Bankvrij financieren voor het MKB

Extream fitness

Een sportschool met veel persoonlijk contact, begeleiding en een gezellige gezonde smoothybar.

Extream fitness
plus 1 Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 83 investeerders!

Extream fitness VOF is een startende onderneming in Poeldijk en wordt gerund door het echtpaar Vincent Brederoo en Sandy Velders. Het is een echte sportschool opgericht vanuit het oogpunt van gezondheid. Bewegen en eten op hoog niveau. De sportschool zal 7 dagen per week open zijn en gaat uitblinken in personal training en in het opstellen van persoonlijke voedingsschema’s. Verder zullen er ook groepslessen door gediplomeerde instructeurs worden gegeven, zoals bijvoorbeeld boks lessen, bodypump en FunXtion.

Vincent Brederoo is klaar voor een nieuwe stap in zijn leven. Hij heeft veel werk- en levenservaring onder andere opgedaan als (bouw) aannemer. Sandy Velders gaat fungeren als gastvrouw en zal verantwoordelijk zijn voor het runnen van de smoothiebar annex loungeruimte. Haar ervaring in het opleiden van kapsters zal ook zeker ten pas komen. Communicatieve vaardigheden en ervaring in opleiden zijn een goede combinatie om succesvol te zijn. Vincent Brederoo en Sandy Velders vullen elkaar perfect aan en zien nu een mogelijkheid om hun grote passie ten uitvoer te brengen. In Poeldijk en omstreken is er echt behoefte aan een ondernemers die hun schouders onder een goed fitness concept zetten. De combinatie van personal trainerschap en voedingsdeskundigheid gaat Extream Fitness tot een succes maken.

Waar wordt de financiering voor gebruik?
De financiering wordt aangewend voor startkapitaal. Opstartkosten, verbouwing, geluidsinstallatie, etc. De fitness apparatuur wordt geleased.

De locatie
Op een A locatie in Poeldijk aan de Nieuwweg 5 wordt in eerste instantie 540m2 gehuurd (bovenetage) met een optie voor 700m2 extra (Bgg).

Omzet
De omzet is geprognotiseerd op:
2015 € 250.000,-
2016 € 387.000,-

De onderneming
Het wordt een geweldige onderneming zoals beschreven in de inleiding. In eerste instantie zal de sportschool door Vincent en Sandy worden gerund. Later als het echt begint te lopen zal er personeel worden aangenomen. Extream Fitness onderscheidt zich in:

- Flexibiliteit abonnementen
- Perfecte personal training
- Op maat gemaakte voedingsschema’s
- Groepslessen

Sportfanaten zullen zich meteen thuis voelen. De professionaliteit stroomt je tegemoet als het ware. Iedereen krijgt hier zin om te fitnessen. Daarna een lekker en gezond drankje drinken of een gezond broodje eten aan de smoothiebar c.q. loungeruimte. Spreken met collega sporters werkt natuurlijk altijd motiverend. Iedereen zal met een voldaan gevoel huiswaarts keren. Extream Fitness gaat gebruik maken van het bedrijf Control Plus. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van software voor het bijhouden van de ledenadministratie. Het is met deze software onder andere mogelijk om automatische incasso’s uit te voeren of nieuwsbrieven te maken en te versturen.

Het product
Het product of dienst is niet alleen fitness, maar moet een echte beleving worden. Naast het gevarieerde aanbod van apparaten, krijgt elk lid een persoonlijk trainingsschema dat voldoet aan de wensen van de sporter. Na het sporten is het mogelijk om bijvoorbeeld een heerlijke smoothie of een rijk belegd broodje te nuttigen. Deze versnaperingen worden geserveerd door Sandy Velders, die ook tips kan geven over gezonde voeding en leefstijl. Wie daar behoefte aan heeft, kan door Vincent Brederoo een persoonlijk voedingsschema laten opstellen dat samenhangt met het persoonlijke trainingsschema. Iemand die voornamelijk aan krachttraining doet heeft immers andere voeding nodig dan iemand die voornamelijk cardio oefeningen doet.

Begeleiden en coachen neemt bij Extream Fitness dan ook een belangrijke plaats in. Met het verlenen van deze service willen Vincent Brederoo en Sandy Velders zich onderscheiden van de sportscholen in de omgeving van
Poeldijk. Aandacht voor ledenbehoud is in deze tijd belangrijk, Nauw en persoonlijk contact houden met hun leden zal gaan zorgen voor minder verloop. Met dit concept willen zij inspelen op trends in de fitnessbranche waar een duidelijke toename wordt geconstateerd in de behoefte aan specialisatie in o.a. integratie van fitness, wellness en een gezonde levensstijl. Daarnaast is er een trend te zien in aandacht voor meer duurzaamheid in het bedrijfsleven, waarbij bedrijven steeds vaker bedrijfsfitness aanbieden aan hun medewerkers.

