Bankvrij financieren voor het MKB

Flexipol Composites

Het ontwikkelen en produceren van complexe composiet constructies.

plus 1 Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 132 investeerders!

Flexipol Composites BV is een onderneming die zich richt op de toepassing van composiet materialen in verschillende branches, maar met name in de architectuur. De oprichters van Flexipol Composites (directie en het management) zijn al meer dan 25 jaar actief in de kunststoffenbranche en hebben hun sporen verdiend bij de ontwikkeling van enkele icoonprojecten in Nederland, zoals het stadskantoor Utrecht, het Nieuwe Hilton op Schiphol en enkele overheidsgebouwen.

Composieten zijn samengestelde kunststoffen waarbij Flexipol zich specifiek heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van vezel versterkte kunststoffen. Met name de duurzaamheid, de vermindering van CO2, de vormvrijheid van het materiaal en de zeer grote sterkte bij een laag gewicht maakt dat de composieten een zeer groot toepassingsgebied kent. 

Composieten worden onder andere gebruikt voor windmolenbladen, automobiel carrosserieën, bruggen, vliegtuig onderdelen, MRI scanners , project meubelen, Architectuur (gevelbouw) en nog veel meer. Het is de snelst groeiende markt wereldwijd, en dan vooral omdat het een zeer milieuvriendelijk alternatief is voor veel standaard (bouw)materialen.

Life cycle analysis rapporten laten zien dat composieten vanaf de winning van grondstof, tot recycling van het materiaal veel minder energie verbruiken dan welk ander materiaal dan ook. En juist die vermindering van energie behoefte zorgt ervoor dat het veel minder Co2 veroorzaakt en milieutechnisch zeer goed scoort.

Het ontstaan van Flexipol Composites
De ontwikkeling van deze high-tech kunststoffen heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. In die ontwikkeling heeft de markt zich gesplitst tussen bedrijven die zich specialiseren is de ontwikkeling van kennis én bedrijven die zich specialiseren in de kunst van het produceren.

Flexipol voegt die twee specialismen samen. De ervaring opgedaan bij het ontwikkelen, engineeren en produceren van europa’s grootste projecten heeft ervoor gezorgd dat er een unieke positie ingenomen kan worden in de markt. Geen ander bedrijf heeft zowel de kennis van het engineeren alsook de kennis van het produceren van complexe composietconstructies onder één dak. De concurrentie op die markt is dan ook minimaal.

Het doel van Flexipol is de kennis breder in de markt aan te bieden en daarmee in te spelen op de interessante renovatie markt. Nederland kampt met een grote leegstand van gebouwen. Vaak voldoen die gebouwen niet aan de hedendaags norm. De isolatie eisen van gebouwen zijn dermate hoger geworden dan met de bestaande technieken er geen nieuwe gevel aan een bestaande constructie kan worden gehangen. Wat resteert is dan sloop van het gebouw.

Hierdoor wordt niet alleen kapitaal vernietigd, maar ook slopen kost energie en veroorzaakt daardoor Co2. Geen milieuvriendelijke oplossing dus en zonde van het geld. Met zijn lage gewicht, hoge sterkte en hoog isolerend vermogen kunnen composiet gevels aan bestaande constructies worden gemonteerd. Het geeft het gebouw een totaal nieuw uiterlijk, het maakt het gebouw technisch up to date en geeft het gebouw een nieuw leven.

Het Managementteam
Het vier man sterke managementteam van Flexipol composites BV bestaat uit: Stefan Smit , Mario Vertelman, Rene Valk en Jack Smit. Zij werken al jaren samen aan het ontwikkelen van duurzame oplossingen voor de bouw en infra.

Wat wij willen bereiken is dat we gevels ontwikkelen van recyclebaar Bio-composiet die we niet meer verkopen maar middels een leaseconstructie gaan verhuren. Die gevels blijven dan ons eigendom en na de economische levensduur halen we ze terug, we recyclen ze en gebruiken de vrijgekomen materialen opnieuw. Daarmee worden de gebouwen in Nederland die met composiet zijn uitgevoerd als het ware de grondstoffenvoorraad zijn voor ons bedrijf. Het recyclen is al mogelijk, voorbeelden te over. Ook hebben we al concepten liggen voor gevels die energie opleveren, zodat het gebouw in zijn eigen energie kan voorzien. Volledig CO2 neutraal dus. Stel je de mogelijkheden eens voor! Dat heet circulair bouwen en dat is de toekomst zoals wij die zien.

