Bankvrij financieren voor het MKB

Kansrijke idee├źn

Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.

Even voorstellen: Melanie de Krom - Funding Specialist bij Kapitaal op Maat

Mijn naam is Melanie de Krom, 28 jaar en geboren en getogen in Den Haag. Na het afronden van mijn studie Bestuurskunde, track Economie, Bestuur & Management aan de Leidse Universiteit in Den Haag heb ik 2 jaar in Spanje gewoond. Na mijn terugkomst in Nederland ben ik in de financiële wereld gaan werken, op de bancaire en hypothecaire afdelingen, bij onder andere Aegon en Nationale-Nederlanden. Na 4 jaar ervaring in deze branche, ben ik benaderd voor een nieuwe uitdagende functie bij Kapitaal op Maat.

Wat was je motivatie om te kiezen voor Kapitaal op maat?

Samenwerken en persoonlijk contact zijn voor mij belangrijke factoren in mijn werk. Werken met een relatief klein team zorgt ervoor dat je nauw bent verbonden met het bedrijf en daardoor bovenop alle ontwikkelingen zit. Het geeft mij het gevoel dat we het echt met zijn allen doen en het geeft de ruimte om verbeterideeën met elkaar te bespreken en uit te voeren. Door mijn ervaring in het vastgoed, ben ik erachter gekomen dat er ondernemers zijn met mooie realiseerbare plannen, die tegen muren aanlopen doordat het beleid vaak ingekaderd is. Kapitaal op Maat denkt mee met zowel de ondernemers als investeerders, door aan de ene kant een kans te bieden en daar aan de andere kant zekerheden tegenover te stellen. Deze ondernemers kansen bieden, was voor mij de doorslag.   

Wat ga je precies doen in je rol bij Kapitaal op Maat?

Sinds 1 december 2022 heb ik de rol als Funding Specialist op me mogen nemen bij Kapitaal op Maat. Als Funding Specialist ben ik betrokken bij alle financieringsaanvragen die door de ondernemers worden gedaan en is het mijn verantwoordelijkheid om de afwikkeling daarvan zo goed mogelijk te ondersteunen. Mijn werkzaamheden betreffen onder andere het beoordelen van de financieringsaanvraag aan de hand van een risicoanalyse en het fungeren als eerste aanspreekpunt voor de ondernemers.

Waar haal jij je plezier uit in je werk? 

Voor mij is het van belang om zowel individueel als samen met anderen doelen te bereiken. Ik krijg er energie van om ondernemers te ondersteunen in hun plannen en mee te mogen werken aan hun dromen. Het contact met zowel ondernemers als investeerders, via verschillende kanalen (fysiek op kantoor, telefonisch of per mail) is wat mij motiveert.

Waar ligt je ambitie voor de komende jaren?

De komende jaren wil ik het proces van het uitvoeren van de risico- kwalificatie met betrekking tot de financieringsaanvragen naar mij toetrekken en daar waar nodig verder ontwikkelen. Daarnaast hoop ik van betekenis te kunnen zijn in de groei van de organisatie, door optimaal en snel te schakelen met investeerders en ondernemers, waardoor wij verder kunnen opschalen qua eventuele projecten voor financieringsaanvragen in het buitenland.

Funding Specialist Melanie de Krom
Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!