Bankvrij financieren voor het MKB

Mr.Smith groeit uit zijn fancy jasje!

Mr.Smith, de unieke conceptstore voor mannen die van luxe, comfort en gemak houden.

plus 1 Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 50 investeerders!

Mr.Smith is geen standaard herenmode zaak, het is dé unieke “conceptstore” voor mannen die van luxe, comfort en gemak houden. Mr.Smith wil een volgende stap maken en is daarvoor een crowdfunding campagne gestart.

Mr.Smith, of beter gezegd de onderneemster Diane Steinfort, is concreet op zoek naar € 70.000,-. Zij gaat dit kapitaal aanwenden voor de verbouwing en inrichting van de nieuwe winkel en het (voor)financieren van de voorraad.

Wie is Mr.Smith?
Mr.Smith is een bestaande conceptstore bedacht door Diane Steinfort. Bij Mr.Smith worden mannen geïnspireerd door het wisselende assortiment, de gastvrije ontvangst met koffie, wijn of een fris pintje en door de initiatieven die worden georganiseerd in en rond de winkel, zoals: een wijnproeverij, een akoestisch mini concert, een stand-up comedian, een ouderwetse kaartavond, een jeux de boules toernooi, etc. Veel meer dus dan alleen een winkel in herenmode!

Conceptstores onderscheiden zich in de eerste plaats van ‘normale’ winkels door een breed assortiment aan te bieden. Dit brede assortiment bestaat overigens vaak uit productgroepen, die niet direct aan elkaar verbonden zijn. Daarnaast wordt ingespeeld op de beleving van de klant hetgeen wordt versterkt door de niet alledaagse combinatie van producten.

Heeft de klant moeite om zijn assortiment zelf samen te stellen? Dan is het personeel van Mr.Smith altijd bereid om daarin te helpen. Zelfs in de avonduren bij de klant thuis.

Compleet assortiment voor de man!
Het assortiment van Mr.Smith bestaat niet alleen uit herenmode. Naast kleding en schoenen worden ook producten aangeboden die vallen onder de categorie wonen, kunst, persoonlijke verzorging, lifestyle, literatuur, muziek en business. Hierbij gaat het niet om de standaardproducten, maar om producten die klasse en allure uitstralen en die niet overal verkrijgbaar zijn.

Over Diane Steinfort
Diane (40) is gehuwd met Stephen (43). Samen met hun dochter Bebelle (9) wonen ze in Hulst. De echtgenoot van Diane heeft een vast dienstverband bij een internationaal handelsbedrijf. Diane is al heel haar professionele carrière (ruim 20 jaar) werkzaam in de mode-industrie. Zij heeft daarbij diverse functies vervuld, bijvoorbeeld: Accountmanager Bestseller Wholesale Benelux, Accountmanager Gstar België en Country Manager België Gsussindustries. Van 2009 tot met 2012 was Diane eigenaar van HOTBUNKING Brands, een agentuur in de Benelux met een merkenmix in het midden tot hoog segment. Het adviseren rond “innovatie in mode retail” bij zowel grote als kleine retailers is altijd haar passie geweest. In november 2013 is Diane gestart met haar conceptstore Mr.Smith.

De retail markt
Tijdens het World Retail Congres in 2012 en 2013 wezen trendspecialisten er op dat het koopgedrag van de van de consument sterk wisselend is. Eén behoefte blijft bestaan: men koopt een beleving. Aanvullend voorspelden specialisten de hergeboorte van "het warenhuis". Om die reden is Mr.Smith ontwikkeld. Een conceptstore cq warenhuis voor mannen, waar duurzame producten en/of diensten worden verkocht. Genieten staat centraal en luxe en comfort horen daarbij. In de directe omgeving van Hulst zijn geen vergelijkbare winkels aanwezig.

