Bankvrij financieren voor het MKB

Eetcafé Bergpolder

Café- restaurant Bergpolder is een plek geworden die niet meer weg te denken is in Rotterdam Noord. De eigenaren willen de pacht afkopen en zo echt eigen baas worden.

Eetcafé Bergpolder
plus 1 Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 155 investeerders!

De ondernemers, Ron Monteiro en zijn partner Joyce Keita, van het gezellige Eetcafé Bergpolder in Rotterdam Noord kunnen de huidige pachtovereenkomst met de vorige eigenaar ontbinden en deze in één keer afkopen. Het is voor hen zeer wenselijk dat het café nu hun eigendom wordt. Er is al veel eigen vermogen geïnvesteerd in vervanging van apparatuur en het vernieuwen van de inventaris. Door afkoop van de pacht wordt het café daadwerkelijk eigendom van de nieuwe eigenaren en wordt ook het huurcontract zonder aanpassing overgezet. Er is met partijen overeenstemming bereikt om e.e.a. snel af te wikkelen. Om dit te financieren zijn Ron & Joyce op zoek naar een lening van € 75.000,-. Zij bieden de investeerders van Kapitaal Op Maat in ruil een rentepercentage aan van 8,5% gedurende 60 maanden.

Het Bedrijf
Eetcafé Bergpolder is een goedlopende horecagelegenheid in het noorden van Rotterdam. In 2014 hebben Ron Monteiro en zijn partner Joyce Keita op basis van hun jarenlange ervaring in de horeca besloten het café over te nemen door middel van een pachtconstructie. Eetcafé Bergpolder heeft een vaste groep bezoekers die zich thuis voelen bij de huiselijke sfeer en de persoonlijke aandacht en warmte van de nieuwe uitbaters. Door de hoge kwaliteit van het eten is de keukenomzet enorm gestegen en trekt de zaak een breed publiek van jong tot oud. Café- restaurant Bergpolder heeft een totale oppervlakte van ca 250m2. Na de overname is het café in fasen opgeknapt en heeft het nu de gewenste jonge en frisse uitstraling gekregen met behoud van het oorspronkelijke karakter.

Café-restaurant Bergpolder is sindsdien een gezellig uitgaansgelegenheid voor jong en oud. De eerste verandering die we doorgevoerd hebben is de kwaliteit van het eten en drinken verbeteren. Dit heeft gezorgd voor een groter publiek en ook voor een trouw publiek. Mensen en gezinnen uit de buurt komen regelmatig een hapje eten. Naast de kwaliteit hebben we ook gezorgd dat er vertier is. Bij ons kun je poolen, darten, flipperen en natuurlijk gewoon een kaartje leggen. We vertonen belangrijke sportevents op onze grote televisie en op deze manier zorgen we voor veel beleving. Bij ons beleef je dingen samen. Bergpolder is van oudsher een buurtcafé en daarom richten wij ons in eerste instantie op de bewoners in de directe omgeving, maar inmiddels hebben wij een vaste klantenkring opgebouwd uit de wijde omtrek.

De buurt waar Bergpolder gevestigd is maakt onderdeel uit van deelgemeente noord (Blijdorp/Bergpolder/Liskwartier) en telt ruim 15.000 inwoners. In deze buurt wonen veel alleenstaande ouderen, kleine gezinnen en studenten. Als eetcafé richten wij ons niet op een bepaalde doelgroep maar op meerdere. We willen voor iedereen toegankelijk zijn. Ons hoofddoel is om een gezellig eetcafé neer te zetten dat aanvoelt als een verlengde van de eigen huiskamer waar je je welkom voelt. Wij bieden hier een totaalpakket voor jong en oud en dit houdt in dat wij koffie, lunch, high tea, borrel en een diner serveren. We verzorgen gezellige thema-avonden en dit maakt van Eetcafé Bergpolder een gezellig ontmoetingspunt voor jong en oud.