Case: Veilige Veste Leeuwarden
Een oud politiebureau wat op de nominatie stond te worden gesloopt. Oude architectuur, veel beton dat door de gevels naar buiten stak, een koud energie verslindend gebouw om in de termen van vandaag te spreken. Totdat de architect samen met Flexipol een oplossing bedacht: De oude gevel is gestript en het gebouw is volledig voorzien van een hoogwaardige composiet gevel. Het is aangebracht volgens het “passief huis” systeem waardoor er niet meer dan drie waxinelichtjes nodig zijn om het gebouw te verwarmen.

Het gebouw kan nu weer makkelijk 30 tot 40 jaar mee en is in gebruik als opvanghuis voor vrouwen die zijn blootgesteld aan eer gerelateerd geweld. Dus: Niet slopen…. Maar hergebruiken.

Wat hebben we al bereikt
In de korte tijd vanaf de oprichting zijn de prognoses al overstegen en staat er een aantal mooie projecten op het programma. Waarbij een omzet geprognosticeerd was van ca. € 650.000 zal deze dit jaar (2014) uitkomen op € 1.200.000. Het resultaat voor 2014 komt uit op ca € 171.000. Voor 2015 wordt een omzet verwacht van ca. € 2.000.000 en gebaseerd op de offertes en contacten die nu al gelegd zijn is dit een zeer conservatieve inschatting.

De doelgroepen zijn vooral Architecten, gebouweigenaren en ontwikkelaars als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe gebouwen of het hergebruiken van bestaande gebouwen. In de uitvoering wordt nauw samengewerkt met de aannemerij en gebouwbeheerders.

Wat zoeken we?
Flexipol zoekt nu vooral werkkapitaal en deels investeringskapitaal om de groei te kunnen borgen. Uit ideële overwegingen is er gekozen dit niet volgens de reguliere (bancaire) manier tot stand te laten komen. Flexipol is een bedrijf dat zich inzet voor milieubewust bouwen (niet slopen maar hergebruiken) en is in die hoedanigheid kennispartner van Stichting Duurzaam gebouwd. 

Wij zoeken sociale betrokkenheid van investeerders bij onze projecten en zien die rol onvoldoende ingevuld bij huidige financiële (bancaire) instellingen.

Waar gaan we naar toe?
De mogelijkheden van de toepassing van composieten in architectuur zijn vrijwel oneindig. Maar daar beperken we ons niet toe. Ook de infra -en automobielindustrie is een interessante markt. Denk daarbij aan bruggen of carrosserie-onderdelen voor bussen en vrachtwagens (minder gewicht = lichtere motor = minder energie = minder co2).

Onze slogan:
Denkbaar is Maakbaar. Deze wordt door de Nederlandse architectuur met plezier omarmd. Zij kunnen nu vrijwel elke vorm gemaakt krijgen die ze maar willen. Kijk maar naar het gebouw LVI te Groningen (laboratorium voor infectieziekten). Deze gevel zou zonder composiet niet mogelijk zijn geweest.

Vandaar dat we ervan overtuigd zijn hier een propositie te kunnen doen die meer is dan een win-win situatie. Dit is pure winst voor iedereen die bij het project en de toepassing van composieten betrokken is.

Meer informatie? Bezoek de website http://www.flexipol.nl/

Update 12 december 2014:
Medio december is de actuele situatie bij Flexipol het volgende: tot 1 december 2014 hebben wij een omzet behaald van bijna € 400.000,- met een resultaat van € 178.000,-. Voor geheel 2014 verwachten wij uit te komen op een gefactureerde omzet van € 450.000,- met een resultaat rond de € 180.000,- á € 185.000,-. Per saldo dus een hele positieve verbetering van het resultaat. De lagere gefactureerde omzet en het hogere resultaat geeft aan dat we goede marges behalen en dat we efficiënt produceren/leveren. We blijven zeer kritisch op onze uitgaven (vandaar dat de behaalde marges nog steeds boven gemiddeld zijn). We hebben de begroting en prognose 2014, redelijk conservatief ingezet en dat blijkt dus ook te kloppen. We doen het ruim boven de verwachting.

De verkoop omzet loopt ook boven de prognose en we merken dat de markt duidelijk in beweging komt. Er staan weer wat hele mooie projecten op stapel waarbij Flexipol al in een vroeg stadium is   uitgenodigd mee te denken in het bouwteam. Dat is nog geen zekerheid natuurlijk, maar vaak betekent dat wel dat je als eerste gelegenheid krijgt het werk uit te voeren. Vrijwel altijd resulteert dat in een opdracht. Met andere woorden, het toekomstperspectief is gewoon heel erg goed. Beter zelfs dan we verwachtten. Ook in die prognoses zijn we conservatief geweest en we overstijgen ook daar de verwachtingen. 2015 wordt gewoon een heel mooi jaar!

