels die zich aangetrokken voelen tot het toegankelijke karakter en de prijs/kwaliteit verhouding. 

Organisatie
People’s Avenue B.V. is in oktober 2015 opgericht door Roland Wiechert. Roland is in 2012 begonnen met INFACT. Dit bedrijf ontwerpt en produceert bedrijfskleding voor onder andere Marqt , Bagels & Beans en maakt promotiekleding voor merken als Vogue en Victor & Rolf. People’s Avenue is volgens dezelfde waarde opgezet, maar richt zich uitsluitend op de consumentenmarkt. Het moederbedrijf LBZ B.V. heeft 100% van de aandelen. Het team van People’s Avenue op het hoofdkantoor te Amsterdam bestaat uit 5 fulltime medewerkers. Daar willen wij op korte termijn 1 nieuwe medewerker bij zoeken voor Finance en ook willen we nog 2 stagiaires voor de assistentie bij  productie en marketing. We hebben inmiddels 3 winkels en hier werken rond de 20 medewerkers. De organisatie van People's Avenue heeft een adviesraad achter zich staan met grote internationale zwaargewichten die hoge functies hebben (gehad) in verschillende bedrijfstakken.

Duurzame materialen
Wij betrekken onze kleding bij duurzame producenten die wij zelf een paar keer per jaar bezoeken. De eerste collectie van People’s Avenue bestond voor 90% uit biologisch katoen en voor 10% uit gerecyclede PET flessen. Een greep uit onze duurzame producten: 
- Biologisch katoen: is katoen dat niet met chemicaliën bespoten is en er zijn geen genetisch gemodificeerde zaden gebruikt. Hierdoor is de plant sterker geworden en dat zie je aan de kwaliteit van het katoen. Het is super zacht, krimpt minder snel en ademt beter. Hierdoor is het erg comfortabel om te dragen en is de kleding van hoge kwaliteit.
- Recycled PET: wordt in een deel van de kleding gebruikt. Hiermee kan er in bepaalde kleding stukken strech gemaakt worden. Tevens gaan wij dit ook gebruiken voor de binnenkant van jassen.
- Biologische wol: gebruiken wij voor de wintercollectie om truien te kunnen maken. Biologische wol betekent dat de dieren op een biologische manier leven en eten en de wol wordt niet chemisch behandeld.
- Lyocell: is een natuurlijk en bijzonder duurzaam materiaal. Het wordt gewonnen uit hout en kan gebruikt worden voor de meer modieuze kleding zoals zomer tops en licht vallende jurken.

Omzet en Groei 
De ontwikkeling van het merk naar de start van de verkoop heeft slechts 5 maanden gekost. In 2 maanden is de eerste collectie ontwikkeld en de 3 maanden daarna geproduceerd. Door deze enorme tijdsdruk zijn de ontwikkelingskosten relatief hoog geweest maar desondanks blijft er een gemiddelde marge van 70%. Deze marge kan toenemen tot 80% als wij de productie kunnen verhogen. People’s Avenue maakt gebruikt van drie kanalen voor de salesstrategie: Retail, Wholesale en E-commerce. Retail is tot nu toe verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van onze omzet en bestaat uit de verkoop in de winkels van People’s Avenue, waarin wij dagelijks de grootste hoeveelheid verkoop realiseren. Het huidige E-Commerce platform is nog klein, we zijn pas sinds 1 maart 2016 begonnen met de webshop. Het laatste kanaal van de People’s Avenue sales strategie bestaat uit Wholesale, hier wordt niet gekeken naar maximale omzet op korte termijn, maar naar de kwaliteitswinkels die passen in de strategie.

In 2017 zal het franchise verkoopkanaal zijn opgezet om op grote schaal veel winkels te openen in verschillende internationale steden. Het franchise-concept zal People’s Avenue internationaal meer merkbekendheid bieden en het openen van meerdere winkels biedt ons de mogelijkheid om de productie flink op te schalen en onze marges te vergroten. Onze verwachte omzet voor 2016 bedraagt € 790.000 en we verwachten dat deze in 2017 zal oplopen naar € 1.870.000,-. 

Financieringsbehoefte 
Het gaat goed met ons merk en om te kunnen groeien is een investeringsronde nodig om ons team uit te kunnen breiden en de aanstaande collectie te kunnen voorfinancieren. Er is namelijk een snel groeiende vraag naar het merk door de unieke prijs / kwaliteit verhouding en de steeds verder toenemende vraag naar eerlijke kleding. Om deze groei te kunnen bewerkstelligen moet er € 150.000,- geinvesteerd worden. We zijn daarom op zoek naar een lening van € 150.000,- gedurende 48 maanden en bieden de investeerders van Kapitaal Op Maat in ruil een rentepercentage van 8% aan.

Waarom Crowdfunding via Kapitaal Op Maat?
Voor ons is de bekendheid van ons merk nu het allerbelangrijkst. Crowdfunding past daarnaast erg goed bij wat wij als merk willen uitdragen. Wij zijn van deze tijd en nemen onze verantwoordelijkheid. We vonden in Kapitaal Op Maat een erg fijne partner en gaan dit avontuur vol vertrouwen met hen aan!