De organisatie
We hebben gekozen voor een V.O.F. gezien de hoogte van de omzet en de belastingvoordelen voor starters. Later willen we dit eventueel omzetten naar een B.V. Het café-restaurant Bergpolder is gevestigd aan de Bergselaan op nummer 340B te Rotterdam. Het bedrijf voldoet aan alle vergunningseisen en er is sinds de overname in 2014 niets gewijzigd waar nieuwe vergunningen voor nodig zijn. Joyce Keita werkt door de week fulltime in Bergpolder en in het weekend springt Ron bij. Doordeweeks heeft Ron nog een andere betrekking als Offshore Oil & Gas Engineer. We zijn erg blij met ons huidige personeelsteam bestaande uit 8 vaste medewerkers en zijn best streng wat ons aannamebeleid betreft: Uiterlijke verzorging, ervaring en scholing zijn belangrijke criteria voor ons. We zorgen daarnaast voor verdere ontplooiing door het aanbieden van de benodigde cursussen en/of trainingen. Zelf willen we graag “leermeester” worden, zodat wij ook stagiaires kunnen begeleiden. Bij ons is het dragen van horeca bedrijfskleding een must (witte blouse/zwarte pantalon of rok).

Omzet en Groei
Door de zorgvuldige opbouw en de door ons uitgevoerde opknapbeurt gedurende de afgelopen twee jaar staat het café er weer optimaal bij en is zowel de rentabiliteit als de solvabiliteit groeiende. De vooruitzichten zijn positief en alle essentiële zaken zijn vernieuwd en aangepast. Het restaurantgedeelte biedt momenteel plaats aan 32 personen en de bar biedt plaats aan ca. 20-25 personen. De brouwerij bepaalt het hoofdbier en daarnaast serveren we ook speciaal bieren, waaronder ons eigen Bergpolder bier. We schenken een volledig assortiment van binnenlands- en buitenlands gedistilleerde dranken en het rondje van Bergpolder (een shotje aangeboden door ons) is inmiddels een begrip aan de bar.

In de middag serveren wij de lunch en high tea en ’s avonds een diner. We werken uitsluitend met verse producten van hoge kwaliteit. Dit wordt bereid door een gediplomeerde kok en geserveerd door gediplomeerde kelners. We leveren graag een constante kwaliteit zodat dit een begrip wordt bij onze klanten. Het speerpunt zal zijn dat we een niet al te grote kaart aan willen bieden, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. Ook is er elke week een special van de chef.

Onze activiteitenruimte van ca 100m2 gebruiken we voor het poolen, darten, en een flipperkast. De pool- en biljarttafels zijn mobiel en hierdoor kunnen we de ruimte ook benutten als dansvloer. 

Financieringsbehoefte
Er is al fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van de zaak zowel uit eigen vermogen als door het niet onttrekken van inkomsten. De cashflow is ruimschoots voldoende om te voldoen aan alle aflossings- en renteverplichtingen. De gevraagde financiering is bedoeld om de huidige pachtovereenkomst met de vorige eigenaar te ontbinden en deze af te kopen voor ca. 50K. De pachtovereenkomst voorziet in een vroegtijdige overname mogelijkheid. Het is voor de nieuwe eigenaren zeer wenselijk dat het café nu hun eigendom wordt. Er is veel eigen vermogen geïnvesteerd in vervanging van apparatuur en upgrade van de inventaris. Door afkoop van de pacht ineens wordt het café daadwerkelijk eigendom van de nieuwe eigenaren en wordt ook het huurcontract zonder aanpassing overgezet. Er is met partijen overeenstemming bereikt om e.e.a. snel af te wikkelen. Voorts bestaat er een overeenkomst van lening ter dekking van leverancierskredieten, ook deze kunnen worden ingelost ca 20K. Een bedrag van ca. 5K zal als werkkapitaal worden aangewend. Totaal te financieren bedrag bedraagt 75K.

Waarom crowdfunding via Kapitaal Op Maat?
Voor ondernemers is het de laatste jaren erg lastig om kleine bedragen bij de bank te lenen. Wij willen onze positie verstevigen en kopen daarom de eerder afgesproken pacht af. Dit geeft ons rust en dat is wat waard! De bijkomstigheid van crowdfunding is dat we dit verhaal kunnen vertellen aan iedereen die langskomt en iedereen die de projecten van Kapitaal Op Maat leest. Zo vergroten wij wellicht onze klantenkring en dat is wat iedere ondernemer wenst. Komen jullie binnenkort langs voor een gezellige avond? Daar kijken we echt naar uit! Namens Joyce en mijzelf willen we jullie alvast bedanken voor het getoonde vertrouwen!