De doelgroepen
Mr.Smith richt zich op de volgende doelgroepen:
1) Mannen die van luxe, comfort, gemak en een bepaalde lifestyle houden. Een doelgroep in de leeftijd van 35 t/m 70 jaar. Mannen die het belangrijk vinden om zichzelf te profileren als gentleman en genieter. Mannen die willen uitstralen dat ze succesvol zijn, op welk gebied dan ook. Deze mannen dragen zowel kostuums als een hedendaagse spijkerbroek met cashmere trui en smal gesneden blazer. Met een klassieke schoen voor het werk of een sportschoen in het weekend. Deze mannen houden van authenticiteit, kwaliteit en originaliteit. Buiten het feit dat deze mannen kunnen genieten van de bijna butler aandoende service bij Mr.Smith vinden ze het ook prettig om als klant geassocieerd te worden met Mr.Smith.
2) Jongeren die worden aangeduid als “hipster”. Een doelgroep van 16 t/m 40 jaar. De groep hipsters wordt steeds groter en krijgt steeds meer invloed op de mainstream. Het zijn de early adoptors, ook wel trendsetters genoemd. Het is een grote groep die elkaar beïnvloedt en daarmee ook andere consumentengroepen meekrijgt. Een doelgroep met een groot potentieel.

De organisatie
Mr.Smith is een commanditaire vennootschap bestaande uit een beherende vennoot (Diane  Steinfort) en een stille vennoot. De stille vennoot steunt de onderneming voornamelijk financieel (25.000 euro). Diane wordt verder ondersteund door Claassen, Moolenbeek & Partners. Niet alleen op het gebied van financiën, maar ook op het gebied van organisatie en commercie.

Personeel
Persoonlijke service is belangrijk binnen het concept van Mr.Smith. Diane Steinfort heeft veel ervaring opgedaan in de retailwereld. Hierbij heeft ze ondernemers bijgestaan om hun winkel verder te optimaliseren. Om een winkel van 350 m2 goed te managen is personeel nodig. Diane heeft Machiel Dröge benaderd om haar te assisteren. Machiel Dröge is bekwaam in het modevak. Hij heeft de opleiding Textielmanagement en organisatie gevolgd. Machiel zal Diane ook bijstaan met de inkoop van de goederen en de marketing rond Mr.Smith. In het weekend en hoogtijdagen voor toeristisch Hulst zal het team van Mr.Smith worden bijgestaan door een assistent verkoper.

De locatie
Hulst is een historische stad waar een winkel als Mr.Smith prima in past. Hulst trekt jaarlijks 2,1 miljoen bezoekers. Momenteel is Mr.Smith gevestigd in de protestante kerk in de gemeente Hulst. Een markant gebouw binnen de stadswallen van de gemeente Hulst. Echter, het aantal vierkante meters is te beperkt. Er is daarom uitgekeken naar een ander pand binnen de stadswallen van de gemeente Hulst. De keuze is gevallen op de Steenstraat 23. Het is een historisch pand met een klassieke pui, van binnen is de winkel uitermate modern.

De Steenstraat is een doorgaande straat in de binnenstad. In deze straat woonde de nouveau riche van Hulst in de eerste helft van de 20ste eeuw (1900 – 1950). De Steenstraat leidt de bezoeker naar de vernieuwde Bierkaai met de kunstmatige haven en de aanwezige horeca. Ook is het de doorgaande route naar het VVV (’s Landshuis), het museum, de gerestaureerde land- en waterpoort (Keldermanspoort) en de stadswallen zelf. Daarnaast is het pand dicht gelegen bij de markt, het centrale hart van de binnenstad van Hulst.

Huidige verkoopresultaten
Het eerste kwartaal in 2014 heeft Mr.Smith een omzet behaald van € 13.929,--. Met een gemiddelde inkoopwaarde van 57% is de brutowinst € 5.990,-. Onderzoek wijst uit dat in de eerste 3 maanden 19,5% van de totale jaaromzet wordt gerealiseerd. Zonder groei komt de omzet uit op € 71.433,- de brutowinst op € 30.716,- en de nettowinst op € 10.642,-. In het plan gaat men echter uit van een omzetgroei van € 258.300,-in 2014 door de grotere vloeroppervlakte.

Toelichting op de Rating - B (gemiddeld risico) en doorlooptijd
Ondanks dat Mr.Smith een startend bedrijf is (minder dan 2 jaar actief) heeft het een solide balans. Puur op basis van de eigen balans en resultaten zou het project zelfs in de risicocategorie “laag” behoren. Echter, op basis van de branchevergelijking kennen we het project een “gemiddeld” risico toe. Zekerheden worden geboden in de vorm van hoofdelijke aansprakelijkheid van de onderneemster en daarnaast wordt ook de inventaris en de voorraad aan de financiering verpand. Nadere financiele toelichting op de Rating kunt u terugvinden in de aanvullende documentatie als u bent ingelogd.