Meer informatie? Bezoek onze website http://www.peoplesavenue.com/ 

People's Avenue - duurzame modePeople's Avenue - duurzame modePeople's Avenue - duurzame modePeople's Avenue - duurzame modePeople's Avenue - duurzame modePeople's Avenue - duurzame modePeople's Avenue - duurzame modePeople's Avenue - duurzame modePeople's Avenue - duurzame modePeople's Avenue - duurzame modePeople's Avenue - duurzame mode
Investeerder Bedrag
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 2.000
michel tol € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 500
Agnes Vossen € 300
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Jerry Bouman € 2.000
Anonieme investeerder € 400
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 800
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 1.500
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 1.500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 200
Cornelis Jan Groeneveld € 100
Anonieme investeerder € 500
michel tol € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 3.000
Marc Stroo € 300
Jaap Crezee € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Jan Willem poortman € 200
cees elissen € 200
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 200
Willem De Mol € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 1.000
Adrienne Lijs € 500
Jeffrey van der Meule € 700
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 2.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 400
Anonieme investeerder € 400
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100

Agium Finance & Control heeft de toetsing verzorgd voor People’s Avenue B.V. People’s Avenue is een Amsterdams modemerk dat zich specialiseert in hoge kwaliteit duurzame mode. Het bedrijf maakt onderscheid door duurzame mode toegankelijk te maken voor een breed publiek, met een commerciële uitstraling en biologisch en eerlijk geproduceerde kleding. People’s Avenue is opgericht door Ronald Wiechert in oktober 2015 en het moederbedrijf LBZ B.V. heeft 100% van de aandelen in het bedrijf. Tot op heden is er vanuit de holding € 450.000 geïnvesteerd om het merk People’s Avenue op te zetten. Dit heeft geresulteerd in een onderneming met 3 winkels, een webshop en wholesale waarbij de omzet in 2016 op ongeveer € 790.000 uit zal komen. In 2016 zal er een aanloopverlies zijn van € 41.429, maar de winst zal naar verwachting in 2017 groeien tot € 310.973. Dit zal mede gerealiseerd worden door de investering via Kapitaal Op Maat.

Financiering
De gevraagde financiering is bedoeld voor de uitbreiding van het team en voorfinanciering van de productie. De investering die hiervoor benodigd is bedraagt € 150.000. De schuld aan Kapitaal op Maat wordt in 4 jaar afgelost.

Bedrag lening: € 150.000
Rentepercentage: 8%
Looptijd: 48 maanden

Cijfermatige uitwerking
De aanvraag van deze lening is beoordeeld op basis van de gerealiseerde cijfers 2016 tot nu en de geprognotiseerde cijfers van 2016-2017. De omzet zal naar verwachting oplopen van € 790.000 in 2016 naar € 1.870.000 in 2017.

Risico
In combinatie met de geleverde cijfers en de gehanteerde uitgangspunten stellen we vast dat dit project een gemiddeld risico heeft voor de investeerders. Hierbij zal een rente worden vergoed aan de investeerders van 8%. De samenvatting van de toetsing is bijgesloten bij het project en is voor investeerders inzichtelijk. Onderstaand een toelichting op bepaalde aspecten hieruit.

Rentabiliteit
De rentabiliteit in 2016 heeft een hoog risico. Dit komt doordat er een negatief bedrijfsresultaat van € 41.429 wordt behaald in 2016. In 2017 hebben zowel de rentabiliteit van het eigen vermogen als van het totale vermogen een laag risico. Dit komt doordat er in 2017 een verwachte winst van € 310.973 behaald wordt.

Solvabiliteit
De solvabiliteit is met een 37% in 2016 een gemiddeld risico. Door het goede bedrijfsresultaat in 2017 zal deze stijgen naar 80% in 2017. Hierdoor brengt de solvabiliteit een laag risico met zich mee in de risicobeoordeling.

Aflossingscapaciteit
De aflossingscapaciteit heeft een hoog risico. Dit komt door het aanloopverlies in 2016. Een tekort in 2016 zal worden bijgestort vanuit de Holding LBZ BV. In 2017 zal de aflossingscapaciteit ruim voldoende zijn. 

Samenvattend:
De uitkomst van de totale beoordeling leidt tot een hoog risico voor de investeerders op basis van de aangeleverde financiële cijfers door de ondernemer en de ontwikkelingen in de branche.

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

Investeringsrisico
  • A-
  • B+
  • B
  • B-
  • C+
  • C
  • C-

laaghoog

Financieringsduur

48 Maanden

Rente

8 %

Reeds geïnvesteerd
€ 47.400 van de € 150.000
Doel van investering
Financiering werkkapitaal
Maak kennis met...
Roland Wiechert
Roland  Wiechert

Na het ontdekken van de problemen in de textiel industrie met betrekking tot de vaak erbarmelijke arbeidsomstandigheden voor het personeel en de milieu vervuiling ben ik mijn eerste bedrijf (INFACT) begonnen waarmee ik wilde laten zien dat eerlijke kleding op een commerciële manier gemaakt kan worden voor de B2B markt. Nu ik gezien heb dat de markt er klaar voor is heb ik vorig jaar besloten mijn droom na te gaan jagen en een eigen modelabel te beginnen, uiteraard gestoeld op dezelfde normen en waarden. People's Avenue heeft de deuren van haar eerste 2 winkels eind 2015 geopend en heeft sinds september er een derde winkel bij gekregen. We zijn nu klaar voor de volgende stap en daarom zijn we nu op zoek naar werkkapitaal via de investeerders van Kapitaal Op Maat.

Incentive

Onze partners en medewerkers kunnen te allen tijde gebruik maken van 25% vrienden- en familiekorting in onze winkels. Tevens organiseren wij 4 groots opgezette collectie lanceringen per jaar waar veel pers en bekende Nederlanders uit de sport, mode en entertainment business aanwezig zijn. De eerste 2 evenementen waren ervaringen om nooit te vergeten. Investeerders vanaf € 500,- kunnen ook gebruik maken van de korting en worden uitgenodigd voor de collectie lanceringen.

Geen project van uw keuze?

Mail mij bij nieuwe projecten.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!