Bij tijd en wijle gaat het "Dak eraf" bij Eetcafé Bergpolder. Dit was tijdens het voetbal. Meer informatie? Bezoek onze website of kom gezellig een drankje drinken http://eetcafebergpolder.nl/ 

Eetcafé BergpolderEetcafé BergpolderEetcafé BergpolderEetcafé BergpolderEetcafé BergpolderEetcafé BergpolderEetcafé BergpolderEetcafé BergpolderEetcafé BergpolderEetcafé BergpolderEetcafé BergpolderEetcafé BergpolderEetcafé BergpolderEetcafé BergpolderEetcafé BergpolderEetcafé BergpolderEetcafé BergpolderEetcafé BergpolderEetcafé BergpolderEetcafé Bergpolder
Investeerder Bedrag Datum
nick verputten € 2.000 07 maart
Anonieme investeerder € 100 07 maart
Anonieme investeerder € 500 06 maart
Anonieme investeerder € 200 06 maart
Anonieme investeerder € 500 06 maart
Alphons Vreeken € 200 06 maart
Anonieme investeerder € 500 06 maart
Anonieme investeerder € 100 06 maart
R de Graaf € 100 06 maart
Anonieme investeerder € 500 06 maart
Anonieme investeerder € 500 06 maart
Anonieme investeerder € 100 06 maart
Anonieme investeerder € 300 06 maart
Anonieme investeerder € 1.500 06 maart
Anonieme investeerder € 200 06 maart
Anonieme investeerder € 1.500 06 maart
Wilma van der Does € 100 06 maart
Anonieme investeerder € 500 06 maart
Anonieme investeerder € 100 06 maart
Anonieme investeerder € 200 06 maart
Mark Okkerse € 200 06 maart
Anonieme investeerder € 300 05 maart
Anonieme investeerder € 500 05 maart
Anonieme investeerder € 100 05 maart
Anonieme investeerder € 200 05 maart
Anonieme investeerder € 500 05 maart
Anonieme investeerder € 100 05 maart
Anonieme investeerder € 500 05 maart
Anonieme investeerder € 1.500 05 maart
Anonieme investeerder € 100 05 maart
Anonieme investeerder € 500 05 maart
Paul Sanou € 500 05 maart
Anonieme investeerder € 300 05 maart
Anonieme investeerder € 100 05 maart
Anonieme investeerder € 1.000 05 maart
Anonieme investeerder € 100 05 maart
Anonieme investeerder € 200 05 maart
Anonieme investeerder € 100 05 maart
Anonieme investeerder € 1.000 05 maart
Nicolette Van der Rijst € 100 05 maart
Anonieme investeerder € 1.000 05 maart
Anonieme investeerder € 1.000 05 maart
Anonieme investeerder € 1.000 05 maart
Anonieme investeerder € 1.000 04 maart
paul duynstee € 500 04 maart
Anonieme investeerder € 100 04 maart
Anonieme investeerder € 500 04 maart
Arnold Merbis € 200 04 maart
Anonieme investeerder € 1.000 04 maart
S.R. Sijtsma € 200 04 maart
Anonieme investeerder € 1.000 04 maart
Anonieme investeerder € 500 04 maart
Anonieme investeerder € 200 04 maart
Anonieme investeerder € 500 04 maart
Anonieme investeerder € 100 04 maart
Anonieme investeerder € 200 04 maart
Anonieme investeerder € 200 04 maart
Anonieme investeerder € 300 04 maart
Anonieme investeerder € 1.500 04 maart
Anonieme investeerder € 500 04 maart
Anonieme investeerder € 100 04 maart
Anonieme investeerder € 500 04 maart
Anonieme investeerder € 500 04 maart
Anonieme investeerder € 300 04 maart
Anonieme investeerder € 1.000 04 maart
Anonieme investeerder € 200 04 maart
Anonieme investeerder € 1.000 04 maart
Anonieme investeerder € 100 04 maart
Henk Kievit € 1.000 04 maart
Anonieme investeerder € 100 04 maart
Anonieme investeerder € 200 04 maart
Anonieme investeerder € 3.000 04 maart
Anonieme investeerder € 1.000 04 maart
Anonieme investeerder € 300 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 200 03 maart
Anonieme investeerder € 1.000 03 maart
Anonieme investeerder € 200 03 maart
Anonieme investeerder € 1.000 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 300 03 maart
michel tol € 500 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 500 03 maart
Anonieme investeerder € 400 03 maart
Anonieme investeerder € 500 03 maart
Anonieme investeerder € 500 03 maart
Anonieme investeerder € 300 03 maart
Anonieme investeerder € 1.900 03 maart
Anonieme investeerder € 500 03 maart
Anonieme investeerder € 400 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 200 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 200 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Olga Fjodorowa € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 300 03 maart
Alex Van Trirum € 300 03 maart
Anonieme investeerder € 400 03 maart
Anonieme investeerder € 300 03 maart
Anonieme investeerder € 500 03 maart
Anonieme investeerder € 200 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Boen Jozef € 1.000 03 maart
Anonieme investeerder € 1.500 03 maart
Anonieme investeerder € 500 03 maart
Anonieme investeerder € 300 03 maart
Anonieme investeerder € 200 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Jaap Crezee € 100 03 maart
J.H. Janssen € 3.500 03 maart
Gerard Meijer € 500 03 maart
Els Vink € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 500 03 maart
Anonieme investeerder € 200 03 maart
Anonieme investeerder € 2.000 03 maart
Anonieme investeerder € 500 03 maart
Anonieme investeerder € 200 03 maart
Geert Jan Brink € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 500 03 maart
Willy Eissens € 1.000 03 maart
Anonieme investeerder € 300 03 maart
Anonieme investeerder € 2.000 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 400 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 1.000 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Jaap de Jong € 1.000 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 300 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 200 03 maart
Anonieme investeerder € 300 03 maart
Rogier den Uyl € 1.000 03 maart
Cornelis Jan Groeneveld € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 300 03 maart
Anonieme investeerder € 500 03 maart
Anonieme investeerder € 500 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 500 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart
Anonieme investeerder € 300 03 maart
Anonieme investeerder € 400 03 maart
Anonieme investeerder € 1.000 03 maart
Anonieme investeerder € 100 03 maart