 

Flexipol CompositesFlexipol CompositesFlexipol CompositesFlexipol CompositesFlexipol CompositesFlexipol CompositesFlexipol Composites
Investeerder Bedrag
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 4.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 5.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 5.000
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 5.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 5.000
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 3.000
Anonieme investeerder € 2.000
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 1.500
Anonieme investeerder € 700
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 2.500
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 2.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 5.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Raymond Nootenboom € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 1.000
de rick € 1.000
Anonieme investeerder € 1.100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 5.000
Anonieme investeerder € 6.000
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 1.000
Floor van Boxtel € 1.000
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 2.500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 1.200
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 800
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 200
Arno Rutte € 500
Ben van Kuijk € 5.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Rob Pilmeijer € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 3.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Ties Spakman € 3.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 600
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 1.000
Ruud van Leeuwen € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 2.500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 200
Frank Massuger € 1.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 1.000

Flexipol is opgericht op 1 april 2014 door het managementteam van Polux. Polux was reeds 10 jaar actief in de bouwsector en is gegroeid tot een bedrijf van 130 man met een omzet van €20mio. Begin 2014 heeft Polux faillissement moeten aanvragen vanwege liquiditeitsproblemen. (deze waren "crisis" gerelateerd). Het faillissement is in goede harmonie met opdrachtgevers doorlopen. Hierdoor zijn bestaande opdrachten afgemaakt en heeft Flexipol al nieuwe opdrachten van dezelfde klantengroep ontvangen. Kapitaal Op Maat beschikt over meerdere getekende opdrachten en een uitgebreid orderoverzicht van opdrachten voor in totaal ruim €950.000 voor 2014 en 2015.

Waarbij een omzet geprognosticeerd was van ca. € 650.000 zal deze dit jaar 2014 uitkomen op € 1.200.000. Het resultaat voor 2014 komt uit op ca € 171.000. Voor 2015 wordt een omzet verwacht van ca. € 2.000.000 en gebaseerd op de offertes en contacten die nu al gelegd zijn is dit een conservatieve inschatting. Het MT van Flexipol heeft tot op heden geen management vergoeding genoten uit de onderneming, en zal dit ook pas doen als de resultaten dit toelaten.

Voor de verdere groei zoekt Flexipol en lange termijn financiering en een rekening courant faciliteit van in totaal €125.000. Op basis van de huidige gegevens is de aflossingscapaciteit op zowel korte als de lange termijn voldoende om aan de verplichtingen van deze financiering te kunnen voldoen.

De toetsing vanuit Agium Finance & Control resulteert op basis van de ratio’s in een risicoklasse “laag” en de bijbehorende rating A. Desondanks, willen willen wij benadrukken dat Flexipol formeel een jong bedrijf is en daarom is de Rating genuanceerd tot A-.

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 132 investeerders!
Investeringsrisico
  • A+
  • A
  • A-
  • B+
  • B
  • B-
  • C+

laaghoog

Financieringsduur

57 Maanden

Rente

6,5 %

Reeds geïnvesteerd
€ 125.000 van de € 125.000
Doel van investering
Financiering werkkapitaal
Maak kennis met...
Stefan Smit
Stefan Smit

Mijn naam is Stefan Smit. Ik ben samen met drie anderen oprichter en eigenaar van Flexipol B.V. Hoewel ondernemen mijn grootste passie is vind ik fit zijn ook erg belangrijk. Mijn sporten zijn Waterpolo en triatlon en ook hier probeer ik het beste uit mezelf te halen. Ik ben 27 jaar en woon samen met mijn vriendin in Heerhugowaard. In mijn optiek zijn we als bouwbranche alleen maar bezig geweest met het bouwen van "afval". We ontwerpen gebouwen voor een levensduur van 50 jaar, maar we gebruiken ze vaak niet langer dan 20 jaar, en daarna staan ze nog 10 jaar leeg om vervolgens te worden gesloopt. En dat alleen maar omdat het gebouw niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Dat is ongelooflijke verspilling van materiaal en geld en heeft een enorme impact op het milieu. Met een volledig recyclebaar composiet materiaal is dat verleden tijd.
Flexipol composiet gevels en bouwproducten zoals dakgoten of dakranden kunnen 100% cradle to cradle geproduceerd worden. om die reden staat dit unieke materiaal volop in de belangstelling van vooraanstaande architecten en bouw ondernemingen. Niet voor niets is composiet wereldwijd de snelst groeiende industrie. FLexipol is daarmee en van de belangrijkste en meest innovatieve producent van composiet producten en systemen in Nederland.

Geen project van uw keuze?

Mail mij bij nieuwe projecten.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!