Doelgroep
De doelgroep wordt gevormd door de inwoners van Poeldijk en omstreken die zich bewust bezig houden met hun gezondheid of daar juist een steuntje in de rug bij nodig hebben. Zowel ervaren als onervaren sporters zullen zich welkom voelen bij Extream Fitness. Omdat uit de branche-informatie duidelijk naar voren komt dat er een groeiende vraag is naar bedrijfsfitness, wil Extream Fitness ook deze markt aanboren.

Trend
Fitness is de meest beoefende sport van ons land. Fitnesscentra hebben zich verder ontwikkeld. Zo is een deel van de ondernemingen uitgegroeid tot multifunctionele bewegingscentra waar ook andere sporten beoefend kunnen worden. Daarnaast zijn er 'low budget' bedrijven en centra die zich op specifieke doelgroepen richten en nieuwe concepten zoals bijvoorbeeld 24-uurs centra. Ook wordt fitness aangeboden in hotels, scholen, bedrijven en bij fysiotherapiepraktijken.

Verdringingsmarkt
Ondanks een stabiele vraag in 2015 blijft de fitnessmarkt een verdringingsmarkt. De branche wordt sterk geraakt door een aantal maatschappelijke veranderingen. Zo hecht de consument minder aan bezit, hij wil flexibel blijven in zijn keuze om te sporten waar en wanneer hij dit wil. De behoefte om langlopende lidmaatschappen aan te gaan is dus grotendeels verdwenen. Tegelijkertijd is de consument erg kritisch ten aanzien van uitgaven en dus zeer gevoelig voor de stuntprijzen van 'low budget' aanbieders. Voor fitness is de perceptie bij de klant ontstaan dat sporten voor een tientje per maand moet kunnen. De consument is enkel nog bereid een meerprijs te betalen voor concepten met een unieke beleving of grote toegevoegde waarde. Wij gaan dat met Extream fitness realiseren.

Vraag naar kwalitatieve sportbegeleiding zal stijgen
Fitness blijft populair in Nederland, waardoor er nog steeds kansen zijn in deze nog relatief jonge branche. De markt zal echter in toenemende mate gedomineerd worden door de 'low budget' centra. Om van deze moordende concurrentie weg te blijven en zeker te zijn van een toekomst, is het van belang dat fitnesscentra zich onderscheiden met nieuwe concepten. De vraag naar sportbegeleiding, beweging- en voedingsadvies zal toenemen mede ingegeven door het feit dat de burger meer moet betalen aan zijn eigen gezondheid en dus gezonder zal willen gaan leven. Fitnesscentra kunnen zich ontwikkelen, onder andere door de samenwerking aan te gaan met lokale zorgverleners, tot het regionale centrum voor preventieve bewegingsactiviteiten en voedingsadvies.

Concurrentie
Fitness is een verdringingsmarkt. In Poeldijk zit al één ander fitness centrum. Zij doen het op dit moment minder goed en dat is dan ook de reden dat er voor Extream Fitness een markt is. Veel mensen hebben al aangegeven over te willen stappen naar Extream Fitness. In het Westland, waar Poeldijk deel van uit maakt, zijn wel veel fitnessmogelijkheden. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat mensen niet verder dan 4 km bereid zijn om te reizen voor een sportschool. Kwaliteit zal het uiteindelijk altijd winnen van kwantiteit.

Prijs
De prijzen van Extream Fitness zullen op een concurrerend niveau komen te liggen. Wel is er gekozen voor een simpel prijsconcept. Niet teveel poespas. De klant betaalt 1 tarief en dat is maandelijks opzegbaar. Mensen willen flexibiliteit. Juist door deze gedachte toe te passen, zullen er minder opzeggingen zijn en zullen meer mensen lid worden. Uit de benchmark komt ook duidelijk naar voren dat mensen een gevoel van vrijheid willen hebben. Veel mensen (200) uit het netwerk van Vincent Brederoo hebben aangegeven om lid te zullen worden van Extream Fitness. Hij wordt nu vaak gebeld met de vraag of hij al begonnen is. Ondanks dat, is er in het ondernemersplan uitgegaan van 135 leden. Deze bestaan uit 100 reguliere leden, die tijdens de gehele openingstijden toegang tot de sportschool hebben. Daarnaast wordt er uitgegaan van 10 studenten/55 plus leden; deze groep heeft tot 13:00 toegang. Als laatste wordt erin het plan uitgegaan van 25 bedrijfsleden. Deze groep heeft toegang op alle tijden dat de sportschool geopend is. Voor alle groepen geldt dat wij ze in het eerste jaar met 25 leden zullen laten stijgen. Voor het 2ejaar en 3e jaar hebben wij deze techniek niet toegepast. Wij gaan dan uit van een omzetstijging van 10%.