Stichting Exsyting heeft de toetsing verzorgd van Eetcafé Bergploder in opdracht van Kapitaal Op Maat B.V. De inhoud is bestemd voor (potentiële) investeerders van Kapitaal Op Maat. De informatie wordt vertrouwelijk beschikbaar gesteld en mag op geen enkele wijze worden gedeeld.

De huidige eigenaren van Café-restaurant Bergpolder zijn Ron Monteiro en Joyce Keita. Deze ondernemers hebben het bedrijf in 2014 middels een pachtconstructie overgenomen. Café-restaurant Bergpolder is een Horecagelegenheid wat de volgende activiteiten biedt:
- Poolen
- Darten
- Biljarten
- Flipperen
- Kaartje leggen
- Vertonen van sportevenementen.

In de toekomst zal Café-restaurant Bergpolder kansspelautomaten, pooltafels (voor eventueel poolverenigingen), dartbanen (waar dart-teams kunnen trainen) en een flipperkast aanschaffen.

De benodigde financiering van € 75.000 wordt als volgt gebruikt:
- Afkopen van de pachtovereenkomst €50.000
- Ter dekking van de leverancierskredieten €20.000
- Het verhogen van het werkkapitaal €5.000

De ondernemers wensen door de afkoop van de pacht de onderneming naar eigen inzicht voort te zetten.

De horecabranche is een branche met een grote diversiteit aan producten. Café-restaurant Bergpolder onderscheidt zich doormiddel van het aanbieden van faciliteiten voor jong en oud, veelzijdige activiteiten, zoals; thema-avonden, spelmogelijkheden darten, poolen, biljarten, kaarten, dobbelen, flipperen en sport kijken. Verder onderscheidt Café-restaurant Bergpolder zich door het aanbieden van een totaalpakket:
- Middag (uitgebreide lunch en high tea)
- Avond (diner en leuke activiteiten)
- Catering voor bedrijven in de buurt

De concurrentie van Café-restaurant Bergpolder maakt weinig tot geen gebruik van de online mogelijkheden. Café-restaurant Bergpolder wil de concurrentie een stapje voorzijn door het ontwikkelen van een sterke website, waarop alle evenementen en menukaarten overzichtelijk vermeld staan voor de consumenten. Daarnaast gebruiken ze ook social media voor promotie van evenementen.