Het project Mr.Smith heeft een doorlooptijd van 30 dagen in plaats van de gebruikelijke 100 dagen. De reden hiervoor is dat Mr.Smith snel haar nieuwe winkel wil gaan openen (1 augustus 2014) om maximaal te profiteren van drukke zomerseizoen.

De financiering
Mr.Smith is op zoek naar investeerders die gezamenlijk € 70.000,- euro bijeen gaan brengen. De investering zal worden aangewend voor de verbouwing en inrichting van het nieuwe pand in de Steenstraat. Bovendien is er een grotere winkelvoorraad nodig.

Incentive
Alle investeerders worden (desgewenst) lid van de “Mr.Smith Associates Club”. Deze leden (Platinum Members) kunnen als eerste profiteren van nieuwe collecties, worden uitgenodigd voor besloten evenementen, etc. Indien interesse worden de maten gedocumenteerd, zodat specifieke wensen rond kleding gezocht, opgestuurd of bezorgd worden. Platinum Members kunnen gratis gebruik maken van de “crispy shirt service”: Alle overhemden bij Mr.Smith aangekocht worden voor hen naar de stomerij gebracht en opgestuurd of bezorgd.

Investeer in Mr.Smith en ontvang naast een aantrekkelijk rendement een tegoedbon te besteden in de winkel van Mr.Smith voor bijvoorbeeld een nieuwe outfit of iets anders!
Investeringen van € 500,- tot € 1.000- = tegoedbon van € 100,-
Investeringen van € 1.000,- tot € 5.000,- =  tegoedbon van € 150,-
Investeringen meer dan € 5.000,- = tegoedbon van € 250,-

Waarom kies je voor crowdfunding bij kapitaalopmaat.nl?
De reden dat we besloten hebben voor een financiering via crowdfunding ligt hem in het feit dat het concept van de winkel zich uitermate leent voor deze vorm van financieren en  marketingtechnisch heeft het ook voordelen.

Kortom!
Wil jij Diane steunen om haar droom te realiseren? Investeer dan nu in Mr.Smith! Kijk ook eens op http://mr.smithstore.nl/

Als u bent ingelogd ziet u de toelichting op de begroting en de samenvatting van de toetsing.

Mr.Smith groeit uit zijn fancy jasje!Mr.Smith groeit uit zijn fancy jasje!Mr.Smith groeit uit zijn fancy jasje!Mr.Smith groeit uit zijn fancy jasje!Mr.Smith groeit uit zijn fancy jasje!Mr.Smith groeit uit zijn fancy jasje!Mr.Smith groeit uit zijn fancy jasje!Mr.Smith groeit uit zijn fancy jasje!Mr.Smith groeit uit zijn fancy jasje!Mr.Smith groeit uit zijn fancy jasje!Mr.Smith groeit uit zijn fancy jasje!
Investeerder Bedrag
Anonieme investeerder € 2.500
Anonieme investeerder € 4.200
Anonieme investeerder € 8.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 400
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 3.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 200
Gert Mosterd € 400
Gert Mosterd € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 600
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 2.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
TRincK € 300
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 1.200
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 1.500
Anonieme investeerder € 500
Luc Mangnus € 200
Anonieme investeerder € 7.000
Anonieme investeerder € 100
Edwin Witt € 2.000
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 3.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 7.000
Ties Spakman € 2.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.500
Edwin Witt € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 1.300
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 2.000
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 1.000
TRincK € 500

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 50 investeerders!
Investeringsrisico
  • A
  • A-
  • B+
  • B
  • B-
  • C+
  • C

laaghoog

Financieringsduur

60 Maanden

Rente

8 %

Reeds geïnvesteerd
€ 70.000 van de € 70.000
Doel van investering
Financiering werkkapitaal
Maak kennis met...
Diane Steinfort
Diane Steinfort

Ik ben Diane Steinfort en gehuwd met Stephen. Samen met onze dochter Bebelle wonen wij in Hulst. Ik ben al ruim 20 jaar werkzaam in de mode-industrie. Dat is mijn passie. In november 2013 ben ik gestart met MR.Smith.

Geen project van uw keuze?

Mail mij bij nieuwe projecten.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!