Promotie
Promotie vindt plaats via de al eerder genoemde sociale marketing sites, maar ook worden er advertenties geplaatst in de plaatselijke krant, gezondheid magazines en worden er flyers gedrukt (en uitgedeeld). Dit alles om de naamsbekendheid van Extream Fitness op de kaart te zetten en te vergroten. Er zullen ook samenwerkingsverbanden worden opgestart met plaatselijke fysiotherapeuten e.d. uit
Poeldijk en omgeving. De op stapel staande samenwerking met Haagse Tramweg Maatschappij (HTM) zal breed worden uitgemeten in de plaatselijke pers en op de website om meer zakelijke klanten te trekken. In de sportschool zal o.a. een bord komen te hangen waarop (plaatselijke) ondernemers tegen nog nader te bepalen tarief hun bedrijfslogo kunnen plaatsen. Er zal op de openingsdag een feest worden gegeven. Daar zal veel aandacht aan worden geschonken. Er zal worden onderzocht of het mogelijk is om een bekende fitness goeroe uit te nodigen, mede om te helpen Extream Fitness gelijk op de kaart te zetten.

Waarom hebben jullie gekozen voor crowdfunding via kapitaalopmaat.nl?
Wij geloven in de kracht van crowdfunding. Het is een mooi middel om aan kapitaal te komen, want de banken staan niet te springen om starters te financieren. We willen snel van start. Alles staat in de stijgers, vandaar ook de maximale doorlooptijd van 30 dagen. Het gaat ons lukken!

Voor meer informatie zie ook onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/extreamfitness binnen enkele dagen is onze website www.extreamfitness.nl online!

Extream fitnessExtream fitnessExtream fitnessExtream fitnessExtream fitness
Investeerder Bedrag
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 400
Anonieme investeerder € 600
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 600
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 100
Ben € 200
Anonieme investeerder € 3.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 400
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 400
Anonieme investeerder € 3.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 2.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.200
Anonieme investeerder € 2.000
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 5.000
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
de rick € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Henk Hoenink € 500
Anonieme investeerder € 2.000
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 600
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 800
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 1.500
Frank Massuger € 1.000
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 400
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 2.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100

Agium Finance & Control heeft de toetsing verzorgd van Extream Fitness V.O.F. te Poeldijk welke wordt geleid door de heer Vincent Brederoo en mevrouw Sandy Velders. Zij starten per 1 juli 2015 deze nieuwe sportschool. Extream fitness is een echte sportschool opgericht vanuit het oogpunt van gezondheid. Bewegen en eten op hoog niveau. De sportschool zal 7 dagen per week open zijn. Extream Fitness gaat uitblinken in personal training en in het opstellen van persoonlijke voedingsschema’s. Vincent Brederoo is klaar voor een nieuwe stap in zijn leven. Hij heeft veel werk- en levenservaring en ziet nu een mogelijkheid om zijn grote passie ten uitvoer te brengen. De combinatie van zijn personal trainerschap met zijn voedingsdeskundigheid gaat Extream Fitness tot een succes maken.

Het netto resultaat dat verwacht wordt in 2015 is € 85k (33%) bij een omzet van € 253k en voor 2016 € 170k (44%) bij een omzet van € 387k. Het omzetniveau in de prognose van jaar 3 zal wat stabiliseren.

Het netto resultaat dat verwacht wordt in 2015 is € 85k (33%) bij een omzet van € 253k en voor 2016 € 170k (44%) bij een omzet van € 387k. De prognose is dat zich dat gaat stabiliseren. De financiering wordt aangewend voor startkapitaal.