Investeerders die zijn ingelogd kunnen het volledige rapport van de toetsing raadplegen.

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 155 investeerders!
Investeringsrisico
  • B-
  • BB+
  • CC
  • C+
  • C
  • BB-
  • C-

laaghoog

Financieringsduur

66 Maanden

Rente

8,5 %

Reeds geïnvesteerd
€ 74.500 van de € 74.500
Doel van investering
Overname
Maak kennis met...
Ron Monteiro
Ron Monteiro

Mijn naam is Ron Monteiro en ik ben samen met mijn partner Joyce Keita eigenaar van Eetcafé Bergpolder te Rotterdam. Als zoon van een horecakoppel, groeide ik op in diverse café’s. Later hadden mijn ouders restaurant Ömur, waar ik veel tijd doorbracht. Hier heb ik veel geleerd over de ins en outs van het restaurantwezen. Uiteindelijk ben ik als zzp-er gaan werken. Ik ben mij gaan specialiseren als service engineer/rigger in de scheepvaart. Tot op heden doe ik dit nog steeds. Toch kriebelde het al jaren om weer zelf een horeca gelegenheid te openen en dat zijn we 3 jaar geleden gaan doen. Toen de knoop was doorgehakt zijn we op zoek gegaan naar een gezellig bruin café in een “goede” buurt. We wilden een gezellig en stabiel bedrijf opzetten, wat we uiteindelijk kunnen overdragen aan de jongere generatie. Café-restaurant Bergpolder draaide al jaren goed, wel waren er aanpassingen nodig. We wisten dat de zaak nog niet op 50% van zijn kunnen draaide. Daar moest veel tijd in geïnvesteerd worden. Een nieuwe vloer en een frissere uitstraling was nodig. We wilden eerst starten met wat kleine veranderingen De sfeer die we wilden creëren, is een plek waar altijd iets te doen is. Waar jong en oud zich kunnen vermaken.

Op dit moment verdien ik met mijn huidige werk een meer dan goede boterham en ik wil dit werk er voorlopig bij blijven doen totdat onze nieuwe zaak op volle toeren draait en wij hier voldoende inkomen uit kunnen halen. Mijn partner is dagelijks aanwezig in Bergpolder en ik voornamelijk in de weekenden. Op deze manier zijn wij niet afhankelijk van de inkomsten uit Bergpolder en kunnen we de zaak verder opbouwen.

Mijn partner Joyce ken ik al sinds mijn peuterjaren. Joyce: Toen ik 18 was heb ik mijn eerste horeca ervaring bij Ron (Jongeren café Jukebox) opgedaan. Dit was een bijbaantje. Het heeft er wel voor gezorgd dat ik naast mijn gewone baan, altijd een bijbaantje in het weekend had in de horeca. Het was een soort verslaving. Het gaf een enorme kick, hoe drukker hoe beter. Het sociale aspect gaf mij veel genoegdoening. Ik heb de horeca vaarwel gezegd toen mijn dochter geboren was. Ik heb er toen voor gekozen om een 9 tot 5 baan te nemen, zodat ik veel tijd in de opvoeding van mijn dochter kon steken. Toch bleven mijn handen jeuken als ik in een horecagelegenheid was. We hadden het dan altijd samen over de verbeterpunten die we dan zagen. Nu mijn dochter zelfstandig genoeg is, zijn we er weer tegenaan gegaan. Horeca is een vak apart met lange werkdagen, maar we weten wat we doen. Ron en ik hebben veel dezelfde ideeën en vullen elkaar goed aan.

We hebben inmiddels ons Eetcafé Bergpolder tot een mooie en vertrouwde plek gemaakt waar een ieder zich kan vermaken.

Dit project wordt begeleid door een intermediair

Kodde & van Oosten
Incentive

Investeerders vanaf € 500 kunnen genieten van Bergpolderbier met bitterballen voor 2 personen. Investeerders vanaf € 1000 kunnen genieten van een maaltijd inclusief een consumptie voor 2 personen.

Geen project van uw keuze?

Mail mij bij nieuwe projecten.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!