Leenbedrag: € 50.000,00
Rente: 8,5%
Looptijd: 36 maanden

Cijfermatige uitwerking
Kapitaal Op Maat beschikt over het ondernemingsplan van Extream Fitness V.O.f. Deze is professioneel opgesteld en waarin ook de openingsbalans en prognoses 2015, 2016 en 2017 duidelijk onderbouwd zijn. De uitkomsten van de Agium toetsing zijn bijgesloten bij het project en geven een positieve uitkomst. De liquiditeitsprognose en ook de uitwerking van het werkkapitaal laten voldoende ruimte om aan de aflossingen te kunnen voldoen die gerelateerd zijn aan de gewenste financiering. De cashflowpositie is daarin ruim voldoende om de financiële verplichtingen te kunnen voldoen.

Risico
In combinatie met de geleverde cijfers en de gehanteerde uitgangspunten stellen we vanuit Kapitaal Op Maat vast dat dit een gemiddeld risico is voor de Kapitaal Op Maat investeerders.

Agium Risico Rating
De toetsing in bijgesloten bij het project en voor investeerders inzichtelijk.

Rentabiliteit
De rentabiliteitsscore is, gebaseerd op de prognoses, qua uitkomst goed. Marge inschattingen zijn reëel en de kosten passen binnen het verdienmodel. De bijkomende rentelast van de KOM financiering past binnen marge van het verdienmodel. De marges binnen het verdienmodel bieden voldoende ruimte om de KOM investeerders meer rente te vergoeden. De relatief hoge rente versus het gemiddelde risico is hoger aangezien ondernemers de financiering graag aangaan om de activiteiten op te starten.

Solvabiliteit
De solvabiliteit (o.b.v. de prognose) van de onderneming is met circa 40% goed. Omdat Extream Fitness V.O.F. als starter wordt geregistreerd is dit gebaseerd op de prognose voor 2015 en de stabiliteit van de komende bedrijfsvoortgang.

Liquiditeit
De cashflow van Extream Fitness vertoont in de prognose en onderbouwing van het ondernemingsplan een stijgende lijn. Door de investering van de vennoten en het starterskapitaal is het netto werkkapitaal positief.

Samenvattend:
De uitkomst van de totale beoordeling leidt in combinatie met de zekerheden tot een gemiddeld risico. Het operationele risico leidt tot een laag/gemiddeld risico. De onderneming is startend echter gezien het reëel onderbouwde plan in combinatie met de kwaliteiten van de ondernemers geeft de rating een laag tot gemiddeld risico. In combinatie met de zekerheden en de aansprakelijkheid een te financieren plan met een mooie rente.

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 83 investeerders!
Investeringsrisico
  • A+
  • A
  • A-
  • B+
  • B
  • B-
  • C+

laaghoog

Financieringsduur

36 Maanden

Rente

8,5 %

Reeds geïnvesteerd
€ 50.800 van de € 50.800
Doel van investering
Opstart onderneming
Maak kennis met...
Vincent Brederoo
Vincent Brederoo
Vincent Brederoo

Hallo! Wij zijn Vincent Brederoo (43) en Sandy Velders (36). Wij zijn bijna 10 jaar getrouwd en hebben 3 kindjes, 2 meisjes en 1 jongetje (11, 8 en 4). Ik (Vincent) ben al 20 jaar ondernemer en heb verschillende bedrijven in de bouwwereld gehad. Deze activiteiten zijn inmiddels gestopt. Ik ben al meer dan 20 jaar actief in de sportwereld en heb ook ervaring als manager van een sportschool. Van 2000 tot 2002 was ik assistent coach van het Nederlands fitness en bodybuild team. Ik heb tevens op hoog niveau gebokst en was ook een fanatiek bodybuilder. Sandy heeft een kapperszaak gehad, deze zaak moest worden gesloten omdat ons zoontje ernstig ziek werd. Nu hij aan de beterende hand is willen wij samen onze droom gaan realiseren. De opening van Extream fitness. Extream fitness is een echte sportschool opgericht vanuit het oogpunt van gezondheid. Bewegen en eten op hoog niveau. De sportschool zal 7 dagen per week open zijn. Extream Fitness gaat uitblinken in personal training en in het opstellen van persoonlijke voedingsschema’s. Verder zullen er ook groepslessen door gediplomeerde instructeurs worden gegeven, zoals bijvoorbeeld boks lessen, bodypump en FunXtion. Investeer in ons en wij belonen u met 8,5% rendement per jaar.

Incentive

Investeerders vanaf € 500,- kunnen 2 maanden gratis bij ons fitnessen. De waarde hiervan is € 76,- (inclusief BTW).

Geen project van uw keuze?

Mail mij bij nieuwe projecten.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!